Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 31
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Bucuresti
    Posts
    398
    Posts Thanks / Likes

    Default Samsung Seria B: digital cablu+digital terestru

    De cateva zile caut sa gasesc solutia pentru a memora canalele transmise digital pe cablu si cele digitale terestre insa nu-i dau de cap.
    TV-ul este un Samsung LE40B651. Problema este ca dupa ce scanez digital cablu vreau sa trec si la scanarea digitala terestra. Insa nu pot sa scanez decat AUTOMAT intrucat tunerul selectat anterior este cel de cablu iar trecerea nu poate fi facuta decat prin scanare AUTOMATA. Problema mare este ca oadata inceputa scanarea in digital terestru, dispar toate canalele memorate anterior pe digital cablu.
    Am gasit si pe alte forumuri dezbatut subiectul dar acolo este vorba de Seria 5, in speta un B530, unde se pare (am doua confirmari) ca exista o posibilitate de a salva impreuna canalele digitale terestu + digital cablu; am incercat sa fac trecerea de la digital cablu la digital terestru prin selectarea scanarii in mod AUTOMAT-analog-terestru dupa care am oprit scanarea imediat (asta, doar ca sa fac trecerea pe tunerul terestru). Apoi am incercat sa dau scanare terestru dar de data aceasta in digital-MANUAL. REZULTAT dezamagire: adica imi scaneaza in digital terestru dar sterge lista de canale digitale salvata anterior in digital cablu.
    Oare seria 6 de la Samsung se "bucura" de acest handicap? Oare nu exista vreo solutie pentru a depasi acest impediment?o noua/veche versiune ed soft sau ceva ?
    Last edited by tdy_sat; 6th January 2010 at 13:09.

    Cheers BADE !



  2. #2
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Teoretic : Incearca cu un amplf cu 2 intrari , intai sa insumezi semnalele ( dvb-c si dvb-t ) si apoi fa o scanare numai pe digital
    Ar trebui sa-ti mearga , am facut o scanare pe un model de 32" din seria 5 tot samsung ( digital tv + analog tv ) si la cautare de la 0% la 50% receptiona prg. digitale in frecvente crescatoare ( la rand : dvb-t - dvb-c - dvb-t - dvb-c -dvb-t , adica in sist. vechi B1 - CATV -B3 - CATV si Hyperbanda - UIF ) , iar de la 51% la 100% receptiona prg. analogice
    Mi-a gasit/memorat 65 prg. in digital si 51 prg. in analogic , bine inteles toate de pe cablu

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Bucuresti
    Posts
    398
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Este o idee buna pe care am s-o pun in aplicare imediat ce procur un sumator.

    Multumesc !
    Am sa revin cu rezultatul


    Quote Originally Posted by lupull View Post
    Teoretic : Incearca cu un amplf cu 2 intrari , intai sa insumezi semnalele ( dvb-c si dvb-t ) si apoi fa o scanare numai pe digital
    Ar trebui sa-ti mearga , am facut o scanare pe un model de 32" din seria 5 tot samsung ( digital tv + analog tv ) si la cautare de la 0% la 50% receptiona prg. digitale in frecvente crescatoare ( la rand : dvb-t - dvb-c - dvb-t - dvb-c -dvb-t , adica in sist. vechi B1 - CATV -B3 - CATV si Hyperbanda - UIF ) , iar de la 51% la 100% receptiona prg. analogice
    Mi-a gasit/memorat 65 prg. in digital si 51 prg. in analogic , bine inteles toate de pe cablu

    Cheers BADE !



  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Bucuresti
    Posts
    398
    Posts Thanks / Likes

    Default

    E clar. Deci seria 6 nu permite scanarea concomitent a celor doua tunere digitale:cablu si terestru. Nu are in meniu posibilitatea de a selecta ambele tunere la scanare ci selectarea unuia dintre cele doua tunere anterior amintite.
    Asadar .. poate numai un alt soft sa poata "repara" acest inconvenient.

    Astept totusi.. poate cineva a incercat si a reusit acest lucru pe un LE40B651 de la Samsung. (eu la acest model ma refer)

    Numai bine!



    Quote Originally Posted by lupull View Post
    Teoretic : Incearca cu un amplf cu 2 intrari , intai sa insumezi semnalele ( dvb-c si dvb-t ) si apoi fa o scanare numai pe digital
    Ar trebui sa-ti mearga , am facut o scanare pe un model de 32" din seria 5 tot samsung ( digital tv + analog tv ) si la cautare de la 0% la 50% receptiona prg. digitale in frecvente crescatoare ( la rand : dvb-t - dvb-c - dvb-t - dvb-c -dvb-t , adica in sist. vechi B1 - CATV -B3 - CATV si Hyperbanda - UIF ) , iar de la 51% la 100% receptiona prg. analogice
    Mi-a gasit/memorat 65 prg. in digital si 51 prg. in analogic , bine inteles toate de pe cablu

    Cheers BADE !



  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Romania
    Posts
    260
    Posts Thanks / Likes

    Smile Gindire de programator, parerea mea

    Quote Originally Posted by tdy_sat View Post
    E clar. Deci seria 6 nu permite scanarea concomitent a celor doua tunere digitale:cablu si terestru. Nu are in meniu posibilitatea de a selecta ambele tunere la scanare ci selectarea unuia dintre cele doua tunere anterior amintite.
    Asadar .. poate numai un alt soft sa poata "repara" acest inconvenient.

    Astept totusi.. poate cineva a incercat si a reusit acest lucru pe un LE40B651 de la Samsung. (eu la acest model ma refer)

    Numai bine!
    Aceeasi problema apare si la LG. Daca se face Automatic Tunning si se alege cablu nu se mai poate prinde pe DTV DECIT pe cablu pe Manual Tunning si este valabil si invers. Daca am inteles bine este exact aceeasi problema si la Samsung. Cred ca softul este identic macar la partea de tunning pentru foarte multe serii la celasi producator, asa ca slabe speranta sa mearga la vreo serie.
    Poate ca exista ratiuni din punctul de vedere al programatorilor cind faci tunning de pe un linux pe un tuner digital sa se comporte asa, dar din punct de vedere practic e o timpenie mare, parerea mea. Poate ca asta sa fie rezultatul gindirii programator versus electronist.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Bucuresti
    Posts
    398
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Este o MEGAtampenie. Se putea foarte bine ca odata scanate programele sa stea bine-mersi intr-un folder iar o noua cautare, indiferent de tuner, sa nu le afecteze nicicum. Personal cred ca este perfect posibil acest lucru..



    Poate ca exista ratiuni din punctul de vedere al programatorilor cind faci tunning de pe un linux pe un tuner digital sa se comporte asa, dar din punct de vedere practic e o timpenie mare, parerea mea. Poate ca asta sa fie rezultatul gindirii programator versus electronist.[/quote]

    Cheers BADE !



  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Bucuresti
    Posts
    398
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nicio urma de speranta? Nu se poate face un "tunning" la B651 sa poata si el ce poate un B530 ?

    Cheers BADE !



  8. #8
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    1,151
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @ tdi-sat

    salut

    spune-mi si mie te rog, esti multumit de seria 6, B651 de la samsung ?

    si eu vreau sa-mi iau un B651 dar o diagonala de 117 cm, de aceea intreb,

    in afara de problema mai sus amintita de tine, ce alte inconveniente ai mai intalnit ?

    de ex, am auzit ca daca dai play la un MKV de pe un HDD legat la TV, in mod direct, cica TV n-ar stii sa redea coloana audio care se gaseste pe film, filmul se vede, dar fara sonor.

    care este adevarul?

    multumesc

    Romeo
    bucuresti, 0.9 m.

  9. #9
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    1,601
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by romeo View Post
    @ tdi-sat

    de ex, am auzit ca daca dai play la un MKV de pe un HDD legat la TV, in mod direct, cica TV n-ar stii sa redea coloana audio care se gaseste pe film, filmul se vede, dar fara sonor.

    care este adevarul?

    multumesc

    Romeo
    Salut!

    Eu am un 40B550, hack-uit in B650 si stie si mkv acum..

    merge sa rulezi mkv 1080p, dar nu stie DTS.. daca trasformi dts in ac3 merge perfect.. e un program, dureaza 15-20 min, la un filme de 6-8 Gb.
    VU+Solo2, Samsung ue40D7000,ue37D5700,Diablo Wifi, Offset 0,9m - 9E-13E-19E-23E, Offset 1.2m -28 E , 1.2m - 36 E, Offset 0.9m - 1w

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Bucuresti
    Posts
    398
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut!

    Nu am redat mkv-uri de pe HDD.
    In rest nu am nimic de reprosat calitatii imaginii. Inca un lucru: tine cont de distanta de la care privesti. Eu am 102 si am aproape 3 M. Pentru o diagonala si mai mare .. bine ar fi sa ai si o distanta mai mare (peste 4 M).

    Toate bune!

    Quote Originally Posted by romeo View Post
    @ tdi-sat

    salut

    spune-mi si mie te rog, esti multumit de seria 6, B651 de la samsung ?

    si eu vreau sa-mi iau un B651 dar o diagonala de 117 cm, de aceea intreb,

    in afara de problema mai sus amintita de tine, ce alte inconveniente ai mai intalnit ?

    de ex, am auzit ca daca dai play la un MKV de pe un HDD legat la TV, in mod direct, cica TV n-ar stii sa redea coloana audio care se gaseste pe film, filmul se vede, dar fara sonor.

    care este adevarul?

    multumesc

    Romeo

    Cheers BADE !



  11. #11
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Romeo , probabil ca adevarul este undeva la mijloc legat de nedumerirea ta la filmele mkv cu coloana sonora
    In general mai toate tv lcd-urile indiferent de diagonala , nu dispun de decodoare specializate in decodari audio dedicate ( col. sonora 5.1 , dolby digital s.a )
    De aceea exista si iesirea audio coaxiala/optica pt. o conexiune externa intre tv lcd si un receiver a/v performant sau decodor dedicat extern ( am scris in general , fiindca mai exista si modele care dispun de un "dolby digital" sau alte genuri de "emulatoare audio" )
    In concluzie , exact cum a mai scris un user pe aici , ar trebui convertita/reconvertita coloana sonora a filmului respectiv in ac3 sau eventual reconvertit filmul cu "mkvtoolmix" si modificat coloana sonora in ceva "auzibil" in tv lcd , daca nu dispui de un receiver a/v sau un decodor dedicat extern pt. conexiune coaxiala/optica


    Legat de cautarea/memorarea prg. atat din dvb-c/t + tv analog , sa inteleg ca seria 6 nu are decat cele 2 optiuni de cautare manuala/automata :

    1 - cautare digital tv ( dvb-t/c ) si
    2 - cautare analog tv

    Cam nasol atunci , fiindca si eu il "ochisem" ( seria 6 ) pt. dlna , seria 5 neavand asa ceva

    In meniul seriei 5 , la cautare exista 3 optiunii :

    1 - cautare digital tv + analog tv
    2 - cautare digital tv si
    3 - cautare analog tv

    Atunci vin si intreb si eu pe cei care sant detinatori de tv lcd-uri ( 32"-37" ) , pute-ti sa-mi exemplificati concret/practic cam ce firme/modele indeplinesc cele 2 functii ?

    1 - Functia/dotarea de cautare/memorare a prg. digitale si analogice cu cele 3 optiunii amintite mai sus ( vezi seria 5 )

    2 - Functia/dotarea cu dlna ( conexiune internet/retea )


    Va multumesc anticipat pt. info

  12. #12
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1
    Posts Thanks / Likes

    Default samsung 46b8090

    La Samsung B8090 aceeasi problema cu scanarea programelor.
    Macar are un tuner suuper cu care am 109 canale digitale de la RCS-RDS, dar nu am PROTV HD TVR HD SPORT.RO HD. Maaare tampenie cu acest tuner. Ce dreaq de nu au facut doua intari sau alt soft. Poate se schimba ceva

  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Bucuresti
    Posts
    398
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am scris la samsung romania si la inca o firma pentru suport si nu mi-a raspuns nimeni.
    M agandesc ca un folder in care sa se salveze tot ce scaneaza nu este imposibil. Dar cei cu ochii mici .. poate ca au si creierashul mai mic pe anumite portiuni si le mai trebe ceva timp pana sa remedieze aceasta problema.
    Sunt atatea exemple ca solutia este la indemana.
    Inca o chestie care nu imi place la tuner .. nu arata nivelul semnalului digital pe frecvente. Eu cel putin nu am gasit la acest TV.


    Quote Originally Posted by TECHNOGUY View Post
    La Samsung B8090 aceeasi problema cu scanarea programelor.
    Macar are un tuner suuper cu care am 109 canale digitale de la RCS-RDS, dar nu am PROTV HD TVR HD SPORT.RO HD. Maaare tampenie cu acest tuner. Ce dreaq de nu au facut doua intari sau alt soft. Poate se schimba ceva
    Last edited by tdy_sat; 15th January 2010 at 13:11.

    Cheers BADE !



  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Romania
    Posts
    260
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Singura sansa sa se miste ceva la Samsung este ca sa arati cu degetul la concurenta ca are asa ceva, mai ales la LG.
    Are cineva un televizor LCD sau cu plasma care sa stie sa memoreze canale atit pe DVB-C cit si pe DVB-T?

  15. #15
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Bucuresti
    Posts
    398
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Parerea mea este nu ca trebuie sa-i "speriem" cu concurenta intrucat ei deja au o realizare in acest sens, in speta pe B530, care permite memorarea laolalta a canalelor din dvb-c si din dvb-t. Este adevarat ca pentru a le viziona este nevoie de trecere de pe un tuner pe altul printr-o operatiune de scanare abandonata la scurt timp dupa initierea ei .. dar .. merge.
    Tot la fel de adevarat este si faptul ca putea fi inclusa pe telecomanda o tasta care sa fac trecerea de pe un tuner pe celalalt.

    Batem si noi saua sa priceapa cine trebuie dar .. cinestie.

    S-auzim de bine!


    Quote Originally Posted by vasile View Post
    Singura sansa sa se miste ceva la Samsung este ca sa arati cu degetul la concurenta ca are asa ceva, mai ales la LG.
    Are cineva un televizor LCD sau cu plasma care sa stie sa memoreze canale atit pe DVB-C cit si pe DVB-T?

    Cheers BADE !



 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top