Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Reclamant Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    11,499
    Posts Thanks / Likes

    Default Doua intrebari pentru specialistii in net-stream, Slingbox, Hava, etc.

    Pe scurt. Am cumaparat acuma trei saptamini scula urmatoare
    Monsoon HAVA Gold

    chiar de pe site-ul asta:
    http://www.sizzletwist.com/hava-gold-tv-tuner.html

    Intentia: s-o trimit in tara pentru a imi retransmite prin Internet canalele de cablu de acolo. Cum Slingbox-ul s-a bulit, am decis sa incerc si firma concurenta, Hava.

    Partea proasta a fost lipsa studiului prealabil, eu fiind in situatia de fata atras de pretul mic si de noile optiuni. Cind scula a ajuns, n-am reusit s-o restitui, porcii nu m-au contactat pentru a-mi aloca un numar de restituire (politica jegurilor de firme no-name care vind prostii pe net).

    Ce are scula? Are cam tot ce trebuie in afara de selector de canale (tuner interior). Asta inseamna ca nu accepta decit conexiuni de cablu digital (cable-box adica) si nu "stie" cablu analogic, prin coaxial.

    Uitati cu ce conexiuni vine:


    2 x RCA Composite intr-un capat si mufa proprietara in alt capat, 1 x Internet, 1 x Remote Booster (dracu stie ce face ala) si o alimentare.

    Cind zic RCA composite combinat cu mufa proprietara (un jack oarecare) inteleg ca primeste input din RCA (galben - video + rosu, alb - audio) care ar trebui conectate la un cable box (care are undeva in spate output pe aceleasi mufe). In Romania nu e cazul, n-am decit coaxial simplu.

    Probleme:
    1. n-am sursa de cablu digital in Romania
    2. un streamer fara tuner se bazeaza doar pe un tuner sursa, de unde schimba canalele. Ca atare, chiar daca as avea o sursa de cablu digital, i-as schimba omului canalele din fata, daca as fi conectat la cable box-ul lui (asa cred, asta e o prima intrebare: avind cable-box ca si sursa, ii schimbi canalele gazdei sau nu prin intermediul acestui streamer?)

    Ce m-am gindit, dati-va si voi parerea. Prima varianta a fost propusa de mine, a doua de @raducosmin. Care este functionala, asta ma intereseaza.

    Varianta 1.

    Cumpar un TV tuner cu iesiri composite. In el intra cablul coaxial, de iesit ies direct cu 3 mufe RCA catre Hava. Practic nu folosesc nici un conector intermediar, bag cablul in el, iar prezenta lui va fi doar aceea a unui selector de canale pe care il voi comanda prin streamer.

    Exemplu:
    http://price.ro/specificatii_genius_...101_103968.htm

    Caracteristicile tunerului, aici.

    Ce nu stiu: oare va fi posibil sa comand un TV tuner prin intermediul HAVA? Si, daca da, ar trebui acesta sa fie conectat si la computerul gazdei din Ro, cu softul activ, sau nu?

    Varianta 2.

    Cumpar (sau presupunind ca exista deja, il folosesc) un DVD player. Raducosmin spune ca un DVD player are tuner incorporat, si ca pot introduce cablul in el si sa scot de acolo output catre Hava. Parerea mea este ca un DVD player n-are de ce sa vina dotat cu tuner - dar un DVD recorder poate sa aiba asa ceva. In plus, din cite imi amintesc, un DVD player n-are nicaieri o intrare de RF (coaxial).

    Sau ma insel?

    Astept sugestii, multumesc.

    P.S A treia alternativa, extrem de scumpa si care imi da dubii ca ar functiona, ar fi cumpararea unui demodulator de semnal (intri un el cu mufa RF de cablu coaxial si iesi cu output RCA/Composite). In SUA un demodulator de semnal (care habar n-am daca are tuner sau nu) costa vreo 80 de para (cel mai ieftin).

    E vorba si nu e vorba de bani. Dar investitia intr-un rebut (cum s-a dovedit a fi Slingbox-ul) nu mai e o alternativa acceptabila. Deja am cam rebutat miscarea, ma intereseaza sa vad cum o repar.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2009
    Location
    In the dropout zone
    Posts
    299
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La prima vedere, Remote booster ala ar trebui sa paseze catre tunerul tv extern comenzile date via interfata web. Daca e asa, boxul Hava ar trebui sa aiba o functie de "Learn" pt a memora+asigna comenzile date de telecomanda tunerului, sau sa aiba o tabela pre-definita/editabila de comenzi, asa cum au telecomenzile universale. Asa ca ar merge un tuner extern. Teoretic.
    Ramane sa verifici cumva (cu semnal AV scos dintr-un tv + telecomanda acestuia + setari in Hava). BTW, sursa de semnal AV poate fi si un receiver de satelit.



    Din Quick start guide, mi se pare ca e corecta teoria mea.
    Last edited by studeer; 11th January 2010 at 15:06.
    S seor, efectos especiales!

  3. #3
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    O varianta ar fi si un DM500 cu antena motorizata. Nu e cea mai ieftina... Dar montata la cineva care se poate ocupa de intretinere iti poate oferisatisfactie maxima.

    PS Te ajutam si cu liniute

  4. #4
    Reclamant Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    11,499
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by armand25 View Post
    O varianta ar fi si un DM500 cu antena motorizata. Nu e cea mai ieftina... Dar montata la cineva care se poate ocupa de intretinere iti poate oferisatisfactie maxima.
    PS Te ajutam si cu liniute
    Cind oi avea bani de cheltuit si fibra optica pe felie, ma bag si la asa ceva. Sling-ul, de pilda, pina acum a oferit o calitate mediocra, sper ca "concurenta" sa fie mai la inaltime. Deocamdata, dupa cum vezi, nici mufe RF n-are...
    @dongle
    Ce zici Dongle, o parere? Ca mi se pare ca tu vei monta shandramaua...

  5. #5
    __/\__/\__/\_____________ Expert
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    1,199
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by hgfdgfui View Post
    Cind oi avea bani de cheltuit si fibra optica pe felie, ma bag si la asa ceva. Sling-ul, de pilda, pina acum a oferit o calitate mediocra, sper ca "concurenta" sa fie mai la inaltime. Deocamdata, dupa cum vezi, nici mufe RF n-are...
    @dongle
    Ce zici Dongle, o parere? Ca mi se pare ca tu vei monta shandramaua...
    mah si un videoplayer vechi face ce iti zic eu.
    Da intradevar dvd playerul meu e recorder.
    da io zic sa il pui in vinzare pe ebay si sa iti iei un sling hd.

  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Dreambox-800
    Posts
    1,887
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by hgfdgfui View Post
    Cind oi avea bani de cheltuit si fibra optica pe felie, ma bag si la asa ceva. Sling-ul, de pilda, pina acum a oferit o calitate mediocra, sper ca "concurenta" sa fie mai la inaltime. Deocamdata, dupa cum vezi, nici mufe RF n-are...
    @dongle
    Ce zici Dongle, o parere? Ca mi se pare ca tu vei monta shandramaua...
    ce sa mai zic te-ai grabit ca fata mare la mritat te-a mincat in dos s cumperi porcaria aia sunte-ti 2 putori....tu si prietenul nostru PDL-istul
    de cind v zic s ma uit la sling poate il repar..... triasc partidul

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Maubeuge, FR
    Posts
    5,695
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mai degraba te uiti la pepenii aia de la Dabulenii lui Mirciulica decat sa vezi ce-i cu slingu omului. Sa faci bine maine dimineata sa dai o cafea la Il Cafe si eu vin cu aparataju. Suna-ma, dara asa, cam pe la 10 sa nu ma trezesc chiar cu noaptea-n cap

  8. #8
    Reclamant Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    11,499
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dongle View Post
    te-a mincat in dos s cumperi porcaria aia sunte-ti 2 putori....tu si prietenul nostru PDL-istul
    Treci repede in PDL, vreau sa te injur fara sa ma supere constiinta. In rest, vezi ca scula e luata si in drum spre tara, astept maximum de performanta de la tine. Daca faci si Slingu, iti compun un psalm.

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @hgfdgfui: trebuia sa instalezi sling-ul la mine. N-am cablu dar prind 6 programe terestru, cu pureci; si-asa nu te uti la mai multe.
    SHALOM

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top