Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by picollo08 View Post
    Fac o invitatie aici celor ce pot da un raspuns tehnic, corect si cat mai complet.Nu vreau sa discut despre clona , neclona ci despre un aspect pur tehnic.
    1.Din cand in cand apare pe TV mesajul no signal-lipsa de comunicare TV DREAM (deci nu LNB nu MOTOR nu alte chestii), nu numai pe canale HD cio si pe SD si in general daca nu folosesc un cooler suplimentar decat cel minuscul de pe procesor.
    Solutii n00b:
    a) apasat buton pwr on/off -dreamul trece in STB(apare ora pe oled) apoi reapasat!
    cand metoda "a" nu da rezultate aplic metoda "b"
    b) apas menu/shutdown/STB(" a veugl") cunoscand la perfectie structura de menu apoi pentru a reveni imagine pwr on pe telecomanda
    cand nu pot aplica nici "a" si nici "b" exista metoda "c"
    c) cateodata telecomanda devine inutila dreamul meprimind nici o comanda si nici apasarea butonului pwr on/off de pe front pannel nu are efect -se rezolva doar prin scoatere din priza.
    Eu suspectez acel HULIT circuit stabilizator LM de pe tuner!
    Cine a mai intalnit problema asta?
    Ce solutii tehnice exista( nu comerciale...)
    PS: folosind cooler suplimentar deasupra pe carcasa "no signal" apare poate 1 data la 36-48 ore de functionare non stop pe canale HD!

    sincer eu nu am avut niciodata aceasta problema si il am de 1 an, mai mult nici cooler nu folosesc pe el. Ori e de la TV-ul tau ori are ceva dreamul.
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    163
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pe imaginea gemini2 4.60 ce o folosesc acum nu mai apare mesajul " Tune failed" decit pe acele tp-uri pe care oricum nu le prind datorita ariei de acoperire a satelitului. Pe newnigma2 2.8.3 am observat ca mai este prezent fenomenul, dar semnalul revine dupa comutarea pe un alt tp cu semnal. Cred ca este o problema cu tunerul de la dm-ul tau. Daca ai actualizat lista cu sateliti si scanezi manual acele frecvente cu pierdere de semnal, se mai intampla fenomenul ?
    DM 800;VU+UNO/TRIAX TDS 110 MULTIFEED 5W/4W-0.8W/1W-4.8E-7E/9E-13E-16E-19.2E + TRIAX TDS 64 - 39E

  3. #3
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dan13 View Post
    Pe imaginea gemini2 4.60 ce o folosesc acum nu mai apare mesajul " Tune failed" decit pe acele tp-uri pe care oricum nu le prind datorita ariei de acoperire a satelitului. Pe newnigma2 2.8.3 am observat ca mai este prezent fenomenul, dar semnalul revine dupa comutarea pe un alt tp cu semnal. Cred ca este o problema cu tunerul de la dm-ul tau. Daca ai actualizat lista cu sateliti si scanezi manual acele frecvente cu pierdere de semnal, se mai intampla fenomenul ?

    daca intzeleg eu bine nu la TUNE FAIL se refera ci ca dispare semnalul de pe HDMI
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  4. #4
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    725
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mesajul no signal il tv-ul si nu dreamul. Cum te conectezi la tv crt, lcd? iesire dvi, scart?

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    163
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by stailus View Post
    daca intzeleg eu bine nu la TUNE FAIL se refera ci ca dispare semnalul de pe HDMI
    Da, ai dreptate. Nu am patit asa ceva de mai bine de un an de cand sunt in posesia dream-ului.
    DM 800;VU+UNO/TRIAX TDS 110 MULTIFEED 5W/4W-0.8W/1W-4.8E-7E/9E-13E-16E-19.2E + TRIAX TDS 64 - 39E

  6. #6
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by picollo08 View Post
    [email protected]
    pai am un diamant cu PL-500 si am legaturile pe tub catodic prin fir de 2,5...
    Mai omule nu cumperi dream 800 sa-l legi la calorifer ci sa-l cuplezi la LCD, Plasma sau alta lighioana HD-altfel pentru ce!
    Sa revin on topic.
    bono...normal ca pe tv apare no signal atata timp cat nu primeste semnal de la dream.Deci practic canalul DVI se inchide si nu mai am semnal dinspre deream spre TV.
    Uitandu-ne pe display imagine cu nume canal si nivel de semnal apare si chiar daca schimbi canalul sau satelitul apare semnal pe display dar pe tv NU AM IMAGINE DELOC!
    Nu transmite dreamul nimic de aici si No signal!
    pune un scart ca solutie de back-up. cand iti dispare DVI-u comuti repede
    acum serios, verifica cablul HDMI-DVI si contactele DVI pe placa de baza. Eventual mai joaca-te cu suruburile de la DVI.

    PS Am mai vazut chestia asta si la unu original

  7. #7
    member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Kronstadt
    Posts
    1,752
    Posts Thanks / Likes

    Default re...

    Si la mine a mai facut figura asta , la sony scrie in afara spectrului , numai ca exista si o chestie dubioasa eu am schimbat din telecomanda tv-ului si am revenit la intrarea hdmi si mergea...si nu-mi explic



  8. #8
    Junior Member Master
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    84
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by picollo08 View Post
    [email protected]
    pai am un diamant cu PL-500 si am legaturile pe tub catodic prin fir de 2,5...
    Mai omule nu cumperi dream 800 sa-l legi la calorifer ci sa-l cuplezi la LCD, Plasma sau alta lighioana HD-altfel pentru ce!
    Sa revin on topic.
    bono...normal ca pe tv apare no signal atata timp cat nu primeste semnal de la dream.Deci practic canalul DVI se inchide si nu mai am semnal dinspre deream spre TV.
    Uitandu-ne pe display imagine cu nume canal si nivel de semnal apare si chiar daca schimbi canalul sau satelitul apare semnal pe display dar pe tv NU AM IMAGINE DELOC!
    Nu transmite dreamul nimic de aici si No signal!
    Ce model de tv ai? E HD Ready sau FULL HD?
    DigiTV (Extra Complet) - Hss1160 - Offset 0.9m - LNB LazerGold 0.3dB + DM500

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    718
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by danetzd View Post
    Si la mine a mai facut figura asta , la sony scrie in afara spectrului , numai ca exista si o chestie dubioasa eu am schimbat din telecomanda tv-ului si am revenit la intrarea hdmi si mergea...si nu-mi explic
    Fix la fel mai patesc si eu,ce-i drept rar,dar si cand se intampla e enervant ca se intampla de 2-3 ori pe seara....adica pur si simplu tv-ul pierde sursa hdmi....si imi afiseaza un mare si frumos black screen-searching for source....comutand pe alta intrare hdmi si revenind la cel cu dreamul merge fara probleme.Pana acum suspectam tv-ul,desi e un samsung full hd seria 6,dar se pare ca nu e de la el...

  10. #10
    member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Kronstadt
    Posts
    1,752
    Posts Thanks / Likes

    Default re...

    Quote Originally Posted by cristo4 View Post
    Fix la fel mai patesc si eu,ce-i drept rar,dar si cand se intampla e enervant ca se intampla de 2-3 ori pe seara....adica pur si simplu tv-ul pierde sursa hdmi....si imi afiseaza un mare si frumos black screen-searching for source....comutand pe alta intrare hdmi si revenind la cel cu dreamul merge fara probleme.Pana acum suspectam tv-ul,desi e un samsung full hd seria 6,dar se pare ca nu e de la el...
    Cand pornesc ventilatorul ( unul scos dintr-o sursa de pc alimentat la 5v) pare sa fie ok nu cred ca sa mai repetat ....deci o sursa de racire este binevenita .



  11. #11
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cristo4 View Post
    Fix la fel mai patesc si eu,ce-i drept rar,dar si cand se intampla e enervant ca se intampla de 2-3 ori pe seara....adica pur si simplu tv-ul pierde sursa hdmi....si imi afiseaza un mare si frumos black screen-searching for source....comutand pe alta intrare hdmi si revenind la cel cu dreamul merge fara probleme.Pana acum suspectam tv-ul,desi e un samsung full hd seria 6,dar se pare ca nu e de la el...
    Si eu am patit la fel dar nu e de la dream ci e de la sursa de selectie TV,eu am pe Samsungul meu care e full hd seria 5,urmatoarele selectii

    1. HDMI1/DVI
    2. HDMI2
    3. HDMI3
    Deci daca pun pe hdmi 2-hdmi3 patesc la fel,ba cateodata imi apar si niste dungi colorate fara imagine,dar de cand merg pe HDMI/DVI merge perfect,deci daca nu aveti pe TV mufa hdmi/dvi de aici provine problema.

  12. #12
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai facut poate uptdate de drivere?

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    163
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by picollo08 View Post
    Normal ca am facut update la drivere.
    Am hyperspace in flash!
    Faza e ca a facut de la inceput
    chiar din prima zi dar initial nu am dat importanta faptului!
    Nu am un preheater mare sa pun si MB-ul la un rehoot si nici cuptor sa incapa !
    Pe imaginea originala ai apucat sa vezi daca face la fel? Ai incercat si alte imagini si a facut la fel? Si eu am testat, e adevarat putin, imaginea nabilo hyperspace dar nu m-am intalnit cu pierderea semnalului.
    DM 800;VU+UNO/TRIAX TDS 110 MULTIFEED 5W/4W-0.8W/1W-4.8E-7E/9E-13E-16E-19.2E + TRIAX TDS 64 - 39E

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top