Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default Rugaminte ajutor instalare fibra optica RDS

    Salut,

    Sunt un "cititor" inversunat al RDI de vreo cativa ani, am mai postat sub nick-ul mikestarx de vreo cateva ori.

    Despre ce ar fi vorba:

    M-am mutat de curand intr-o cladire din sectorul 6 aproape de Prelungirea Ghencea.

    Avem nevoie de servicii de internet si televiziune prin cablu, posibil si telefonie pentru un potential de 9-11 abonati.
    Am depus o cerere de instalare la sediul RDS din Dr. Taberei, Str. Pascani acum aproximativ o luna, a venit un reprezentant la adresa si a vazut despre ce este vorba si a promis ca se rezolva.
    Am reusit sa vorbesc inainte de sarbatori cu tipul care a venit initial si mi-a zis ca a obtinut acordul de la “fibra” dar ca nu are niciun raspuns de la “tragatori”.
    De atunci insa nu mai am niciun semn de la el si nici nu mai raspunde la telefon.
    Fibra optica de la RDS se afla in fata portii la aproximativ 70-80m de locuinta. Locuinta este cablata intern, trebuie doar sa ajungem cu fibra optica de la poarta pana la cladire.
    Am inceput procedurile de contactare RDS cu vreo 2 saptamani inainte sa ma mut crezand ca nu poate dura chiar atat de mult.
    M-am mutat deja de 2 saptamani, au trecut si sarbatorile si tot nu s-a rezolvat si nici nu am vreun semn ca s-ar rezolva curand.

    Poate sa ma ajute cineva cu o urgentare? Fac cinste.

    Multumesc,
    Razvan

  2. #2
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,604
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dau si eu asa cu bata-n balta.

    O trece fibra la 80m de tine, dar te-ai uitat daca exista vre-un nod pe acolo? Doar nu crezi ca monteaza un teu pe magistrala si-ti trage direct fibra. Verifica asta si cauta sa vezi ce costuri implica aceasta operatie (FO+convertoare+alimentare cu energie+chirie pe stalpi...etc). Crezi ca e rentabil pentru ei?
    Bafta.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by pytonu View Post
    Dau si eu asa cu bata-n balta.

    O trece fibra la 80m de tine, dar te-ai uitat daca exista vre-un nod pe acolo? Doar nu crezi ca monteaza un teu pe magistrala si-ti trage direct fibra. Verifica asta si cauta sa vezi ce costuri implica aceasta operatie (FO+convertoare+alimentare cu energie+chirie pe stalpi...etc). Crezi ca e rentabil pentru ei?
    Bafta.
    fibra care trece prin fata portii este cu 12 fire si este legata la un nod, merge la un vecin care nu este abonat RDS, a avut doar o fibra de test instalata si pe care nu o mai foloseste.
    deja au stabilit solutia tehnica si ca se poate sa se lege de fibra doar ca nu mai vin sa o si faca efectiv. aici e problema
    iar de stalpi nu este nevoie pentru ca de la acel stalp si pana la cladire avem tub de pvc de 110 impamantat care este ocupat doar jumatate.
    Last edited by razvanp; 6th January 2010 at 22:40.

  4. #4
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Wallis And Futuna Islands
    Posts
    2,234
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pana in 150 m nu te taxeaza, cel putin la Oradea. Si eu a trebuit in noua noastra locatie sa trag fibra lor pentru ca nu s-au descurcat cu trasul printr-o tubulatura, in fine... astept si eu de 24 de ore sa fiu legat, pana atunci functionez pe back-upul de Romtelecom folosit pentru load balancing. Cica pe fibra ofera 99.98% up time. Pentru Tier II am nevoie de 99.99%.

  5. #5
    Junior Member Master
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Brasov
    Posts
    99
    Posts Thanks / Likes

    Default .

    Am un coleg aici care a fost cablat fara nici o problema cu fibra cumparata de el ( ~200m ). RDS-ul i-a dar un MC ca a uitat sa-si ia si instalarea moca.
    Triax 1.1m + HH Moteck SG2100A

    KAON KSF100 - KaonTeam Firm BL2.1.9v4
    Dreambox DM500HD - Enigma 2


    Inverto - IDLB-TWNL40-ULTRA

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    121
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca toate conditiile sunt indeplinite si RCS-este de acord sa ma conecteze cu fibra achizitionata de mine,ce fibra se foloseste?
    Vad ca exista cu 4,8,12 fire / tensiune 1200N, tensiune 1800N si tensiune 2500N.
    Daca apelez la solutia asta voi dori sa am acces la toate serviciile lor:internet, IPTV (cand se lanseaza) telefon fix.
    Banuiesc ca trebuie sa ma interes daca exista posibilitatea oferirii acestor servicii in zona, sau simpla existenta a magistralei de fibra in zona mea inseamna ca pot sa am aceste servicii
    De ce echipamente mai este nevoie?

    Multumesc

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top