Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    329
    Posts Thanks / Likes

    Default (Un-)zoom imagine TV

    Am un TV LCD LG de 42', iar la programele care transmit 16:9, respectiv HD, cca. 2 cm din imagine, atat in stanga / dreapta cat si sus si jos, nu se vad. Acrest lucru este evident in special pe canalele HD (Pro7 HD, Sat 1 HD sau Luxe.TV HD), unde litera "D" nu se vede de loc pe ecran, iar litera H se vede partial. Imaginea este centrata, atat V cat si H, ambele setari sunt pe "0".

    Am intrat in meniul service al TV-ului (buton "Menu" pe TC + "meniu" pe TV), dar din pacate nu am gasit nicio setare care sa micsoreze imaginea, sa zicem la un 95% din cate in prezent.

    Aveti idee cum s-ar putea realiza acest lucru? TV-ul e un LG 42LC2RR.

  2. #2
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.2624 /26.10'50
    Posts
    10,801
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai verificat setarile receiver-ului (A/V settings)? Pe 4:3 e normala imaginea? Pe auto cum se comporta?
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Receiverul e setat OK, adica pe Pillar Box. Imaginea 4:3 o reda ca atare, adica fara sa o deformeze, iar imaginea 16:9 o reda pe tot ecranul. Aceeasi "problema" am sesizat-o si cand am folosit receiverul precedent, doar ca ala nu era HD. Din aceasta cauza, ma gandesc ca reglajul ar trebui facut din televizor.

  4. #4
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Buc.
    Posts
    1,180
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca pe mufa de HDMI/DVI, adica aia recomandata pentru calculator.

    v

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Du-te in menu-ul receiverului si vezi daca la "Videoformat" ai setat 1080i. Ce receiver ai si ce intrare folosesti?
    Oricum, problema ca nu vezi "D"-ul de la Pro7 HD s-a rezolvat, tocmai l-au codat.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Rezolutia este setata pe 1080i, dar am incercat si pe 720p si tot la fel este. Acum folosesc intrarea HDMI, dar ar trebui sa incerc macar de curiozitate si pe Scart. Receiverul e un Azbox Premium.

    @Kroky: Nu e o problema ca s-a codat prosieben, ca doar merge in sh*re!

  7. #7
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    1,147
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La mine la Samsung, pe langa 16:9 mai am si un mod numit "just scan". La 16:9 e normal sa taie un pic din imagine, toate taie, dar la "Just Scan" iti arata toata imagine.

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Iceman View Post
    Receiverul e setat OK, adica pe Pillar Box. ...
    Pai nu trebuie sa il setezi pe 16:9 ?
    SHALOM

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by isr2002 View Post
    Pai nu trebuie sa il setezi pe 16:9 ?
    Nu, pentru ca daca-l setez pe 16:9, atunci imaginile transmise in format 4:3 mi le lungeste pe tot ecranul. Cu aceasta optiune, imaginile 4:3 raman nedeformate, iar cele transmise in 16:9 apar pe tot ecranul (fara bare negre sus si jos).

    De o optiune ca cea menționată de @cde34 aș fi avut eu nevoie (Just Scan).

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    TV-ul meu (un CRT Panasonic) are si optiunea AUTO care face ca imaginile transmise 4:3 sa fie aratate pe tot ecranul cu un mic compromis (imaginea e putin alungita la capete dar nu deranjant) iar transmisiile 16:9 sint trecute automat in 16:9. Nu ai AUTO sau ceva asemanator?
    SHALOM

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by isr2002 View Post
    TV-ul meu (un CRT Panasonic) are si optiunea AUTO care face ca imaginile transmise 4:3 sa fie aratate pe tot ecranul cu un mic compromis (imaginea e putin alungita la capete dar nu deranjant) iar transmisiile 16:9 sint trecute automat in 16:9. Nu ai AUTO sau ceva asemanator?
    Cred că nu ai nțeles exact ceea ce doresc. Nu am o problemă de format al imaginii, ci mă deranja pur și simplu faptul că televizorul taie cca. 1-2 cm din imagine (ceea ce nu e mult, dar lipsește la unele programe HD o mică parte din siglă, att n laterale, ct și sus/jos. Din acest motiv, eram curios să știu dacă meniul service al televizorului nu are vreo opțiunea care să permită "micirea" imaginii afișate. Am intrat de mai multe ori n meniul service și nu am găsit nimic de acest gen.

    n meniul televizorului, la "screen settings", imaginea se poate baleeia de la -35 la +35 att horizontal ct și vertical, iar n acest fel se poate vedea și "HD-ul" de la Prosieben, dar atunci imaginea nu va mai fi perfect centrată, iar la programele care au sigla n partea stngă se va pierde și mai mult din aceasta.

  12. #12
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Banat.Ro
    Posts
    2,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Iceman View Post
    Acrest lucru este evident in special pe canalele HD (Pro7 HD, Sat 1 HD sau Luxe.TV HD), unde litera "D" nu se vede de loc pe ecran, iar litera H se vede partial.
    Si eu pierd litera "D" la Pro7 pe dream 800 si un Panasonic de 42".Momentan doar acolo am observat.
    Video: Vu+Uno (HDD 80Gb) /offset 1.2 H-H/42E<=>30W;
    Optibox Gekko Cable HD
    Audio: Harman Kardon HK680+Monitor Audio B2+WD Elements Play (2Tb)

  13. #13
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu mai incercati sa faceti ecranu mai mare sa vedeti d-ul ca la pro7 nu merge, se vede doar o parte din D. La Sat1 si kabel1 se vede sigla normal.
    Pentru test setati formatul 4:3 si vedeti.

    @chris
    Eu am tot pana-plasma si dm800 si vad sigla ca Pro7Hi (doar o parte din d se vede) in colt; Tv e setat pe auto, dm800 e setat la rezolutie 720p iar cu pluginul autoresolution se ajusteaza automat in felul urmator: sd-i -> 576i, sd-p -> 576p, hd-i -> 1080i si hd-p -> default (deci 720 p)



    bafta
    19,2E + 0,8W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top