Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default probleme de receptie dupa instalarea noii cartele digi tv

    Am si eu o intrebare. Am reusit sa activez noua cartela de la Digi tv si a mers bine cateva zile. De ceva timp sunt cateva canale care imi fac probleme. Calitatea semnalului e de 98% la toate canalele. Nivelul insa difera intre 30 si 40%. Ce are nivel 30% sau mai jos e cu probleme. Intrebarea mea este daca problema e de la mine si trebuie sa umblu la ceva de gen antena, cablu, receptor etc. ,sau schimbarile facute odata cu trecerea la noua cartela au provocat aceste erori si trebuie sa astept sa se remedieze? Stiu ca in Spania unde s-a trecut in ianuarie de la televiziunea analogica la televiziunea digital terestra au existat numeroase erori in realizarea schimbarilor. Chiar nu stiu ce sa mai cred fiindca am sunat la Digi si nu mi-au rezolvat nimic. Am sa-i mai sun dar vreau sa stiu si parerea vostra fiindca eu nu ma pricep la lucruri de genul acesta. Multumesc!

  2. #2
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    antena !
    - s-a dereglat ( s-a miscat de la vint , nefixata bine etc )
    - antena prea mica si cind se strica conditiile meteo ( ploaie , ninsoare ) se pierde semnalul

  3. #3
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default

    exista posibilitatea ca din cauza gerului sa fi inghetat apa din curbura bratului care sustine LNB-ul daca acesta nu are o mica gaura in punctul cel mai de jos ( apa se strange acolo la multe antene de la digi si ingheata in timpul iernii ) si sa se fi miscat unghiul de focalizare a semnalului

    nu are treaba cartela cu semnalul
    45*49 N , 24* 8 E offset 180 cm Pozitioner Strong , Actuator 21' Strong

  4. #4
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by horatyu View Post
    nu are treaba cartela cu semnalul
    Ei sa vezi ca are si sa si explic ce am patzit. Ma cheama un vecin ca nu ii mai merge digi, merg la el si ce sa vezi pe OTV mergea struna si pe cele necodate, in schimb pe cele codate semnalul era aproape zero. Problema era cauzata de un concensator umflat din sursa, pe care l-am schimbat si a fost totul OK.
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Above
    Posts
    9,207
    Posts Thanks / Likes

    Talking

    Unde asta?
    In Calea Poplacii precis!

    O zi buna!

    P.S.
    Am observat si eu ca pe unii tp. de la Digi sunt fluctuatii de nivel si sunt de multe ori sub nivelul tp-urilor de la Offuscat...asa ca pe antene mici orice e posibil, fiind la limita, dar una este nivelul semnalului si alta procesul din decodarea lui...
    Chestia aia cu sula si prefectura...

  6. #6
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai eu am de vreo 2 ani digi, locuiesc in Mallorca si am schimbat deja locul antenei o data si totul a mers perfect. Calitatea semnalului e de 98 % iar antena e mai mare decat decat minumul acceptat cred ca e 85 cu 95 iar pana acum a mers struna. Probleme cu gerul nu exista iar vant puternic nu am mai avut aici de prin decembrie. Problema a aparut dupa ce am activat noua cartela primita prin posta pana atunci totul functionand perfect.Nivelul semnalui variaza pe unele posturi desi calitatea e de 98%. De fapt ce este nivelul semnalului si ce reprezinta calitatea?

  7. #7
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by 007/Ro View Post
    Unde asta?
    In Calea Poplacii precis!

    O zi buna!

    P.S.
    Am observat si eu ca pe unii tp. de la Digi sunt fluctuatii de nivel si sunt de multe ori sub nivelul tp-urilor de la Offuscat...asa ca pe antene mici orice e posibil, fiind la limita, dar una este nivelul semnalului si alta procesul din decodarea lui...
    Chestia aia cu sula si prefectura...

    la dreq calea poplacii la mine man in sat serios ca asa sa intamplat exact cum am scris ... probabil pentru decodare consuma mai mult curent si sursa nu mai dadea cat trebuia dracu stie ...
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  8. #8
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by stailus View Post
    Ei sa vezi ca are si sa si explic ce am patzit. Ma cheama un vecin ca nu ii mai merge digi, merg la el si ce sa vezi pe OTV mergea struna si pe cele necodate, in schimb pe cele codate semnalul era aproape zero. Problema era cauzata de un concensator umflat din sursa, pe care l-am schimbat si a fost totul OK.
    OK, asa zici... Bun, fie ca tine. Dar am o intrebare... ce naiba are a face schimbatul cartelei cu condensatorul ala nefericit?! Sigur, daca zici tu se poate... Stii "NORMAL NU, PARANORMAL, DA"

    Iubire maxima pentru toti
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Cluj Napoca
    Posts
    269
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca ai un nivel asa de mic si calitate 98 eu as zice ca problema ii din cablu sau conexiuni ,
    cum ii cablul dintr o bucata ?ai ceva distribuitor pe el ?.....
    Strong 6130 ,Strong 4401 evo, HH srt dm 2100 , 0,90 offset

  10. #10
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by popamare View Post
    OK, asa zici... Bun, fie ca tine. Dar am o intrebare... ce naiba are a face schimbatul cartelei cu condensatorul ala nefericit?! Sigur, daca zici tu se poate... Stii "NORMAL NU, PARANORMAL, DA"

    Iubire maxima pentru toti
    NU ai intzeles nimic parinte. Nu ma refeream strict la schimbatul cartelei, iti zic doar ce am patzit eu cu o conserva digi indiferent de cartela cu care era folosita. 'ntzeles?
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  11. #11
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Peti sat View Post
    Daca ai un nivel asa de mic si calitate 98 eu as zice ca problema ii din cablu sau conexiuni ,
    cum ii cablul dintr o bucata ?ai ceva distribuitor pe el ?.....

    E posibil ca am un cablu lung de vreo 100 de m si e din 2 bucati. Am sa-l verific. Distribuitor nu am.Chestia e ca face probleme doar pe anumite canale gen Antena 1, cateva din pachetul Discovery si Viasat iar altele gen HBO si Cinemax. Intensitatea problemei e si ea diferita in sensul ca fie vede cu intreruperi, fie nu vede aproape de loc. Astazi dupa amiaza si-a revenit dupa ce zile intregi nu a vazut deloc. Nu sunt sigura daca maine o sa fie ok. Mersi de sfat. Am sa verific cablul si conexiunile.

  12. #12
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by stailus View Post
    NU ai intzeles nimic parinte. Nu ma refeream strict la schimbatul cartelei, iti zic doar ce am patzit eu cu o conserva digi indiferent de cartela cu care era folosita. 'ntzeles?

    Chestia cu schimbatul cartelei poate sa fie doar o coincidenta sau nu. Tocmai de acea intreb fiindca stiinta mea referitoare la aceste lucruri se reduce la manevrarea corecta a telecomenzii. Noroc de voi ca imi mai dati cate un sfat. Va multumesc la toti!

  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Cluj Napoca
    Posts
    269
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca ai 100 m de cablu sigur acolo este problema si nu de la cartela ....Acuma nivelul de semnal il ai la limita functionari si in momentul cand apare un pic de zapada pe antena , sau ploaua dispare semnalul .....
    Eu maxim cat am incercat este de 65 metri , incearca eventual cu un amplificator (o sa iti spuna colegi ceva model ca eu n am folosit niciodata) sa incerci sa maresti un pic nivelulul semnalului , cablul sa fie inodat corect cu mufe , sau sa pui un cablu intreg si de calitate cat mai buna ....
    Strong 6130 ,Strong 4401 evo, HH srt dm 2100 , 0,90 offset

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top