Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 86

Thread: DM800 mort?!

  1. #1
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    1,139
    Posts Thanks / Likes

    Default DM800 mort?!

    E original.. sa nu apara discutii! :P
    Cred ca s-a folosit pe el o alta tensiune de la o alta sursa, dar nu sunt convins.
    Cand leg alimentarea, se aprind in spate ledurile la retea, dar nu face absolut nimic.
    Vreo idee? A dus cineva la reparat pe undeva vre-un 800?

    Cred ca propunerile de genul, rescrie imaginea pe serial cu dream-up.. sunt degeaba, doar nu reusesc sa ajung cu el in bootloader.

  2. #2
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    in canal,langa aurolaci
    Posts
    664
    Posts Thanks / Likes

    Default

    avand in vedere ca e original recomand sa apelezi la garantia de 2 ani
    daca era clona iti recomandam sa faci un mic test care in 95% din cazuri se adevereste a fi problema cu cea a unui dm800 mort doar cu cele 2 led-uri ethernet aprinse.
    daca ti-a iesit din garantie, sau totusi vrei sa-l pui in functiune acasa (no cost) atunci :

    1.demontezi toata carcasa sa obtii doar placa de baza cu mufele


    2.de obiciei se foote regulatorul acesta LM2599S/2596S in care intra 12v neregulat si iasa 5v regulat - el e responsabil in multe cazuri ca nu mai furnizeaza pe iesire cei 5v (il gasesti pe partea dorsala)


    3.pornesti dm-ul si verifici cu un multimetru digital daca ai tensiune pe pin-ul 2 de 5V (pui + pe pin2 si - la masa/ground) ==> la 2596S cel de al 3-lea pin e masa


    4.de asemenea verifici si daca primeste cei 12v pe pin-ul 1

    5.daca nu sunt cei 12v atunci nu are cum sa faca cei 5v necesari asa ca treci la pasul7

    6.daca ai cei 5v pe pin-ul 2 inseamna ca nu de aici e problema si poti sa inchizi carcasa dm-ului

    7.loc alternativ de unde poti lua cei 12v


    8.loc alternativ de unde poti lua cei 5v (de proba doar sa vezi daca porneste dm-ul) dupa aia se recomanda schimbarea integratului de stabilizare LM cu totul


    schema dm vazuta tip transparent, partea cu rosu e cablajul de jos, cea cu galben traseele de sus



    daca nu ai cei 5v pe pin-ul 2 si hotarasti sa iei cei 5v din locul alternativ (pasul atunci trebuie ridicat de pe cablaj (cu un ac) pin-ul 2 al regulatorului si lipita sarma care aduce cei 5v din locul alternativ
    direct pe traseu

    Living an analog lifestyle in a digital world

  3. #3
    member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Kronstadt
    Posts
    1,752
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation re...

    La fel am patit si eu...vezi aici :

    http://www.rdi-board.com/showthread....hlight=danetzd



  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    1,139
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by marcelll View Post
    daca nu ai cei 5v pe pin-ul 2 si hotarasti sa iei cei 5v din locul alternativ (pasul atunci trebuie ridicat de pe cablaj (cu un ac) pin-ul 2 al regulatorului si lipita sarma care aduce cei 5v din locul alternativ
    direct pe traseu
    Nu am 5V la pinul 2. La pinul 1 am 12V, dar din cate vad, nu am 5V nici la locul alternativv de unde imi zice sa tra 5V. Amm sa incerc fara dioda de pe traseul alternativ, luni, si incerc sa schimb apoi si LM`ul.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    386
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Aceeasi problema am si eu conserva dm800 si stabilizatorul LM 2599 pe placa este 2599 Adj. nu porneste ,led-urile aprinse ,partea proasta este ca cine la vandut ,un user de aici de pe RDI pe site-ul cu ,,ocazii,, inainte de a prosti noul cumparator si al ,,racorii,, de 6 muilioane ,sa dus cu el la ,,mesteri,, si ia aplicat metoda jtag nestiind ca acestuia nu ii trebuie asa ceva ,asa ca posibil sa il pup rece.
    Era sa o i-au eu tare ,dar in ultimul moment m-am razgandit ,omul ii puse-se asa zisa imagine ,,nabilo,, si ia ,,murit la intrare,,e rusinos ca unii useri de pe aici prostesc pe altii ,si ii pricopsesc cu asa zise conserve HD care i se resusciteaza cu ,,niscaiva ......,,
    Rusine !
    Imi pare rau ca nu am pastrat P.M-urile sa le cititi si voi .
    Last edited by porcusor; 21st January 2010 at 18:05.

  6. #6
    Junior Member Friend
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    42
    Posts Thanks / Likes

    Default Salutare

    Respectele mele,rugamintea mea este in a ma indruma referitor la ceeace ati postat aici este super interesant,aceeasi cauza o am si eu la DM800pvr,am tot schimbat la imagini,si ultima pe care am incarcato prin intermediul explorer pur si simplu mi-a blocat recul.Pe ecranul receptorului apre NO CA FOUND,LEDURILE DIN SPATE DE LINGA MUFA DE RETEA stau in permanenta aprinse.Incerc sa ma conectez cu dreamup si nu localizeaza ip la dream nici la calculator,pur si simplu nu mai stiu ce sa ai fac.Am testat toate versiunile de dreamup inclusiv repair si enforcer.Tot cautind pe forumuri spre norocul meu aici am gasit ceva interesant si tin sa felicit pe cei ce au postat acest tutorial.Rugamintea mea este sa ma indrumati ce trebuie sa schimb ptr a nu ajunge cu el la service,sper sa nu ma intelegeti gresit sunt epuizat de 2 zile cer ajutor dar tot ce am gasit postat pina acum se referea doar la procedura de flash.Dar aici sper ca am gasit ceeace caut doar ce va rog este sa ma ajutati mai pe inteles ce trebuie sa schimb pe placa de baza.Multumesc ptr asistenta pe care fiecare dintre voi mi-ati acordato.Tinetio tot asa sunteti minunati.
    Last edited by adybaran; 2nd February 2012 at 22:28.

  7. #7
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am o clona de 800 care reda doar sd. care ar putea fi cauza ?

  8. #8
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    tunerul e incercat pe o alta clona si merge, inclusiv hd.

  9. #9
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    1,139
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Rog pe cineva sa faca curatenie in Thread`ul meu, sau sa il inchida.
    Ce e aici? balamuc?

  10. #10
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    curatenie de acord, nu insa sa il si inchida.
    poate ma lumineaza si pe mine cineva.

  11. #11
    MICROCHIP Expert
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2,886
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    am o clona de 800 care reda doar sd. care ar putea fi cauza ?
    Ce .xml folosesti?
    ....Nu e orfan cel fara tata si fara mama, ci cel fara invatatura......

    Possiamo perdonare un bambino che ha paura del buio.
    La vera tragedia della vita quando gli uomini hanno paura della luce.


  12. #12
    Junior Member Friend
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    42
    Posts Thanks / Likes

    Default ok

    Ok frate am incercat mai toate versiunile de dreaup nu mai stiu ce sa mai incerc...

  13. #13
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    497
    Posts Thanks / Likes

    Default stabilizator extern - test

    vezi ce am LM 2599S este stabilizator de 5 V /3 A, cu componente externe
    http://pdf1.alldatasheet.com/datashe...M2599S-12.html
    vezi ca o sa gasesti stabilizator cu circuit intern , cu capasula TO-3.
    ( gasesti la orice shop - piese---daca nu te descurci iti dau codul exact)
    { sa nu folosesti pentru test L 7805 - deoarece rezista doar la 1 A, si se arde repede)(sau poate faci rost de o sursa de LAborator reglabila si protectie-- tens- curent minim 3 A)

    il pui pe radiator
    il alimentezi la 12 V de pe cablaj

    ATENTIE! inainte de a injecta 5 V undeva pe placa trebuie facute niste masuratori , fata de masa -- pe traseul de 5 V -- traseul dupa PIN 2 . LM 2955
    SCOATE NEAPARAT LM 2599(S) de pe placa -- sa nu induca scurt la MASA. SAU MACAR DEZLIPESTE TOATE PICIOARELE LUI DE PE CABLAJ.

    dupa ce ai scos LM 2599 de pe placa verific traseul de 5 Volti, cu ohmetru catre Masa { intre locul, unde era PIN 2 la LM 2599 si un punct de MASA}
    1. daca e scurt la masa-- inseamna ca mai este o piesa in scurt si treci la 1.1 sau 1.2
    2. daca nu este scurt ( inseamna ca s-a distrus termic fara sa afecteze pisele dupa el pe cablaj)-- poti injecta 5V, pe cablaj
    -------
    cand ai 12v si 5 v pe placa poti sa treci la CE VREI TU ( instalare imagine noua)
    -------

    1.1 o metoda neortodoxa de a afla a 2 piesa in scurt de pe cablaj , este -- injectarea 5 V, pe trasul, cateva secunde ( radiatorul de AL , la stabilizator se incinge ) -- si verifici repede , cu degetele, care circuit se incalzeste excesiv pe cablaj. Acolo o sa fie urmatorul scurt. ( scoti repede alimentarea de 5 Volti-- si verifici toate terminalele la Masa again ) si decizi daca merita schimbata piesa respectiva sau NU.

    1.2 metoda ortodoxa -- urmarirea traseului de 5 V, si trebuie intrerupt in cateva locuri- ca sa delimitezi , parcele din cablaj, cu grupe de componente, si sa limitezi aria - sa poti identifica zona de al 2 scurtciucuit la masa.

    poti nota cu Marker pe cablaj, care este aria de piese , deservita de traseul de 5 V , din punctul de unde faci intreruperea.
    si verifici , pe rand toate piesele care pot genera Scurtul.
    de obicei -- dupa LM 2599, doar o piesa mai cade fizic- si aceea a SUPT toata tensiunea de 5 V , si a distrus LM 2599, termic, prin supra curent.

    Mai exista o varianta ideala.
    sa nu ai scurt , pe traseul de 5 V , dupa LM 2599-- si atunci esti fericit,
    eu reomand Ulterior (ori LM 2599 ori cel cu capsula TO 3 ) sa-l montezi pe radiator de AL , undeva in Carcasa DM si sa tragi fire la Cablaj ( trebuie sa gasesti atata loc ).

    success

    PS: iti doresc ca piesa in scurt ( distrusa ) sa dupa LM sa fie foarte ieftina, sau sa nu fie nici una distrusa dupa LM .
    Quote Originally Posted by zaiclopz View Post
    Nu am 5V la pinul 2. La pinul 1 am 12V, dar din cate vad, nu am 5V nici la locul alternativv de unde imi zice sa tra 5V. Amm sa incerc fara dioda de pe traseul alternativ, luni, si incerc sa schimb apoi si LM`ul.
    Last edited by strike_gabriel; 4th February 2012 at 21:02.

  14. #14
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    al meu mai are o chestie interesanta. daca e conectat cablul lan sau un stick usb nu booteaza. vreo idee ?

  15. #15
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    al meu mai are o chestie interesanta. daca e conectat cablul lan sau un stick usb nu booteaza. vreo idee ?
    sursa e buna ?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top