Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8

Thread: Probleme DM 500

  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Location
    Romania
    Posts
    22
    Posts Thanks / Likes

    Default Probleme DM 500

    Am si eu o problema cu DM 500 nu mai scoate tensiunea pentru LNB,daca se poate am si eu nevoie de ajutor.

  2. #2
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    in canal,langa aurolaci
    Posts
    664
    Posts Thanks / Likes

    Default

    prima oara poti sa-l verifici in LOOP cu un alt receptor (adica celelalt rec. sa-i dea alimentare LNB-ului si tot el sa schimbe polaritatea) ca sa vezi daca numai alimentarea LNB-ului e problema
    apoi poti verifica siguranta F70 cea care vine de la 12V si sa masori daca ai ceva voltaj dupa ea
    daca aici e ok, atunci singurele probleme pot fi unul din tranzistorii Q70 Q71 sau Q72 sau dioda D71 care sunt ieftini si poti sa-i schimbi pe cate unul in parte urmand sa verifici dupa fiecare schimb daca ai voltaj


    Living an analog lifestyle in a digital world

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Location
    Romania
    Posts
    22
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc pentru raspuns,problema este numai la alimentarea LNB-ului in rest merge perfect.Am gasit schema si siguranta F70 este buna am 11,97 volti, o sa incerc dupa sarbatori sa rezolv problemq.

  4. #4
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Espańa
    Posts
    91
    Posts Thanks / Likes

    Default

    incearca sa pui o sursa de alimentare de la un alt receptor!Mie mi s-a intamplat acelasi lucru!Am cumparat un alt dreambox500+,l-am conectat direct la cablul cel vechi si aceasi meteahna!l-am conectat cu noul cablu si mergea perfect ataat cel nou cat si cel vechi!Te sfatuiesc sa incerci asta prima data!

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Location
    Romania
    Posts
    22
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by marcelll View Post
    prima oara poti sa-l verifici in LOOP cu un alt receptor (adica celelalt rec. sa-i dea alimentare LNB-ului si tot el sa schimbe polaritatea) ca sa vezi daca numai alimentarea LNB-ului e problema
    apoi poti verifica siguranta F70 cea care vine de la 12V si sa masori daca ai ceva voltaj dupa ea
    daca aici e ok, atunci singurele probleme pot fi unul din tranzistorii Q70 Q71 sau Q72 sau dioda D71 care sunt ieftini si poti sa-i schimbi pe cate unul in parte urmand sa verifici dupa fiecare schimb daca ai voltaj

    Am pus alt receptor si am luat semnal din LOOP receptorului NETA si l-am pus pe intrarea de la LNB-ul Dramului si functioneaza,singura problema este ca trebuie sa comut V/H din
    receptorul NETA.

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Location
    Romania
    Posts
    22
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cmisu View Post
    Am si eu o problema cu DM 500 nu mai scoate tensiunea pentru LNB,daca se poate am si eu nevoie de ajutor.
    Oricum va multumesc pentru ajutor si va doresc sarbatori fericite si un an nou numai cu relizari. LA MULTI ANI!

  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    in canal,langa aurolaci
    Posts
    664
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am mai dat de o poza pe la mine poate te ajuta
    daca e problema cu tranzistorul Q72 (de obiciei asta face figuri) atunci daca un strap cu o sarmulita subtire intre cele 2 puncte unde vezi desenata linia rosie te ajuta sa ai tensiune la LNB atunci sigur e q72 si poti sa-l cumperi/comanzi linistit pt. a-l schimba

    http://i49.tinypic.com/24zls12.jpg


    Living an analog lifestyle in a digital world

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Canada-Quebec
    Posts
    123
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs down problema dm500 blocat

    Am scanat o frecv si sa blocat baxa dar am verde deci curent este .Am incercat prin ftp si nu recunoaste baxa .Apoi am incercat prin dreamup folosind hyperconexion si am putut face flash a mers sa aprins becul rosu apoi verde dar tot blocat ramine .Dupa mine nu am curent in tuner .
    Intrebarea este :Poate sa se arda vreo dioda sau transistor scanind o frecventa anume?
    Poate are cineva vreo idee

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top