Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    86
    Posts Thanks / Likes

    Default problema SS2 pe ASUS M4A79 XTD EVO

    salut
    am cuparat recent un calculator nou cu placa de baza ASUS M4A79 XTD EVO . dar....SS2-ul meu (2.3) nu mai vrea sa mearga. Dupa ce am testat o gramada de drivere si vreo trei versiuni de windows, nimic. Placa este detectata, reusesc si sa o pornesc cu setup4pc, dar scaneaza un transponder si dupa care arata lipsa de semnal.

    Am gasit pe net informatia (nu stiu daca e reala 100%) ca unele placi de baza ASUS dau pe slotul PCI doar 3v pe cand SS2 are nevoie de 5v.

    Ma gandesc la 2 variante de rezolvare a problemei

    1> fie din bios exista vreo optiune de a mari voltajul pentru slotul pci (am cautat dar n-am gasit nimic legat de voltajul pe pci, desi are ceva legat de crestere a voltajului ptr. chipset)

    2> sa izolez pinii de alimentare ale SS2 ca sa nu faca contact cu PCI si sa o conectez la o sursa externa care da 5v (ma gandesc la un incarcator de telefon sau poate la un cablu din sursa de alimentare a pc-ului care da 5v in caz ca exista ). Problema e ca nu stiu care-s pinii de alimentare ale SS2. si nu am voltmetru sau ceva de genul asta.

    astept parerile voastre. e posibil sa realizez in practica versiunea cu o sursa externa de curent? poate cineva s-a mai confruntat cu o semenea problema
    Last edited by RStefan; 17th January 2010 at 13:51.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poti cauta o versiune mai noua de bios si eventual sa faci un update de bios sa vezi daca se rezolva.

  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    86
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by djsorin View Post
    Poti cauta o versiune mai noua de bios si eventual sa faci un update de bios sa vezi daca se rezolva.
    am facut update de bios si ....nimic nu s-a schimbat

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Romania,Suceava
    Posts
    170
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La punctul 2 as zice ca e prea riscant,imi amintesc,am mai gasit postat ca pe placi de baza mai noi skystar 2 nu functioneaza cum trebuie.Placa ss2 pe o alta placa de baza functioneaza ok ?
    yo

  5. #5
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Banat.Ro
    Posts
    2,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Arunca un ochi si aici http://www.rdi-board.com/showthread.php?t=25591
    ca sa-ti faci o idee.Din cate am citit de-a lungul timpului, la aceasta sectiune,
    placile Asus nu s-au impacat bine cu ss2 si chiar ss1.
    Eu nu sunt multumit cum se comporta placa mea ss1 pe un Asus P5K-E
    si merg cu ea in mod hardware.
    Video: Vu+Uno (HDD 80Gb) /offset 1.2 H-H/42E<=>30W;
    Optibox Gekko Cable HD
    Audio: Harman Kardon HK680+Monitor Audio B2+WD Elements Play (2Tb)

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top