Pentru cei care faceati misto de Smart si de Toyota iQ :

Englezii de la Aston Martin au dezvaluit trei imagini oficiale ale modelului Cygnet, bazat pe Toyota iQ. Exteriorul lui Cygnet are un aspect impresionant si reuseste sa imbine grila fata in stil Aston Martin cu blocurile optice ale lui iQ, in timp ce stopurile si manerele usilor amintesc de alte modele ale constructorului britanic.
Elementul cu adevarat interesant al lui Cygnet este interiorul, realizat de mana de catre cei de la Aston Martin. In timp ce utilizeaza instrumentatia si arhitectura actuala a lui iQ, cei de la Aston Martin au desenat un interior extrem de luxos, care reuseste sa atinga nivelul oferit de celelalte modele create de acestia. Design-ul acestui model a fost realizat la centrul Aston Martin din Gaydon, de catre o echipa condusa de Marek Reichman.
Aston Martin Cygnet utilizeaza in intregime platforma lui Toyota iQ, acesta urmand sa fie oferit cu propulsorul de 1.33 litri cu patru cilindri. Desi modelul este deocamdata doar un concept, cei de la Aston Martin l-ar putea oferi spre vanzare la sfarsitul anului viitor. Fabrica Aston Martin din Gaydon este suficient de flexibila incat sa permita instalarea unei linii de finisare pentru Cygnet fara a incurca productia curenta. Britanicii au capacitatea de a produce intre 1.000 si 2.000 de unitati pe an, care vor fi comercializate doar prin intermediul dealerilor Aston Martin.
Aston Martin va importa modele Toyota iQ gata construite, pe care le va modifica dupa specificatiile proprii. Astfel, pretul unui iQ va fi dublat dupa ce va primi tratamentul Aston Martin. Ulrich Bez, seful marcii Aston Martin, a declarat ca doreste sa le ofere clientilor sai o solutie noua de trasport, care ofera o combinatie unica de elemente diametral opuse. Realizarea unui model complet diferit fata de restul gamei ii va ajuta pe britanicii de la Aston Martin sa isi reduca media de emisii CO2 la nivel de gama pentru a se incadra in specificatiile Uniunii Europene.