Ziarul National in editia sa din 3 februarie 2010, a scris urmatoarele :

Antena 1, fara..derby.

"După ce Liga Profesionistă de Fotbal a trimis “recuperatorii” peste Antena 1, pentru o datorie de 6,4 milioane de euro, postul din Băneasa este pe cale să mai primească o lovitură. Începînd cu returul de campionat, este foarte posibil ca derby-ul etapei să nu mai fie transmis pe canalul numărul 1 al trustului “Intact”, ci la “DigiSport” – post aparţinînd companiei “RCS&RDS”.

În 2008, LPF a scos la vînzare drepturile tv ale campionatului intern (sezoanele 2008/ 2009, 2009/2010 şi 2010/2011), licitaţia fiind cîştigată de consorţiul “Intact – RCS&RDS” pentru suma netă de 87 milioane de euro. Toate au fost bune şi frumoase numai în primul an, cînd ambele părţi şi-au respectat obligaţiile sti....te în contract. De anul trecut, însă, au început problemele, în special la societatea lui Dan Voiculescu. Pe 15 mai 2009, în contul LPF trebuiau virate 27 de milioane de euro, însă numai “RCS&RDS” a onorat partea sa de rată (cca.14 milioane), Antena 1 “driblînd” plata şi acumulînd, în decembrie, penalizări de 6.445.729 de euro.

Ca să evite scoaterea lor din ecuaţia transmisiilor tv, oficialii postului din Băneasa i-au chemat la negocieri, acum o săptămînă, pe partenerii de la “RCS&RDS”. Propunerea pusă pe masă poate fi tradusă ca o capitulare: Antena 1 renunţă la derby-ul etapei în favoarea postului “DigiSport” (canal al companiei “RCS&RDS”) şi se mulţumeşte doar cu opţiunea 2. În schimbul acestui “favor”, şefii “Intact” speră să obţină diminuarea obligaţiilor lor financiare din contractul încheiat în 2008. Adică, să plătească mai puţin decît partenerii de la “RCS&RDS”.

Partida “vedetă” a etapei va fi transmisă pe “DigiSport”, în timp ce Antena 1 va avea opţiunea 2. Celelalte jocuri vor putea fi urmărite, ca şi pînă acum, pe posturile “GSP TV”, Digi Sport" şi “Digi Sport Plus”.

Următorul pas: închiderea GSP TV

Sportul în trustul “Intact” se poate reduce doar la cotidianul “Gazeta Sporturilor” dacă patronatul va pune în aplicare planul de închidere a postului “GSP TV”. Sînt informaţii că şefii din Băneasa s-au săturat să pompeze bani într-un sac fără fund.

Sezonul 2010/ 2011 doar pe “DigiSport”? Şi în sistem pay-per-view?

Renunţarea la opţiunea 1 poate fi un prim semnal că Dan Voiculescu a decis retragerea companiei sale din parteneriatul cu “RCS&RDS”, cu alte cuvinte – renunţarea la drepturile tv. Astfel, s-ar ajunge în situaţia ca societatea miliardarului Zoltan Teszari să deţină monopolul pe Liga 1 şi ar putea anunţa introducerea sistemului pay-per-view pentru meciurile din campionat, model implementat, deja, în Serie A din Italia."