Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default Probleme receptie Antena 1

    Instalatia de receptie este formata dintr-un decodor scientific atlanta D9234, antenta parabolica cu diametrul de 2 m lnb invacom 0.3 db cablu intre lnb si decodor are o lungime de aprox 10m. In conditii normale am Signal strength 85 si Signal Quality 10. Problema mea este urmatoarea, la un interval de 20 -30 min, nu este o regula, se blocheaza imaginea pentru cateva secunde suficient cat sa dispara imaginea si sunetul. Mentionez ca acelasi lucru se intampla si cu celelalte canale antena2 antena 3 pentru receptia carora foloses o antena offset de 1.2m si un LNB invacom quadro si receptor echosmart 791. Nu stiu ce sa le mai fac, am schimbat si cabluri si diverse modele de LNB. Cei de la Antena1 zic ca nu au nici-o problema. Ca locatie geografica stau la 30 km de Craiova. Pun aceasta intrebare aici in ideea ca exista oameni cu mai multa experienta decat mine si poate s-a mai lovit cineva de aceasta problema. Orice sugestie este bine venita. Va multumesc.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    450
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by d1186 View Post
    Instalatia de receptie este formata dintr-un decodor scientific atlanta D9234, antenta parabolica cu diametrul de 2 m lnb invacom 0.3 db cablu intre lnb si decodor are o lungime de aprox 10m. In conditii normale am Signal strength 85 si Signal Quality 10. Problema mea este urmatoarea, la un interval de 20 -30 min, nu este o regula, se blocheaza imaginea pentru cateva secunde suficient cat sa dispara imaginea si sunetul. Mentionez ca acelasi lucru se intampla si cu celelalte canale antena2 antena 3 pentru receptia carora foloses o antena offset de 1.2m si un LNB invacom quadro si receptor echosmart 791. Nu stiu ce sa le mai fac, am schimbat si cabluri si diverse modele de LNB. Cei de la Antena1 zic ca nu au nici-o problema. Ca locatie geografica stau la 30 km de Craiova. Pun aceasta intrebare aici in ideea ca exista oameni cu mai multa experienta decat mine si poate s-a mai lovit cineva de aceasta problema. Orice sugestie este bine venita. Va multumesc.

    cred ca semnalul tau nu e hiar ok.signal quality 10....
    ....

  3. #3
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default Antena1

    pentru decodoarele d9234 scientific signal strength maxim este 99 si signal quality este 10 adica intre 0-10....deci calitatea este maxima la mine oscileaza usor inte 7-10.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    450
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by d1186 View Post
    pentru decodoarele d9234 scientific signal strength maxim este 99 si signal quality este 10 adica intre 0-10....deci calitatea este maxima la mine oscileaza usor inte 7-10.

    aa..am crezut ca pe un rec normal ai datele astea!
    ....

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    pe forum
    Posts
    201
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Stai langa un drum mai intens circulat?
    nɐɹ ǝɔɐɟ ǝs ıɯ ɐɔ sop ǝd ıʇǝıɹɔs ıɐɯ nu 'ǝɹq

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Buchenland,
    Posts
    108
    Posts Thanks / Likes

    Default cam aceasi problema...HELP

    Buna ziua tuturor
    Am si eu o mica-mare problema (dilema).
    Azi mai toata dupa-amiaza m-am chinuit sa receptionez satelitul W2 16grade EST, fiind interesat doar de canalele romanesti transmise FTA (2 frecvente TVR, 1 NATIONALTV si 1 ANTENELE), dar semnal am reusit sa prind semnal maxim DOAR pe frecventa TVR 11474 V sr29950.
    Pe restul frecventelor semnal ZERO.
    Va intreb pe voi care sa fie problema

    Mentionez ca am folosit prin rotatie (eliminare) .2 receivere HSS de la DiGI, 2 cabluri diferite de la receiver la antena, 2 LNB-uri univerale plus 2 antene diferite (una TRIAX de apx. 60 cm si una SKYMASTER de apx. 80CM)si nimic semnal pe celelalte 3 frecvente.
    Locatia mea este in Nordul Romaniei.

    Multumesc anticipat pt raspunsuri si idei.
    baFTA

  7. #7
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default Antena1

    Este un drum intens circulat, drumul european E80, in spatele antenei la circa 50m dar intre drum si antena este o casa cu etaj. In fata antenei nu am nimic. Am incercat si cu alte decodoare pentru Antena2 si 3 si acelasi rezultat, decodorul pentru antena 1 este powervu si este de la Intact.

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2008
    Location
    Suceava
    Posts
    479
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by sorelsobrinos View Post
    Buna ziua tuturor
    Am si eu o mica-mare problema (dilema).
    Azi mai toata dupa-amiaza m-am chinuit sa receptionez satelitul W2 16grade EST, fiind interesat doar de canalele romanesti transmise FTA (2 frecvente TVR, 1 NATIONALTV si 1 ANTENELE), dar semnal am reusit sa prind semnal maxim DOAR pe frecventa TVR 11474 V sr29950.
    Pe restul frecventelor semnal ZERO.
    Va intreb pe voi care sa fie problema

    Mentionez ca am folosit prin rotatie (eliminare) .2 receivere HSS de la DiGI, 2 cabluri diferite de la receiver la antena, 2 LNB-uri univerale plus 2 antene diferite (una TRIAX de apx. 60 cm si una SKYMASTER de apx. 80CM)si nimic semnal pe celelalte 3 frecvente.
    Locatia mea este in Nordul Romaniei.

    Multumesc anticipat pt raspunsuri si idei.
    baFTA
    Pentru a receptiona optim 16 grade ai nevoie de o antena de minim 1,2m, semnalul pe 16 E a scazut foarte mult dupa ce W2 a dat coltu',chiar si eu cu triax-ul meu dupa ora 12:00 noaptea, pe frecventa n24 am semnal la limita, uneori chiar cu macroblocuri! A, si nu mai incerca sa prinzi semnal cu receptoare hyundai, pentru ca indica semnalul cu intarziere, regleaza antena cu orice alt receptor, de preferinta unul la care se poate seta si FEC-ul, si dupa ce ai prins semnalul si ai strans suruburile la antena poti conecta inapoi hyundai-ul!
    Triax TDA110, LNB Inverto black ultra 0,2dB, H-H Optibox DM 3800S, NEO-095 & Conrad rotor, DM800 HD PVR, Optibox Raptor, Amiko 8800, Optibox CX PVR, General Satellite VA-7200, 90E-30W!

  9. #9
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @d1186

    Problema este cauzata de detectoarele de radar ce bruiaza spectrul de frecvente undeva intre 10985-11200.Unele frecvente sunt mai afectate decat altele.De fiecare data cand trece pe strada o masina dotata cu detector de radar iar antena se afla in apropiere sunt introdusi paraziti in semnal ce inrautatesc receptia pornind de la un usor pocnet pe sunet si cateva macroblocuri pe imagine pana la intreruperea totala a receptiei pt 1-2 secunde.Ce se poate face impotriva acestui fenomen Mai nimic , pt ca nu exista lnb-uri imune la acest bruiaj.Doar mutarea antenei intr-o zona izolata unde nu au acces masini rezolva problema dar acest lucru iese din discutie.
    Revenind la cazul transponderului cu antenele lui Voiculescu , este bine stiut mai peste tot in tara ca la statiile CATV programele Antena 3 , Antena 2 si Euforia au pocnete si macroblocuri.O situatie mai aparte este cu Antena 1 care ridica mai multe batai de cap.Daca pt FTA-urile de pe transponder vizionarea in aceste condtii este acceptabila , pe antena 1 este aproape imposibila.Dat fiind faptul ca programul este codat si latenta la decodarea Power Vu este mare in unele cazuri nu mai poti introduce in grila antena 1 luat de pe 16e in Power Vu.Cunosc cazul catorva firme CATV care s-au aflat in acesta situatie si au fost nevoite sa preia Antena 1 dintr-un DTH.

  10. #10
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default Antena1

    Ma chinui de aproape 1 an cu problema asta.... eu am toata statia CATV in aceasta locatie, si intradevar se intampla si pe N24 dar mai rar. Sa inteleg ca solutia cea mai simpla, sa scap de problema ar fi sa preiau semnal de la un DTH. Si totusi platesc o groaza de bani pentru Antena 1. Daca alta solutie nu exista pentru ca sincer chiar nu stiu ce sa mai incerc, ce DTH imi recomandati din punct de vedere al calitatii imaginii. ProTV, Discovery si altele sunt tot PowerVu dar nu am probleme. Mai sunt probleme minore cu Prima. Cei de la Micromedia mi-au zis ca au in oferta lor comerciala niste LNB-uri cu suport pe fibra asta mi-ar permite sa mut antena intr-o alta zona. Dar pot avea siguranta ca nu o sa mai am problema din cauza detectoarelor de radar? Aceste LNB-uri costa . Astept raspuns, si multumesc ptr raspuns.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    253
    Posts Thanks / Likes

    Default raspuns

    Quote Originally Posted by d1186 View Post
    Instalatia de receptie este formata dintr-un decodor scientific atlanta D9234, antenta parabolica cu diametrul de 2 m lnb invacom 0.3 db cablu intre lnb si decodor are o lungime de aprox 10m. In conditii normale am Signal strength 85 si Signal Quality 10. Problema mea este urmatoarea, la un interval de 20 -30 min, nu este o regula, se blocheaza imaginea pentru cateva secunde suficient cat sa dispara imaginea si sunetul. Mentionez ca acelasi lucru se intampla si cu celelalte canale antena2 antena 3 pentru receptia carora foloses o antena offset de 1.2m si un LNB invacom quadro si receptor echosmart 791. Nu stiu ce sa le mai fac, am schimbat si cabluri si diverse modele de LNB. Cei de la Antena1 zic ca nu au nici-o problema. Ca locatie geografica stau la 30 km de Craiova. Pun aceasta intrebare aici in ideea ca exista oameni cu mai multa experienta decat mine si poate s-a mai lovit cineva de aceasta problema. Orice sugestie este bine venita. Va multumesc.
    sal. sunt din focsani lucrez la akta si avem aceeasi problema cu antena 1, 2 si 3 euforia... la lef la fel

  12. #12
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si nu exista rezolvare ? Voua ce v-au zis cei de la trust...antena de minim 3 m ? poate as fi cumparat si o antena de 3 m dar nu am garantia ca o sa mearga .

  13. #13
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    66
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by d1186 View Post
    Instalatia de receptie este formata dintr-un decodor scientific atlanta D9234, antenta parabolica cu diametrul de 2 m lnb invacom 0.3 db cablu intre lnb si decodor are o lungime de aprox 10m. In conditii normale am Signal strength 85 si Signal Quality 10. Problema mea este urmatoarea, la un interval de 20 -30 min, nu este o regula, se blocheaza imaginea pentru cateva secunde suficient cat sa dispara imaginea si sunetul. Mentionez ca acelasi lucru se intampla si cu celelalte canale antena2 antena 3 pentru receptia carora foloses o antena offset de 1.2m si un LNB invacom quadro si receptor echosmart 791. Nu stiu ce sa le mai fac, am schimbat si cabluri si diverse modele de LNB. Cei de la Antena1 zic ca nu au nici-o problema. Ca locatie geografica stau la 30 km de Craiova. Pun aceasta intrebare aici in ideea ca exista oameni cu mai multa experienta decat mine si poate s-a mai lovit cineva de aceasta problema. Orice sugestie este bine venita. Va multumesc.

    Discovery si-a schimbat coordonatele si ca sa-ti mearga cred ca trebuie sa ai soft 2.6 pt scientific atlanta.(PowerVu)
    Last edited by gexel; 25th February 2010 at 08:42.

  14. #14
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai avut dreptate in privinta detectoarelor radar, azi am pozitonat masina la 5-10m in fata antenei cu un detector radar Beltronics si nu am avut nici-o problema in schimb, am imprumutat un detector radar Cobra si....surpriza, de cate ori l-am pornit Antena1 pauza ecran negru il opream totul revenea la normal. Deci trebuie sa gasesc o alta locatie pentru antena de receptie. O sa montez maine una pe un bloc din apropiere. Va tin la curent....ms pentru sfat SAFETRON1.

  15. #15
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu toate detectoarele de radar bruiaza semnalul , sunt si modele (mai simple) care au mai putine benzi de detectie si nu se intersescteaza cu spectrul ku band.Eu zic sa nu te incurci cu lnb-uri optice pana nu ai certitudinea ca locatia aleasa pt antena este ferita de raza de actiune a detectoarelor (care este destul de mare din pacate).Acest tip de bruiaz nu are nimic de a face cu dimensiunea antenei , poti pune si o antena de 6m nu te ajuta cu nimic , fenomenul afecteaza etajele de frecventa din LNB introducand paraziti in semnalul util ce nu mai poate fi demodulat fara erori de receiver.Daca te apuci de cautat o locatie ferita pt receptie iti recomand sa incerci cu o antena mica (1m) , daca ai bruaj pe ea vei avea si pe una mai mare.Intr-un oras e destul de greu de gasit o pozitie buna.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top