După doi ani la Antena 1, meciurile Naționalei revin la TVR

TVR va transmite meciurile echipei naționale de fotbal în 2010 şi 2011, după o pauză de doi ani în care partidele au fost transmise de Antena1.
În urma licitaţiei organizate de Federaţia Română de Fotbal, TVR a recâştigat drepturile pentru transmisiunile directe, reluările şi rezumatele meciurilor oficiale ale tuturor echipelor naţionale de fotbal (seniori, tineret, juniori, senioare şi ...sal) în perioada 2010-2011. Este vorba de meciurile pe care echipa reprezentativă le va disputa acasă.
TVR reia transmisia meciurilor naționale după o pauză de doi, timp în care partidele oficiale disputate acasă de echipa națională au fost difuzate de Antena1. Pentru drepturile de televizare a acestor meciuri, televiziunea familiei Voiculescu a plătit în 2007 2,6 milioane de euro.
__________________________________________________

TVR nu exclude posibilitatea de a sublicenţia parte din meciuri

O parte din veniturile TVR după câştigarea drepturilor de difuzare ale meciurilor echipei naţionale va veni şi din alte surse decât publicitatea. TVR ar putea revinde o parte din drepturile de difuzare câştigate de la Federaţia Română de Fotbal, a declarat, pentru paginademedia.ro, Ioan Todan, directorul departamentului Sport, din TVR. Pachetul de drepturi câştigat de TVR include meciurile de calificare a Naţionalei la Euro 2012, dar şi partidele reprezentativei de tineret, juniori, senioare şi ...sal.
Contractul conţine mult mai multe drepturi decât în urmă cu doi ani“, a declarat, pentru paginademedia.ro, Ioan Todan.
Potrivit lui Todan, TVR are dreptul de a sublicenţia către alte posturi de televiziune.
“Posturile sportive ar putea cumpăra din meciuri, dacă sunt interesate”, spune Todan. O altă sursă de venituri ar fi vânzarea rezumatelor meciurilor, pentru care TVR a câştigat drepturile.
Cât despre oferta cu care a câştigat TVR: “Este mult mai puţin decât acum doi ani“, spune Todan, fără a intra în detalii. Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, oferta cu care a câştigat TVR se ridică la aproximativ 1,8 milioane de euro.
Ioan Todan:
“Contractul este mult mai complex de această dată. Include echipele de tineret, dar şi reluările şi rezumatele.”
Acum doi ani, Antena 1 câştiga licitaţia pentru drepturile de difuzare ale meciurilor echipei naţionale, cu o ofertă de 2,6 milioane de euro. Drepturile pentru echipa de tineret, pentru reluări şi pentru rezumate au rămas atunci la TVR.

(paginademedia.ro)