Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13

Thread: dreambox

  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    45
    Posts Thanks / Likes

    Default dreambox

    poate sa mi explice cineva cum pot face sharing intre doua dream un dm 800 si un dm 500 aceiasi retea?am net de la rtc ruter 4 iesiri dm 800 e conectat la net folosesc cccam si as vrea sa pun dm 500 doar client!am incercat asa am pus in dm 800 linia C: 192.168.1.10 30000 user pas ,ip este al dm 500 si in dm 500 F:usser pass am deschis si portul 30000 la ruter dar in dm 500 vad linia of iar in dm 800 nu l vad client! solutii daca se poate fara sa fac un alt cont dyndns?cum ar trebui sa fac liniile

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Acasa
    Posts
    158
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by alex0506 View Post
    poate sa mi explice cineva cum pot face sharing intre doua dream un dm 800 si un dm 500 aceiasi retea?am net de la rtc ruter 4 iesiri dm 800 e conectat la net folosesc cccam si as vrea sa pun dm 500 doar client!am incercat asa am pus in dm 800 linia C: 192.168.1.10 30000 user pas ,ip este al dm 500 si in dm 500 F:usser pass am deschis si portul 30000 la ruter dar in dm 500 vad linia of iar in dm 800 nu l vad client! solutii daca se poate fara sa fac un alt cont dyndns?cum ar trebui sa fac liniile
    Eu asa am configurat ,in living am scris in cccam.cfg :
    C: 192.168.1.3 12000 dream1 living
    F: dream dormitor
    iar in dormitor :
    C: 192.168.1.2 12000 dream dormitor
    F: dream1 living
    dar poti scrie liniile cum vrei si nu trebuie sa deschizi porturi.
    VU+ UNO,Dreambox 7020,,2*Dreambox 500s,Toroidala T90

  3. #3
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by alex0506 View Post
    poate sa mi explice cineva cum pot face sharing intre doua dream un dm 800 si un dm 500 aceiasi retea?am net de la rtc ruter 4 iesiri dm 800 e conectat la net folosesc cccam si as vrea sa pun dm 500 doar client!am incercat asa am pus in dm 800 linia C: 192.168.1.10 30000 user pas ,ip este al dm 500 si in dm 500 F:usser pass am deschis si portul 30000 la ruter dar in dm 500 vad linia of iar in dm 800 nu l vad client! solutii daca se poate fara sa fac un alt cont dyndns?cum ar trebui sa fac liniile
    Pai Dm 800 ti-e conectat la net si DM 500 la ce e conectat la calorifer ? ...Conecteaza-l si pe ala la net ... si in plus ai facut tocmai invers ...daca vrei dm 500 ca client in Dm 500 vine pusa linia C si in dm 800 linia F

    Sper ca te-ai luminat umpic

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    246
    Posts Thanks / Likes

    Default re

    legat de aceiasi problema intreb si eu daca se pot pune aceleasi linii cccam pe doua dm aflate in spatele unui router, deci iesind in extern cu acelasi IP? apar probleme ? eu asa am pus pe un dm500 si pe ss2 cu hadu ( pe hadu am pus doar liniile C ) si merge fara probleme.
    Last edited by marcmsi; 22nd February 2010 at 23:21.


  5. #5
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by marcmsi View Post
    legat de aceiasi problema intreb si eu daca se pot pune aceleasi linii cccam pe doua dm aflate in spatele unui router, deci iesind in extern cu acelasi IP? apar probleme ?

    In ce sens aceleasi linii ? Vrei sa primesti sau sa dai ?

    Daca vrei sa dai trebuie sa deschizi porturi diferite pe acelasi DNS si merge !

    Daca vrei sa primesti o poti face dar nu iti va functiona cum trebuie pt ca vei fi ca un fel de multi user si pe unu dintre boxuri nu vei putea vedea nimic eventual unul sa-l stingi de tot si celalalt nu si invers !

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    246
    Posts Thanks / Likes

    Default re

    este vorba de liniile C cu care primesc. daca dm deschide un program de pe o linie si daca la ss2 dau sa deschida acelasi program, nu se mai deschide de pe aceiasi linie si se conecteaza la alta linie, asa ca nu vad care ar fi problema cu multiuser mergand independent.


  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    45
    Posts Thanks / Likes

    Default dreambox

    am gresit exprimarea sorry ambele dm sunt conectate la net prin ruterpe dm 800 am cccam suficiente linii si doream sa conectez si dm 500 doar client si asa am pus linie F in dm 800 si linie C in d dm500 am gresit pe undeva si nu merge dar daca spui ca nu e ok nu l mai folosescca sa folosesc dydns ar trebui sa fac un alt cont pe acelasi ip si sa dau linie din dm 800 trebuie sa schimb si portul cccam?

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    246
    Posts Thanks / Likes

    Default re

    in dm800 pui o linie asa
    F: dm500 parola 2 1 0 { 0:0:2 },
    iar in dm500 pui o linie asa
    C: IP-DM800 12000 dm500 parola

    unde IP-DM800 este ip-ul lui dm800 din retea, dar ip-ul trebuie sa fie fix, dezactiveaza dhcp in dm800
    12000 este portul deschis in router, pui valoarea pe care o ai tu.
    daca m-am incurcat pe undeva , sa ma corecteze cineva. bafta.
    Last edited by marcmsi; 23rd February 2010 at 00:16.


  9. #9
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by alex0506 View Post
    am gresit exprimarea sorry ambele dm sunt conectate la net prin ruterpe dm 800 am cccam suficiente linii si doream sa conectez si dm 500 doar client si asa am pus linie F in dm 800 si linie C in d dm500 am gresit pe undeva si nu merge dar daca spui ca nu e ok nu l mai folosescca sa folosesc dydns ar trebui sa fac un alt cont pe acelasi ip si sa dau linie din dm 800 trebuie sa schimb si portul cccam?
    stai linistit smecheria asta merge eu ii raspundeam lui marcmsi

    ceva ceva ai facut tu gresit acolo ...poate pe DM 500 nici nu ai net ...

    Verifica daca merge downloadu din receptor , daca merge inseamana ca ai net daca nu inseamna ca o fi vreun cablu bagat gresit ...vezi daca nu cumva l-ai bagat in gaura de la wlnan . Aloca si tu , la dm 500 macu sa ramana acelasi IP sa nu inebunesti routeru daca nu ai facut-o deja .da restart la ambele receptoare si la router si actualizeaza-ti DNS (asta nu iti trebuie pt reteaua locala dar nu strica sa-l ai actualizat)

    in rest nu stiu ce sfat sa-ti mai dau ...mie mi-a mers din prima si eu am ca si tine doar ca eu am dreamurile legate la serveru ubuntu !

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    246
    Posts Thanks / Likes

    Default re

    imi cer scuze ca m-am bagat si eu in vorba si am incurcat putin , dar problemele sunt asemanatoare.


  11. #11
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by marcmsi View Post
    imi cer scuze ca m-am bagat si eu in vorba si am incurcat putin , dar problemele sunt asemanatoare.
    deci ce spui tu aici am incercat si eu deja ...am pus aceasi line in 2 dreamboxuri , una imi arata localu ce-l are respectivu si cealalta imi ara-ta ca nu are local , in plus la respectivul i s-a furat cccam.cfg si el aparea la mine negru si cu alt ip si l-am intrebat care-i baiu si el a zis ca ma vede fara local si ca , credea ca l-am scos pt ceva teste insa adevaru era ca linia lui c era la altu in dream si prin urmare el ma vedea fara local . De aia nu prea vad cum o sa vizionezi tu de pe aceasi linie in 2 locuri in acelasi timp .

    Daca am zis ceva eronat ma puteti si corecta ca nu ma supar !

    Bafta !

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    246
    Posts Thanks / Likes

    Default re

    din cauza asta am si pus intrebarea, hadu pe ss2 cred ca functioneaza putin diferit. incearca asa cum am spus la postul 8.


  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    c:\Outside of Bucharest
    Posts
    227
    Posts Thanks / Likes

    Default Precizare

    In loc de 12000 pui portul configurat in CCam.cfg-ul DM800. (posibil sa fie chiar 12000, e valoarea implicita), nu portul la care faci NAT din internet in router. Aceste porturi pot fi diferite. Adica poti face NAT la portul (de ex.) 15000 (cei din afara te vad la adresamea.dyndns.org 15000), urmeaza NAT cu port forwarding in router catre 192.168.x.y:12000 (adresa/port DM800)
    Adresele din postul lui marcmsi trebui sa fie din clasa locala, de tip 192.168.x.y
    nu adresa de internet, ca sa scoti routerul din ecuatie pt. traficul dintre dm-uri.
    Da adrese fixe diferite celor 2 dm din clasa locala.



    Quote Originally Posted by marcmsi View Post
    in dm800 pui o linie asa
    F: dm500 parola 2 1 0 { 0:0:2 },
    iar in dm500 pui o linie asa
    C: IP-DM800 12000 dm500 parola

    unde IP-DM800 este ip-ul lui dm800 din retea, dar ip-ul trebuie sa fie fix, dezactiveaza dhcp in dm800
    12000 este portul deschis in router, pui valoarea pe care o ai tu.
    daca m-am incurcat pe undeva , sa ma corecteze cineva. bafta.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top