Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Senior Major Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti, 44 26`54.47N 26 07`22.25E
    Posts
    3,806
    Posts Thanks / Likes

    Default Probleme cu mkv, sub si imagine pe plasma

    De cateva zile am zis sa incep sa profit de noua plasma FullHD. Probleme:

    1. PC-ul este legat la ea prin iesirea HDMI de la placa video. Daca ma uit pe ambele, adica monitor+plasma in mod normal windows, foldere, poze etc, plasma afiseaza indentic cu cu ce afiseaza monitorul. Daca pornesc un film, indiferent in ce player, pe plasma imi afiseaza numai filmul in formatul lui iar pe monitor pot accesa si meniurile playerului, setari, pot iesi din full screen etc fara ca acestea sa apara si pe plasma. Pe monitor am subtitrarea, pe plasma nu, doar filmul. Ce-i asta? nu inteleg.

    2. Am reusit in final sa vad un mkv cu subtitrare .srt dar se vede doar pe monitor, pe plasma nu apare subtitrarea.
    3. Nu reusesc in nici un fel sa-mi apara corect sh, tz, a. Cum dracu fac? Folosesc BSplayer si/sau mediaplayer clasic

    Multumesc celor ce au vre-o idee sau solutie la astea.
    --BUIE MLANA-- MAI BINE O ZI SOIM DECAT O SAPTAMANA CIOARA

  2. #2
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Buc.
    Posts
    1,180
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dezactiveaza subtitrarile din player si instaleaza vobsub. seteaza-l pe "extend to 16:9" si encoding-ul la font pe eastern europe.

    v

  3. #3
    Senior Major Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti, 44 26`54.47N 26 07`22.25E
    Posts
    3,806
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by v.b.15 View Post
    Dezactiveaza subtitrarile din player si instaleaza vobsub. seteaza-l pe "extend to 16:9" si encoding-ul la font pe eastern europe.v
    Interesant dar nu s-a intamplat nimic. Aceeasi imagine pe plasma, fara subtitrare iar pe pc fonturile la fel.
    --BUIE MLANA-- MAI BINE O ZI SOIM DECAT O SAPTAMANA CIOARA

  4. #4
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Buc.
    Posts
    1,180
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am asa:

    1. MPC Home Cinema setat fara subtitrari.

    2. placa video pusa pe "Theatre Mode"

    3. vobsub setat sa incarce automat subtitrarile cu acelasi nume

    tu probabil ai la fel 1 si 2

    cel mai simplu setezi vobsub din iconita de langa ceas:



    v

  5. #5
    Senior Major Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti, 44 26`54.47N 26 07`22.25E
    Posts
    3,806
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In BS Player aleg la fonturi Eastern European si nu se intampla nimic. Tot nu vas sh, tz, etc. In continuare pe monitor am subtitrarea in schimb pe plasma nu. Daca pornesc filmul, pe plasma este afisat asa cum are el formatul, fara subtitrare iar atat cat ruloeaza filmul pot face orice pe pc caci pe plasma nu apare nimic. Decat filmul.
    --BUIE MLANA-- MAI BINE O ZI SOIM DECAT O SAPTAMANA CIOARA

  6. #6
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Banat.Ro
    Posts
    2,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din cate stiu eu, daca scoti imaginea pe plasma cu modul clone (adica ce e pe monitor vezi si pe plasma - desktop, foldere, fisiere) iti va reda la rezolutia maxima a monitorului si nu vei avea full hd.Poate ma insel si de aceea cine are cunostinte mai vaste poate sa le expuna aici.
    Video: Vu+Uno (HDD 80Gb) /offset 1.2 H-H/42E<=>30W;
    Optibox Gekko Cable HD
    Audio: Harman Kardon HK680+Monitor Audio B2+WD Elements Play (2Tb)

  7. #7
    Senior Major Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti, 44 26`54.47N 26 07`22.25E
    Posts
    3,806
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by chris View Post
    Din cate stiu eu, daca scoti imaginea pe plasma cu modul clone (adica ce e pe monitor vezi si pe plasma - desktop, foldere, fisiere) iti va reda la rezolutia maxima a monitorului si nu vei avea full hd.Poate ma insel si de aceea cine are cunostinte mai vaste poate sa le expuna aici.
    La setari e display1 si display 2 si la fiecare in parte pot seta rezolutia.
    --BUIE MLANA-- MAI BINE O ZI SOIM DECAT O SAPTAMANA CIOARA

  8. #8
    Senior Major Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti, 44 26`54.47N 26 07`22.25E
    Posts
    3,806
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Tampenia e urmatoarea: daca deschid un film de oricare cu BS player, apare pe plasma full screen filmul (sau la formatul in care e el) fara nimic altceva decat filmul. Pe pc am subtitrare pe plasma nu. In tot timpul in care ruleaza filmul eu pot face pe pc ce vreau, fara ca imaginea de pe plasma sa se schimbe in vre-u nfel.

    Daca deschid acelasi film cu VLC, am aceeia imagine, identica si pe pc si pe plasma, inclusiv subtitrarea.

    Nu mai inteleg nimic.

    PS. Am observat ca la fisierele mkv merge subtitrarea ok cu VLC.
    --BUIE MLANA-- MAI BINE O ZI SOIM DECAT O SAPTAMANA CIOARA

  9. #9
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Buc.
    Posts
    1,180
    Posts Thanks / Likes

    Default

    De principiu. Playerul trimite streamul la codec si apoi la placa video pentru randare. Atunci cand placa (driverul de fapt) detecteaza un stream video iti face un mod "theatre" adica iti face full screen pe al doilea display. Asta e un feature, nu un bug. Se dezactiveaza din Driverul placii video. Probabil playerul iti pune subtitrari DUPA ce trimite la renderer.

    Daca iti convine totusi situatia (cum imi convine mie) trebuie doar sa instalezi acel filtru care iti pune subtitrarea in faza de decodare.

    V

  10. #10
    Reclamant Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    11,499
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Nokia View Post
    Tampenia e urmatoarea: daca deschid un film de oricare cu BS player, apare pe plasma full screen filmul (sau la formatul in care e el) fara nimic altceva decat filmul. Pe pc am subtitrare pe plasma nu.
    E vorba de rendering-ul filmului. Alege alt renderer din BSPlayer - mi se pare ca default e overlay-ul. Asta e si problema - pe un monitor secundar nu vei vedea subtitrarea afisata pe overlay. Schimba cu un alt renderer.
    La alte playere overlay-ul nu merge default, tocmai de asta situatia cu VLC este diferita de cea cu BsPlayer.
    In alta ordine de idei, poti incerca si KMPLayer - acolo ai optiunea de "trage" subtitrarea direct pe imagine. Aia poate fi cind incomod, cind practic (in functie de formatul filmului).
    La MKV-uri, din cite stiu, subtitrarea ar trebui sa fie procesata de filtrul aferent (Matroska+Haali), nu de player. Ma refer la afisaj, nu la fonturi.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top