Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default Probleme receptie Digi tv in Paphos , Cipru

    buna ziua ! am o problema cu receptia digi tv , locuiesc in paphos , cipru .
    Am o antena de 2.5 m pe care am incercat sa o montez singur , am reusit sa prind intelsat 1002 dar am semnal doar pe transponderul 11785 H , symbol rate 28000 freq 5/6 .
    Pe celelalte transpondere nu primesc nici un semnal , am incercat sa misc milimetric antena ca sa obtin semnal pe 12687 H , 27500 , 3/4 dar nici o sansa , am miscat o si pe verticala si pe orizontala , am incercat sa rotesc si din lnb si nimic . Ma poate ajuta cineva ? multumesc

  2. #2
    Strajernic Expert
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,884
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Fa un reglaj fin la antena, imposibil ca sa nu intre la marimea antenei!

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    portugal algarve
    Posts
    22
    Posts Thanks / Likes

    Default

    [email protected] daca nu ma ansel cipru e cam iesit din aria de acoperire dar cu antena 2.50 ar trebui sa intre,11785 e pe satelitul thor 5 anca pentru ca de luni o sa nceap transmisia pe thor 6 si din cate am vazut cipru este lipsit de acoperire din partea lui thor 6.Asa ca eu tias recomanda un specialist
    1Digi Extra Complet+1Max+1FergusonAF3018+SkyStar HD2

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    portugal algarve
    Posts
    22
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote:
    Originally Posted by Floryn Floryn
    Stie cineva,thor 6 se va receptiona cu pachetul DIGI TV si vor fi programe(romanesti) FTA
    Thor 6 va inlocui pe actualul Thor 3.
    Spoturile viitorului Thor 6:
    K1


    K2
    1Digi Extra Complet+1Max+1FergusonAF3018+SkyStar HD2

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    portugal algarve
    Posts
    22
    Posts Thanks / Likes

    Default

    http://www.lyngsat.com/1west.html aicia vezi toate hartile de acoperire din zona ta scuze pt celalat post cu hartile thor6 rog moderatori sa al stearga.
    1Digi Extra Complet+1Max+1FergusonAF3018+SkyStar HD2

  6. #6
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default

    multumesc pentru raspunsuri , am sa incerc sa fac un reglaj fin

  7. #7
    Senior Member Expert
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,019
    Posts Thanks / Likes

    Default ro-dth

    Quote Originally Posted by adriansi7 View Post
    buna ziua ! am o problema cu receptia digi tv , locuiesc in paphos , cipru .
    Am o antena de 2.5 m pe care am incercat sa o montez singur , am reusit sa prind intelsat 1002 dar am semnal doar pe transponderul 11785 H , symbol rate 28000 freq 5/6 .
    Pe celelalte transpondere nu primesc nici un semnal , am incercat sa misc milimetric antena ca sa obtin semnal pe 12687 H , 27500 , 3/4 dar nici o sansa , am miscat o si pe verticala si pe orizontala , am incercat sa rotesc si din lnb si nimic . Ma poate ajuta cineva ? multumesc
    Semnalul de pe Int10 este la limita cred.Fara a face reclama la vreun dth
    cred ca daca incerci sa pui antena pe Hellas_Sat la 39 est pe Dolce si o sa ai semnal si cu 60 cm --- deci iata o alternativa foarte buna -- mai ales cand esti departe de casa si vrei sa auzi romaneste si sa sti ce se intampla acasa.

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    greenwich
    Posts
    220
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am vazut pe kingofsat report ca in Liban s-a prins spotul 3 de la digi cu antena de 2m,iar in Egipt cu 2,4m,deci cu 2,5 in Cipru n-ar trebui sa ai probleme.

  9. #9
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am incercat un reglaj fin , dar nici o sansa , nu primesc nici un fel de semanl . acum nu mai prind nici canalele de pe 11785 , am vazut ca le au mutat de pe thor 5 pe thor 6

  10. #10
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.26’24 /26.10'50
    Posts
    10,801
    Posts Thanks / Likes

    Default

    .Pentru Cipru cel mai bun e Dolce pe Hellas.Merge si cu antena de 0,35.Testat langa Insbruck(prietenii mai tin minte )
    Ia uite cum e Dolce in Cipru

    Ardeee!
    Dar atentie.Conform hartii de acoperire al Intelsat 10-02 ar trebuii sa nu ai probleme

    Numai ca e o mare teapa.Ce declara nu corespunde cu relitatea.Inclusiv in Romania sunt probleme cu semnalul pe 10-02.La ploaie cade primul(la semnal ma refer).
    De curiozitate data viitoare cand ma duc in Thassos ma duc si masor semnalul pe 10-02
    Ia uitati fratilor acilisea spot sanatos
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  11. #11
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.26’24 /26.10'50
    Posts
    10,801
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by adriansi7 View Post
    buna ziua ! am o problema cu receptia digi tv , locuiesc in paphos , cipru .
    Am o antena de 2.5 m pe care am incercat sa o montez singur , am reusit sa prind intelsat 1002 dar am semnal doar pe transponderul 11785 H , symbol rate 28000 freq 5/6 .
    Pe celelalte transpondere nu primesc nici un semnal , am incercat sa misc milimetric antena ca sa obtin semnal pe 12687 H , 27500 , 3/4 dar nici o sansa , am miscat o si pe verticala si pe orizontala , am incercat sa rotesc si din lnb si nimic . Ma poate ajuta cineva ? multumesc
    Totusi la 2,5m ceva nu e in regula.Verifica distanta focala,antena sa nu fie stramba,LNB-ul sa fie rotit in sens invers acelor de ceasornic vreo 27 de grade.
    Antena e prime focus(rotunda cu LNB-ul pe centru)presupun.Daca da spune cum ai reglat tijele de la suportul de LNB.L-ai centrat bine.Ai respectat distanta focala?
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  12. #12
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am chemat un specialist a incercat sa monteze antena pe digitv nu a reusit , a zis ca trebuie antena offset ca sa poata primi semnal si a zis ca in cipru thor 6 cu 11900 pe care este gsp nu se mai poate prinde cu nimic in cipru...ce ma sfatuiti sa fac?

  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    bucuresti , sos. giurgiului
    Posts
    230
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    Eu zic ca trebuie sa-l incurajam pe omul asta pentru ca e o chestie chiar foarte tare ! Sa ai o antena de 2.5m si sa cauti "semnalul cu lingurita " e chiar sportul pentru care foarte multi au ajuns aici . Nu sunt specialist in antene mari , dar (poate ai facut deja) incearca si asa : Pune antena pe un spot puternic (Hotbird , Astra ultimul ar fi Hellas dar nu pt ca am ceva cu Dolce ci din cauza pozitiei ), si incearca sa reglezi (un satfinder facea minuni), bine de tot lnb-ul din varf pana ai semnal maxim .
    Simetria componentelor mecanice ale antenei trebuie sa duca spre perfectiune.Farfuria sa arate bine , LNB-ul sa nu fie copt, cablul si mufele refacute si neoxidate. Cu antena fixata teapan poti sa te misti spre Intelsat si sa mai incerci . Sa ai bafta! Asa e la inceput , dupa aia ne dam profesionisti .
    We came out from the deep to help and understand but not to kill
    Enigma - " Second Chapter "

  14. #14
    Senior Member Expert
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,019
    Posts Thanks / Likes

    Default ant reglaj?

    Quote Originally Posted by adriansi7 View Post
    ...ce ma sfatuiti sa fac?
    Daca tot te-ai apucat de reglat fi atent, incearca asa:

    1. I-a de pe www.flysat.com o frecventa de pe Amos "spot midle east" - amosul este la 4 west deci va fi langa int 10 de la 1 west.
    2. spotul midle east trebuie sa fie foarte puternic in zona la tine 52 dBW intra si cu 60cm
    3. reglezi antena deci pe amos la 4 west
    4. azimutul este la tine cum privesti spre sud --> 53 grade Sud spre Vest si elevatia in jur de 34 grade
    5. atentie lnb-ul trebuie sa fie pozitionat cum privesti antena din fata - intr-o pozitie "ora 4" adica intr-un unghi la 40 grade - aici trebuie sa-l rotesti usor pana obtii semnal - la final fine tuning.
    6. int 10 este chiar langa amos - cu antena si semnal pe receptor pe unul din canalele fta spot midle east misti antena usor spre stanga - cativa milimetri - (azimutul e 50 grade S-W elevatia 36 grade) fara sa umbli la elevatie si semnalul trebuie sa scada cam 3db apoi umbli usor - adica ridici antena - diferenta de elevatie este de 2 grade mai mare pentru intelsat 10 fata de amos pana semnalul mai scade un pic cam inca 3 dB pe acelsi canal fta de pe amos.
    7. pui acum pe frecventa tvr 12687 H sau 12527 H de pe intelsat si incerci sa obtii semnal "miscand" antena "milimetric" pentru ca ar trebui sa fi pe undeva prin apropierea lui int 10.

    Sa speram ca vei avea semnal.
    Inca ceva - nu folosi receptorul de la Gigi pentru reglaj ca are un raspuns lent la semnal si poti rata satelitul la reglajul fin.

    Bafta, si da-ne de stire.

    Daca nu merge si nu merge - nu stiu - trebuie sa iei un dolce zic eu - are cel mai bun semnal la tine.Dar ar trebui sa reusesti.
    Last edited by satlex; 22nd February 2010 at 13:02.

  15. #15
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default

    iti multumesc mult de tot , raspunsul tau este foarte profesional , mi ai ridicat moralul deja imi vine sa ma duc sa ma apuc de antena din nou acum, dar o voi face maine sigur , inca o data multumesc mult si ti voi spune ce am rezolvat . multumesc tutoror pentru raspunsuri
    Last edited by adriansi7; 23rd February 2010 at 16:06.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top