Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  Member Mentor
  Join Date
  Jul 2004
  Posts
  602
  Posts Thanks / Likes

  Default Toyota are probleme

  Toyota a anuntat lista modelelor vandute in Europa care trebuie sa ajunga in service, pentru problema cu pedala de acceleratie.  Anchete peste anchete, o gramada de sedinte si cifre socante in privinta rechemarilor in service. Prin aceste situatii trece Toyota, la acest moment, cand niponii trebuie sa gestioneze cea mai mare rechemare din istorie, aproape 10 milioane de masini la nivel mondial.

  Situatia este cu atat mai greu de acceptata pentru niponi in conditiile in care Toyota era, pana nu demult, un etalon al fiabilitatii, dominand multi ani studiile JD Power la acest capitol.

  Dupa problemele din America, care privesc modelele Toyota si Lexus, contructorul nipon a ajuns la concluzia ca rechemarile in service trebuie facute si pentru modelele vandute in Europa, doar Toyota de aceasta data, nu si Lexus. Toyota a venit cu un comunicat prin care anunta ca trebuie inlocuita piesa pedalei de acceleratie si la masinile Toyota din Europa, dar nu anuntase inca modelele afectate.

  La doar o zi au venit insa cu lista modelelor afectate. Acestea sunt:

  * AYGO (Feb 2005 – Aug 2009)
  * iQ (Noi 2008 – Noi 2009)
  * Yaris (Noi 2005 – Sep 2009)
  * Auris (Oct 2006 – 5 Ian 2010)
  * Corolla (Oct 2006 – Dec 2009)
  * Verso (Feb 2009 – 5 Ian 2010)
  * Avensis (Noi 2008 – Dec 2009)
  * RAV4 (Noi 2005 – Noi 2009)

  Daca detineti unul dintre aceste modele, veti fi probabil instiintati de Toyota Romania sa va prezentati la service pentru inlocuirea gratuita a respectivei piese. Oficialii Toyota spun ca pana la 1,8 de milioane de masini Toyota vandute in Europa vor trebuie sa treaca pe la service.

  Mai mult, datorita faptului ca pe lista modelelor cu probleme se afla si modelul Aygo, este posibil sa fie chemate in service si modelele Citroen C1 si Peugeot 107, construite pe aceeasi platforma tehnica cu Aygo.

  Problema consta intr-o piesa metalica de la nivelul pedalei de acceleratie, aceasta putand cauza functionarea defectuoasa a acesteia, cand se uzeaza, fie din cauza uzurii, fie datorita conditiilor de exploatare. In unele cazuri, pedala revine mai greu la pozitia initiala sau se poate bloca complet, ceea ce - ocazional - poate duce la pierderea controlului masinii.

  http://www.sotto.ro/articol/Stiri/34...n-service.html
  Traieste ca si cum ai muri maine. Invata ca si cum ai trai vesnic.
  Mahatma Gandhi
  ... ha-ha.ro ...

 2. #2
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Da , se vor chema 9000 de modele Peugeot si Citroen fabricate in Cehia , pe platforma comuna cu Aygo .

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top