Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    P R I M E Mentor
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Timişoara
    Posts
    893
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema tuner Dreambox 500 sau motor HH

    Va salut.Am mutat antena de pe 28 e pe 39 e , a aparut imaginea pe programul de pe 39e,dar apoi brusc a disparut si mi-a afisat No service can be found.Am incercat sa mut apoi pe alt satelit dar nu se mai misca deloc antena.Am verificat cablul care intra in motoras si e ok.Am incercat si manual(de la butonul de pe motoras) dar nimic.
    Am mai incercat urmatoarele:am scos Dreamboxul din priza,apoi cablul de la antena din receptor..am asteptat sa se raceasca receptorul.Dupa montarea cablului la receptor si repornire...tot nimic.Antena nu se mai misca.
    Care sa fie problema?
    S-o fi dus motorul?Sau din receptor nu mai primeste motorasul comanda
    Am vazut ca butonul de pe motor nu e aprins...deci nu mai primeste curent.
    Sa se fi dus ceva la receptor?
    Mersi anticipat.
    Offset 0.95m Aluminiu,Lnb 0.3dB,H-H Strong DM2100,DM 500S ,Dm 500HD

    Be the type of person that when your feet touch the floor in the morning the devil says, "Aww shit... they're up"








  2. #2
    Junior Member Master
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Arges
    Posts
    77
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cu alt receptor ai incercat?

  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Espańa
    Posts
    91
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si eu am patit la fel.La mine a fost sursa.Incearca cu alta sa vezi.

  4. #4
    P R I M E Mentor
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Timişoara
    Posts
    893
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cristy84 View Post
    cu alt receptor ai incercat?
    pai mai am doar receptorul de la focus,dar la ala n-am gasit unde se configureaza diseq.
    Aici e problema.Ca as fi vrut sa stiu sigur daca e de la rec ca sa nu ma duc cu el degeaba la reparat(ca oricum este iesit din garantie).
    Pai daca ar fi sursa cum zice cineva mai jos,receptorul nici n-ar mai fi pornit.Dar la mine booteaza normal,doar ca nu mai roteste antena.
    Offset 0.95m Aluminiu,Lnb 0.3dB,H-H Strong DM2100,DM 500S ,Dm 500HD

    Be the type of person that when your feet touch the floor in the morning the devil says, "Aww shit... they're up"








  5. #5
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Espańa
    Posts
    91
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by optimus View Post
    p
    Pai daca ar fi sursa cum zice cineva mai jos,receptorul nici n-ar mai fi pornit.Dar la mine booteaza normal,doar ca nu mai roteste antena.
    Ba da,porneste dar nu mai da tensiunea care trebuie la lnb(deci inclusiv la motor)!Mie aproape 2 saptamani mi-a functionat cu sursa bulita,pus in loop cu alt receptor!

  6. #6
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2009
    Posts
    65
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Vezi daca nu este plesnit tranzistorul de aici :

    Last edited by so-so; 29th January 2010 at 09:07.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Logrono
    Posts
    110
    Posts Thanks / Likes

    Default 500s

    Quote Originally Posted by so-so View Post
    Vezi daca nu este plesnit tranzistorul de aici :


    Salut de referi la Q 72?
    si eu am aceas problema si o remediez mereu cu o penseta......

  8. #8
    P R I M E Mentor
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Timişoara
    Posts
    893
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Chestia devine ciudata.Am demontat antena ,am dat jos si motorul de pe ea...am legat din nou,sa probez cablul din rec la mufa motorului si surpriza motorul merge.Asa ca dupa mai multe probe,am remontat antena cu motor cu tot,fac legaturile,dau drumul la receptor...iar nu merge.Asa ca nu stiu cu care din ele sa merg la reparat.cu receptorul sau cu motorul?
    Repet,cu antena luata de pe motor,in momentul in care am bagat cablul din receptor in motor s-a aprins ledul verde si motorul mergea.Cum am pus si antena..iar nu intra curent in motor.Ciudat.
    Offset 0.95m Aluminiu,Lnb 0.3dB,H-H Strong DM2100,DM 500S ,Dm 500HD

    Be the type of person that when your feet touch the floor in the morning the devil says, "Aww shit... they're up"








  9. #9
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2009
    Posts
    65
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @optimus vezi in imaginea de mai sus la tranzistorul acela ( cu siguranta acolo este problema )

  10. #10
    P R I M E Mentor
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Timişoara
    Posts
    893
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by so-so View Post
    @optimus vezi in imaginea de mai sus la tranzistorul acela ( cu siguranta acolo este problema )
    Am desfacut dreamboxul,m-am uitat la tranzistor si arata ok.Acum nu stiu daca o fi plesnit sau nu in interior..ca nu ma pricep.

    Am scos cablul lnb-ului din motor.Cum il scot ledul verde se aprinde si motorul poate fi mobilizat manual din buton.Cum bag la loc cablul LNB in motor cum se stinge ledul verde.Banuiesc ca motorul este ok nu? Lnb-ul la fel,deoarece am incercat si cu un altul si la fel face.Ramane undeva buba la receptor.
    Offset 0.95m Aluminiu,Lnb 0.3dB,H-H Strong DM2100,DM 500S ,Dm 500HD

    Be the type of person that when your feet touch the floor in the morning the devil says, "Aww shit... they're up"








  11. #11
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2009
    Posts
    65
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca sa masori cu un aparat de masura ce tensiune ai pe iesirea de la tuner cand nu ai antena pusa probabil iti da 12v si daca in momentul conectarii iti cade tensiunea pe lnb atunci probabil acel q72 este dus ! mai ai o posibilitate sa faci un strap de la F70 dar iti va mentine lnb alimentat si cand este in standby ai schema mai jos ( poti incerca cu o penseta cum a spus colegul @Miki) :





    Apropo asta este una din cauzele cele mai frecvent intalnite Daca ai oala mai mare de 90 este posibil sa fia asta cauza .Succes in depanare
    Last edited by so-so; 29th January 2010 at 19:14.

  12. #12
    P R I M E Mentor
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Timişoara
    Posts
    893
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mersi de explicatii.Scuze dar nu-s electronist.Strap insemnand? Asa babeste..

    Oala e de 90cm
    Offset 0.95m Aluminiu,Lnb 0.3dB,H-H Strong DM2100,DM 500S ,Dm 500HD

    Be the type of person that when your feet touch the floor in the morning the devil says, "Aww shit... they're up"








  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    246
    Posts Thanks / Likes

    Default re

    adica faci o legatura electrica intre punctele respective.

    daca este ars tranzistorul, cu ce se inlocuieste? ce model? dar ceva ce gasim si pe la noi sa fie. multumesc.

  14. #14
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2009
    Posts
    65
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Tranzistorul este un P NDS352AP-Channel Logic MOSFET echivalent FDN358 (SOT-23) echivalent NDS352APCT-ND P-Channel Logic (30V 900mA) , se recomanda a se strapa doar provizoriu pana la inlocuire . @optimus ar fi bine sa o duca la un electronist sunt mai multe chestii de verificat Siguranta F70 daca trece tensiune de ea tranzistorii q70,q72 eventual si q71 ...in primul rand iesirea catre lnc tre sa fie 13v/18v H sau V...poate sa fie si sursa de alimentare ( condensatori umflati ) ...deci eu ii recomand sa mearga la un electronist si sa ii explice despre ce este vb

  15. #15
    P R I M E Mentor
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Timişoara
    Posts
    893
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Problema rezolvata.Cablul de la lnb era dus.
    Multumesc tuturor celor care s-au oferit sa ma ajute.
    Sanatate maxima.
    Offset 0.95m Aluminiu,Lnb 0.3dB,H-H Strong DM2100,DM 500S ,Dm 500HD

    Be the type of person that when your feet touch the floor in the morning the devil says, "Aww shit... they're up"








 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top