Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8

Thread: 720p vs 1080p

  1. #1
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    1,148
    Posts Thanks / Likes

    Default 720p vs 1080p

    Salut

    cine imi poate spune si mie cat de mare este diferenta intre un 720p si 1080p ?

    daca ati merge la cineva si ati vedea pe un LCD un MKV v-ati da seamam imediat daca este 720p sau 1080p ?

    deocamdata nu am lcd dar imi descarc de pe torrente mkv-uri (diferenta de dimensiune este maricica intre ele) si vreau sa stiu daca 720p sunt suficient de ok

    sunt convins ca alea 1080p sunt the best ca altfel nu ar mai fi fost facut standardul , dar cat de mare este diferenta ?

    multumesc

    Romeo
    bucuresti, 0.9 m.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    398
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In opinia mea diferentele sunt neglijabile sau chiar insesizabile la diagonale sub 50" de la o distanta mai mare de 1.5m. Pt cine are chef de teste cautati 1080p vs 720p Comparison x264-HDL.torrent
    Chiar si la o diagonala de 106" un proiector Optoma 720p se descurca excelent.
    In alta ordine de idei conteaza mult encodarea si sursa, am vazut mkv-uri 1080p care se vedeau mai prost decat sd-ul.
    Nu in ultimul rand, conteaza si playerul.



  3. #3
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Bucuresti
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ce player-e ar fi de recomandat ?
    Acum folosesc MediaPlayerClasic si parca e bun . Oare ?

  4. #4
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Banat.Ro
    Posts
    2,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by robert99 View Post
    Ce player-e ar fi de recomandat ?
    Acum folosesc MediaPlayerClasic si parca e bun . Oare ?
    Si eu merg tot cu media player classic si pare ok.Am urmarit un guide pe softpedia pt configurarea mpc si sunt multumit de rezultate.
    Video: Vu+Uno (HDD 80Gb) /offset 1.2 H-H/42E<=>30W;
    Optibox Gekko Cable HD
    Audio: Harman Kardon HK680+Monitor Audio B2+WD Elements Play (2Tb)

  5. #5
    46,57 N 26,90 E Teacher
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    RO
    Posts
    151
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ArcSoft TotalMedia Theater 3
    VU+SOLO2, VU+ZERO, TRIAX TD110, INVACOM 0.3dB, MTI Blue Line 0.3dB AP8-T2BL, DM 2800, 68,5E-30W, SONY KDL 55W808C, PANASONIC 46PY85
    Nu ştiu, nu cred sau nici nu ştiu ce să mai cred!

  6. #6
    member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Kronstadt
    Posts
    1,752
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation re...

    La player cred ca recomandat este cel care iti va "manca" cele mai putine resurse...



  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Diferentele intre 720p si 1080p sunt notabile, cu conditia ca materialele respective sa aibe si un bitrate potrivit. Sigur ca diferentele devin semnificative pe display-uri de dimensiuni mai mari, dar se vad si la afisaje cu diagonale mai mici.
    Referitor la player eu folosesc curent VLC, cred ca e si printre cele mai bune playere HD. O observatie vis-a-vis de ArcSoft TotalMedia Theater 3. E un player potrivit pentru ripuri 1/1 (Bluray), adica m2ts cu tot tacamul. Dar, am observat ca la calitatea video, cel putin la mine, e sub Windows Media Player 12. Testat pe Avatar bluray rip 1/1, 45 GB, pe ArcSoft TotalMedia Theater 3 se vede usor pixelata imaginea, repet usor pixelata. Pe WMP 12 se absolut fantastic, dar numai ca imagine, pentru ca WMP 12 nu stie titrari si selectie de coloane audio din bluray, asa cum stie si se descurca bine la capitolul asta ArcSoft TotalMedia Theater 3. Am incercat setari in ArcSoft TotalMedia Theater 3, dar ... surpriza, nu prea ai ce seta, e extrem de sarac in setari si in plus il vede Kaspersky ca spyware cand il pornesc.

  8. #8
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    3
    Posts Thanks / Likes

    Default

    The few game are the only game where I saw a noticeable difference between the settings. It's a mess rip 1080p, 720p, but really anything. Most other games are more or less the same regardless of what is proposed.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top