Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 5 of 5
 1. #1
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default UPC , Astral si FocusSat

  UPC a anunţat oficial preluarea Astral Telecom, după avizul Consiliului Concurenţei de săptămîna trecută, dezvăluind totodată planul de transfer a serviciilor de cablu din sistem analogic în sistem digital, potrivit declaraţiei directorului UPC, Richard Anderson, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată joi, 20 octombrie, la Bucureşti.

  Anderson a spus că Astral Telecom oferă deja servicii de televiziune digitală prin cablu pentru 3-4.000 de abonaţi din Bucureşti, urmînd ca acestea să se extindă la nivelul întregii companii, care va număra aproximativ 1,3 milioane de abonaţi. “Noi credem că viitorul este al televiziunii digitale şi vom face eforturi susţinute pentru modernizarea reţelelor”. Trecerea la televiziunea digitală costă aproximativ 100 de euro pentru un abonat, în Olanda, unde funcţionează prima reţea UPC (aprox. 2,5 milioane de abonaţi) în care se realizează acest transfer, a explicat directorul companiei.

  Anderson a mai spus că UPC va fi cea mai bună companie din România şi că va avea o politică agresivă de modernizare pentru a oferi servicii de tip “triple play” – televiziune prin cablu, transmisii de date şi voce, sau chiar “four play” la cele trei adăugîndu-se un sistem wireless de tip Voice Over IP, funcţional în apropierea casei abonatului prin intermediul unor telefoane GSM “mai inteligente”.

  Integrarea celor două companii va dura aproximativ 18 luni şi se va realiza păstrînd “cei mai talentaţi” oameni. Echipe mixte de directori de la cele două companii vor superviza pentru început activitatea care se va desfăşura în cele două companii UPC, respectiv Astral. Ulterior se va face rebrandingul şi compania va avea un nou sediu în care se vor muta atît echipele manageriale UPC din Bucureşti, cît şi cele ale Astral din Cluj şi Bucureşti.

  Anderson nu a precizat termenele la care se vor realiza diferitele etape ale fuziunii.

  La conferinţa de presă a fost prezent şi Aurel Costea, directorul general Astral Telecom.

  Cu prilejul conferinţei de presă, oficialii UPC au anunţat că poartă discuţii cu managementul platformei digitale Focus Sat, în care operatorul de cablu deţine 50% din acţiuni, pentru schimbarea ofertei comerciale pentru a o face mai atractivă. Anderson a precizat că echipamentul de recepţie pentru Focus Sat se va putea ridica de la magazine contra sumei de 250.000 de lei şi abonamentul pentru pachetul de baza va costa 5 euro.

 2. #2
  Junior Member Friend
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Sep 2005
  Posts
  26
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Cine va suporta cei 100 euro UPC sau abonatul?
  TV NORD

 3. #3
  Moderator Expert
  Join Date
  Oct 2003
  Location
  BRASOV
  Posts
  20,186
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Duetul cablistilor in pas de monopol

  Averea, 21 Octombrie 2005

  UPC a anuntat incheierea etapelor de achizitionare a Astral Telecom, devenind astfel cea mai mare companie de cablu din Romania. In aceste conditii, piata de cablu din Romania este de ieri la cheremul a doi actori: UPC-Astral si RCS&RDS. Ei detin 2,4 milioane de clienti din cei 3,5 milioane ai firmelor de cablu din Romania.

  Daca tinem cont de faptul ca platformele digitale fuctionale in Romania, FocusSat si DigiTV, apartin tot celor doi jucatori, rezulta ca, in fapt, consumatorul de cablu nu mai are de unde alege. Aceasta in conditiile in care firmele de cablu si-au delimitat teritoriul printr-un acord tacit.

  UPC-Astral va investi in urmatorii ani in lansarea de servicii de tri-play (telefonie, Internet, TV). Directorul general al UPC Romania, Richard Anderson, a refuzat sa dezvaluie la cat se vor ridica investitiile noii firme in viitor. Se va lucra mult la infrastructura, pentru ca noua firma intentioneaza sa introduca televiziunea digitala pana la sfarsitul anului 2007.

  Dupa achizitionarea Astral Telecom, UPC Romania are 1.280.000 de clienti. Richard Anderson spune ca UPC a investit in Romania 80 milioane dolari, iar prin preluarea Astral Telecom a devenit cel mai mare investitor american in Romania. Suma tranzactiei a fost de 407,1 milioane de dolari.

  UPC a anuntat finalizarea etapelor de achizitionare a Astral Telcom, devenind cea mai mare companie de cablu din Romania. Astfel, piata de cablu din Romania este de ieri la cheremul a doi actori: UPC-Astral si RCS&RDS. Ei detin 2,4 milioane de clienti din cei 3,5 milioane ai firmelor de cablu din Romania. Daca tinem cont de faptul ca platformele digitale functionale in Romania, FocusSat si DigiTV, apartin celor doi jucatori rezulta ca consumatorul de cablu nu are de unde alege. Aceasta in conditiile in care firmele de cablu si-au delimitat printr-un acord tacit aria de actiune.

  UPC-Astral va investi in urmatorii ani in lansarea de servicii de tri-play (telefonie, Interenet, TV). Directorul general al UPC Romania, Richard Anderson, a refuzat sa dezvaluie care vor fi investitiile noii firme in viitor. Se va lucra mult la infrastructura, pentru ca noua firma intentioneaza sa introduca televiziunea digitala pana la sfarsitul anului 2007.

  Dupa achizitionarea Astral Telecom, UPC Romania are 1.280.000 de clienti. Richard Anderson spune ca UPC a investit in Romania 80 de milioane dolari, iar prin preluarea Astral Telecom a devenit cel mai mare investitor american in Romania. Suma tranzactiei a fost de 407,1 milioane dolari. Fuziunea propriu-zisa va avea loc peste 18 luni, cand se va realiza si rebrandingul noii companii. UPC are 50.000 de clienti pe partea de date (Internet), iar pe partea de telefonie va incepe sa functioneze din noiembrie in Timisoara. Pe de alta parte, Astral a anuntat ca are 30.000 de clienti de telefonie.

  UPC Romania detine si 50% din actiunile operatorului de televiziune prin satelit (platforma digitala) Focus Sat. Surse din piata spun ca acesta nu a reusit sa adune decat 4.000 de clienti si incearca in prezent o politica de reducere a preturilor pentru a reusi pe piata. Abonamentul de baza a scazut de la 19 lei noi (fara TVA) la 15,97 lei noi (fara TVA). Surse de piata au indoiala ca acest lucru le va aduce noi clienti, in conditiile unei politici comerciale considerate ciudata: FocusSat ofera ProTV si Antena 1 in pachete diferite ceea ce face ca aceste pachete de programe sa nu fie atractive.


  Cine se afla in spatele Astral si RCS

  Concurentul principal al UPC - Astral este firma RCS&RDS care sta mai bine la partea de telefonie si Internet. RCS are active 250.000 linii telefonice, 150.000 abonati la Internet. De serviciile de cablu beneficiaza circa 1.200.000, din care 90.000 sunt abonatii platformei digitale Digi TV. In curand va fi lansat un pachet care pe langa cablu, va oferi si un abonament gratuit la serviciul de telefonie fixa.

  RCS&RDS SA are un capital social de 2,73 miliarde lei. Compania este controlata, in proportie de 93,15% de Cable Communications Systems NV (Olanda). In perioada 1998 - 2003, grupul a investit 100 milioane dolari in realizarea unei retele nationale de transmisii de date si Internet si servicii de voce si imagine. In ultimii trei ani, grupul a achizitionat mai multi jucatori importanti de pe piata telecomunicatiilor, respectiv TotalNet (aprilie 2002), TerraSat (aprilie 2003), FX Communications (februarie 2004, impreuna cu Astral Telecom) si PCNET Data Network (sfarsitul anului 2004).

  Liberty Global este proprietarul UPC - Astral Telecom. Achizitia a fost realizata prin intermediul subsidiarei Liberty Global din Europa, UPC Broadband. Liberty Global ofera servicii de televiziune prin cablu, Internet si servicii de telefonie pentru 14,9 milioane de clienti din Europa, Asia si America Latina, a fost creat la inceputul acestui an, prin achizitionarea UnitedGlobalCom de catre Liberty Media International. UPC Romania face parte din UPC Broadband, care opereaza in 16 state, din care 13 situate in Europa, reteaua companiei fiind prezenta in 17 milioane locuinte.


  Autor: Adrian Nuta

 4. #4
  Moderator Expert
  Join Date
  Oct 2003
  Location
  BRASOV
  Posts
  20,186
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Conducere noua la Astral Telecom

  Averea, 28 Octombrie 2005


  Consiliul de administratie al Astral Telecom a fost inlocuit cu un administrator unic, functie preluata de Richard Scott Anderson la 14 octombrie, care ocupa pozitia de director general al UPC Romania, potrivit unui anunt al companiei publicat in Monitorul Oficial. UGC Europe BV (Olanda) a achizitionat un pachet de 93,4% din actiunile Astral Telecom de la opt persoane fizice romane (23,36% pondere cumulata in total actiuni transferate) si cinci fonduri de investitii straine (70,04%).

 5. #5
  Moderator Expert
  Join Date
  Oct 2003
  Location
  BRASOV
  Posts
  20,186
  Posts Thanks / Likes

  Default

  UPC, I did it again

  Banii Nostri, 26 Octombrie 2005

  Dupa cumpararea Astral, multinationala americana vrea s-o faca din nou. UPC ataca in forta piata de servicii digitale de date

  Atacul digital al bratului european al Liberty Global va pune la grea incercare concurenta locala reprezentata de Romtelecom si RCS/RDS.

  Mama, tata si cei doi copii au fiecare cate un receptor la ureche. Familia este fericita. Are si de ce. Noul serviciu de telefonie digitala este ireprosabil, ca raport calitate-pret. Concluzia este dura, extrasa din celebrul film cu mafioti "Mickey, ochi albastri": Forget about it! Uita de compania nationala de telefonie! Ceea ce vad este film de prezentare, dar putea fi foarte bine un spot publicitar agresiv care, in Romania, ar avea probleme cu CNA. Ma aflu in Centrul Media Digital din Amsterdam, care apartine diviziei europene a celui de-al treilea operator mondial de televiziune prin cablu, Liberty Global. Firma actioneaza in Europa prin doi furnizori de servicii media si de telecomunicatii, UPC Broadband si Chellomedia. UPC tocmai a primit unda verde de la Consiliul Concurentei din Romania pentru preluarea Astral Telecom. Mutarea ii aduce doua locuri intai: prima companie CATV din tara, cu 30% cota de piata, si prima pozitie in topul investitiilor americane din Romania.

  450 $ abonatul

  Stilul agresiv din filmul de prezentare relatat mai sus este specific american. Pentru americani, locul doi nu valoreaza nimic. De astazi, pe piata furnizorilor de servicii media din Romania n-o sa mai fie liniste. Nici pentru Romtelecom, nici pentru RCS/RDS, cablistii pe care UPC a vrut sa-i cumpere inainte de negocierea cu Astral. Dar actionarii romani au refuzat. Acum au ce regreta: Astral si-a vandut un abonat cu cca 450 $, acelasi pret pe care Vodafone l-a platit pentru un client Connex. Valoarea totala a tranzactiei UPC-Astral depaseste 400 milioane $ incluzand datorii de circa 12 milioane $ ale operatorului roman.

  Azi, in Timisoara

  Maine in toata tara. Pe acest principiu, de luna viitoare, UPC va lansa experimental un serviciu de telefonie digitala la Timisoara. Infrastructura orasului de pe Bega este adaptata ofertei triple-play cu care vine UPC: telefonie, televiziune si Internet de mare viteza. Compania nu vrea mai multi clienti, vrea clienti dispusi sa plateasca mai mult pentru marfa noua si de calitate livrata, explica managerul UPC pentru Romania, Richard Anderson. Romanii cheltuiesc doar sase euro lunar pentru cablu si doar 5% dintre abonati sunt cuplati la Internet. "In Austria 60%, iar in Ungaria 20% dintre clienti folosesc serviciile de date. Cresterea va veni din serviciile de date, dar ne trebuie timp ca sa ne implementam strategia. Oamenii asteapta videotelefonia, ceea ce nu e posibil cu actualele retele analogice", spune Anderson.

  Schimbarea retelelor, a echipamentelor si a serviciilor va costa circa 100 milioane de euro in urmatorii trei ani. Doi ani va dura si digerarea Astral de catre UPC. Noua companie va fi mai intai repozitionata, fiind condusa de manageri de la ambele firme care fuzioneaza. In aceste conditii de tranzitie, cifra de afaceri estimata pentru 2005 de Richard Anderson este ambitioasa: 120 milioane de euro, comparativ cu cele 63 milioane de euro realizate anterior de Astral.

  De la Astral la Liberty

  - 1992 - Se infiinteaza la Cluj-Napoca firma de televiziune prin cablu TV Cablu. Un an mai tarziu, Storm TV. Cele doua companii opereaza separat in Cluj, Bacau, Turda, Ploiesti, Buzau, Braila, Sebes, Alba Iulia, Aiud, Cugir.
  - 1994 - Cablu si Storm formeaza Astral TV, care intra pe piata din Bucuresti dupa ce contracteaza un credit de 100.000 $.
  - 2000 - Ajuns numarul 1 pe piata romaneasca, Astral atrage 20 milioane $ de la fondul de investitii AIG New Europe. Noul nume al firmei devine Astral Telecom.
  - 2001-2005 - Noi achizitii, dintre care se detaseaza Kappa (primul furnizor din tara de transmisii de date prin cablu), DNT (important furnizor de Internet) si CVR.
  - Iulie 2005 - Al treilea operator de cablu din Romania, UPC, il cumpara pe primul, Astral Telecom, pentru circa 420 milioane $. Noua formula inseamna 1,3 milioane de clienti si un detasat loc intai in ierarhia pietei de profil.

  UPC - pe ce se bazeaza

  - Pe Liberty Global - este al treilea operator mondial de servicii media, cu o cifra anuala de afaceri de 5 miliarde $. Cele 16.000 de angajati ai LG fac ca serviciile companiei - cablu, TV, telefon - sa patrunda in circa 24 milioane de camine din 19 tari. UPC este divizia europeana a Liberty Global, activa in 13 tari de pe continent. Compania este capabila sa livreze servicii Internet de pana la 20 Mbps.
  - Pe un plan agresiv de upgrade, pe lansarea serviciilor triple-play (TV, telefonie, Internet), pe extinderea retelei in caminele necuplate la cablu, pe continuarea achizitiilor.
  - Pe faptul ca piata romaneasca, la fel ca tot estul Europei, are potential de crestere, costuri reduse de upgrade, disponibilitate pentru noi servicii, concurenta este limitata, cadrul legal si mediul de afaceri sunt convergente cu cele din statele UE.
  - Pe lobby-ul de care dispune la Bruxelles. Cei mai multi membri ai echipei de reglementari a UPC au lucrat la Comisia Europeana si au acces la factorii de decizie ai UE.

  TV digital de 100 de euro

  Cel putin 100 de euro va scoate din buzunar abonatul roman pentru implementarea viitoarei directive a UE de implementare a televiziunii digitale, din 2012. Schimbarea presupune costrui mari pentru televiziuni si mai mici pentru operatorii de cablu. Cel mai ieftin adaptor digital pentru un aparat TV care functioneaza in sistem analog costa 100 deeuro. Acum, in Romania nu exista reglementari nici pentru emisia in eter, iar cateva milioane de televizoare nici nu sunt conectate la cablu.

  Autor: Cristian Niculescu

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. UPC A PRELUAT ASTRAL!!!
  By satelitfan in forum DTH & Cable-Romania
  Replies: 4
  Last Post: 12th October 2005, 08:32
 2. Astral Digital
  By Unuseroarecare in forum News
  Replies: 4
  Last Post: 12th May 2005, 20:49
 3. Telesport la Astral
  By v_alien44 in forum News
  Replies: 16
  Last Post: 29th April 2005, 13:43

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top