Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,461
    Posts Thanks / Likes

    Default sugestie wireless&accespoint??

    am un amic care de curand a achizitionat un dm800 de la peruvision.
    are internet de la romtelecom,cu modem router wireless.
    modemul este in spatele curti,in birouri,iar dm vrea sa il puna in casa.
    in casa pe laptop are doar 2 lini,iar dreamul vede cand si cand reteaua ssid,dar nu se conecteaza.
    are cineva o idee care ar fi cea mai buna solutie ptru amplificare semnal
    accespoint sau o antena bidirectionala
    intreb ptru ca nu am lucrat niciodata cu accespoint sau antene de amplif wireless
    350 kg de scule!

  2. #2
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Solutia cu amplif WiFi este posibila, dar nu stiu daca se merita investitia.
    De ce nu trage un cablu cat5? E mult mai ieftin, simplu si performant. In plus, cu un switch de 2 lei isi poate asigura internet si in casa.

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,461
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu vrea cabluri prin casa!
    de aia am pus intrebarea.
    daca are cineva un accespoint conectat la router?
    am gasit pe net chestia asta: http://www.comunicatedepresa.ro/Edimax_lanseaza_Wireless_Outdoor_Access_Point_pent ru__o_conectivitate_de_mare_vitez&_259;~Mzc5MDE=

    http://www.itgalaxy.ro/routere/3254-...w_7416apn.html
    sau asta!
    350 kg de scule!

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Buzau
    Posts
    145
    Posts Thanks / Likes

    Smile

    Salut,

    Recomand sa cumpere un AP AirLive 5460Ap - eu il folosesc de aproximatov 3 ani si merge ok.
    Arhitectura pe care am creat-o este:

    Modem rtc546v cu 4 porturi lan - din portul 2 din ruter-ul rtc ies cu un patch la un router wireless TP Link TLwr542G (extended range) si apoi AP-ul AirLive 5460Ap din care ies cu un patch spre dm500.
    Ap-ul AP AirLive 5460Ap se afla la 100m fata de ruterul Tplink, semnalul trecand prin 2 placi de beton.
    Preturi informative - TP Link TLwr542G = 145 ron, AP AirLive 5460Ap - 130 ron
    Sper ca am fost de ajutor!
    1) Esti pe net
    2) Esti pe forumul RDI
    3) Imi citesti semnatura
    5) Nu ai observat ca lipseste punctul 4
    6) Tocmai ai verificat daca exista punctul 4 sau nu
    7) Zambesti, sau chiar razi!

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Above
    Posts
    9,207
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Goginule, uita-te si dupa Tenda!
    Super ieftine si merg OK!
    Ori faci solutia tanarului Satwien ori pui mizeria aia de la RTC in Bridge si apoi Tenda sau alt router si incerci direct, poate acopera mai bine!

    De exemplu, din Auchan am luat de sarbatori
    W311R Wireless-N Broadband Router

    A fost in promotie de sarbatori, impreuna cu un stick ( probat si pe DM800 ) modelul W302R Wireless-N Broadband Router
    Stick-ul poate fi prelungit cu cablu USB direct din DM800 si pus in pozitia optima !
    Sau cumpara un stick wireless separat ( cea mai ieftina solutie ) si incearca direct cu routerul de la RTC.
    Eu folosesc niste TP-Link-uri si merg ok!



    Sa fitzi iubitzi!

    P.S. Uita-te la www.startbit.ro

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,461
    Posts Thanks / Likes

    Default

    usb stick are deja.
    este un asus 167g v2,exact asta:
    http://www.pcgarage.ro/adaptoare-wir...n-pen-type-v2/
    routerul wireless este speedtouch,nu mai stiu ce model
    problema este ca vreau sa folosesc un accespoint outdoor,mod bridge,ceva pana in 2-3 mil!
    350 kg de scule!

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default accespoint outdor

    salutare!

    incearca asta e foarte bun si stabil, profesional

    http://www.wifimarket.ro/detalii-pro...bg_AP-CPE.html

    daca ai nelamuriri, nu ezita sa scrii, am o retea cu aceste echipamente...

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    531
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut

    Folosesc 3x Fritzbox: 1x 7170 Basisstation, 1x 7170 Client/Repeater, 1x Fritzbox 7113/7050 Client/Repeater. Functioneaza super stabil, Wap/Wap2.
    Am folosit si Speedporturi: 1x 503V/Basisstation, 1x Speedport 700V/Client/Repeater. Si astea merg super stabil, dar stiu doar WEP.

    Bafta

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,461
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by picollo08 View Post
    Eu folosesc TP link WA601G stiu wpa,wep...in plus sunt ieftine si usor de configurat.
    Astea ca acces point.
    Am 3 si merg super bine
    am un dm 500 client in spate la ap
    si dm800 la fel!
    cred ca o sa fol 2x din astea,din specificatile pdf sunt exact ce-mi trebuie,calitate pret.
    prima data o sa cumpar unu,daca nu merge mai iau unu.
    350 kg de scule!

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    TP link WA601G ....nu este outdor..

  11. #11
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    in canal,langa aurolaci
    Posts
    664
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cred ca de asa ceva ai avea tu nevoie in caz ca are deja stick usb in dm800
    repeater sau repeater bridge, care il pui intermediar undeva in curte iar el primeste semnalu de la modemul wireless clicknet,il amplifica si-l "repeta" dandu-l mai departe pe o raza dubla de actiune catre camera unde are dm800 cuu stickul usb infipt in el.
    daca nu-ti convine config. asta, se poate pune si ca "client bridge" si functioneaza astfel :
    este un client TRANSPARENT care preia wireless IP-ul dinamic de la modemul clicknet (pe raza lui de actiune) si tot ce e in spatele sau legat pe cele 4 LAN-uri e vazut de modemul clicknet ca si cum acele periferice ar fi legate pe propriile sale 4 LAN-uri ;
    sau daca nu-ti convine asa, poate fi setat ca si client simplu care ia IP-ul de la modemul clicknet sub forma de ex. 192.168.0.2 si-l da mai departe pe cele 4 LAN-uri sub forma 192.168.1.2,..1.3...1.4...1.5
    sau se mai poate configura intr-un mod si anume:
    modemul clicknet il setezi in mod bridge deci va transmite wireless in mod bridge, asa ca in raza lui de actiune setezi acest router in mod client PPoe adica sa-i bagi userul si parola clicknet in acesta (nu in modemul ADSL2) si pe urma acesta primeste IP Extern pe care-l imparte pe cele 4 LAN
    in plus se poate seta si nivelul semnalului transmis/receptionat wireless si iti ofera absolut toate tipurile de securitate wireless posibile inclusiv WPA2 enterprise sau WDS
    gata configurat cu acest soft linux, ASUS WL-500G Deluxe , 32 RAM am eu disponibil la 100 RON + posta




    Living an analog lifestyle in a digital world

  12. #12
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    in canal,langa aurolaci
    Posts
    664
    Posts Thanks / Likes

    Default

    iar cum esti tu indemanatic, routerul avand suport 2xUSB poti face server de cccam cu cititor smartreader+ pe USB sau adaptor RS232-USB cu phoenix normal urmand ca baza tutorialul de aici :
    http://sateliti.info/showthread.php?t=14842&page=2
    pe langa asta se poate infige in el un stick USB sa zicem de 8 GB urmand ca toate perifericele legate de el sa vada acest stick USB ca memorie externa pe care fiecare din ele pot salva sau citi date.
    avand activat si server FTP Pro pe el, toata informatia de pe acest stick poate fi accesata si din extern astfel ca daca bagi o pagina de WEB proprie pe acel stick automat ti-ai creat o pagina de web cu hostingul direct pe router fara a fi nevoie sa tii pornit un PC dedicat pt. asta;
    cu niste drivere USB instalate aditional poti atasa camera WEB care sa monitorizeze casa de ex. si sa poti accesa imaginile din extern bagand DNS router si un anume port ...avand linux cu putina imaginatie posibilitati sunt nenumarate

    Living an analog lifestyle in a digital world

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top