Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    951
    Posts Thanks / Likes

    Post Router D-Link DIR-600

    Salut , un prieten care are net de la clicknet si-a cumparat un router D-Link care , se zice , ca suporta ADSL.....numai ca mufa de intrare pt adsl nu e RJ11 ci RJ45 la fel ca cele de retea.Am bagat in intrarea adsl un cablu cu mufa RJ45 si am facut toate legaturile posibile intre cele 8 fire cu cele 2 fire de la telefon dar nici un rezultat.
    S-ar putea ca acest router sa nu aibe modem incorporat si de aceea sa nu mearga ?

    Mersi.
    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  2. #2
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default ...

    Quote Originally Posted by dan de burgh View Post
    Salut , un prieten care are net de la clicknet si-a cumparat un router D-Link care , se zice , ca suporta ADSL.....numai ca mufa de intrare pt adsl nu e RJ11 ci RJ45 la fel ca cele de retea.Am bagat in intrarea adsl un cablu cu mufa RJ45 si am facut toate legaturile posibile intre cele 8 fire cu cele 2 fire de la telefon dar nici un rezultat.
    S-ar putea ca acest router sa nu aibe modem incorporat si de aceea sa nu mearga ?

    Mersi.
    Poi daca n-are mufa?! cum sa mearga? Uite, sa configureze modemul vechi in mod bridge si sa faca din D-Link "gazda". Practic e acelasi lucru, decat ca folosesti 2 prize. Daca ai probleme cu routerul de la RTC (gen desincronizare), schimba-i softul sau descarca un cli manual si anuleaza-i sensibilitatea la fluctuatiile de tensiune. Da si tu mai multe detalii (de ce vrea sa schimbe modemul, de care are sau ce doreste mai exact...).
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    338
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din cate am vazut eu din specificatii nu rezulta ca este router cu adsl. Este un router normal cu un port de WAN (internet), 4 porturi lan si wireless.
    DM800 HD PVR, IPBOX900HD, DM500, OPTIBOX500, Antena Aluminiu 1,2, Multifocus 1,1

  4. #4
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asta e un router normal, nu stie ADSL.

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    951
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu are alt router...are un jaf de modem prin usb de la clicknet.
    Intr-adevar , am cautat si eu pe net la specificatii si nu are adsl.....dar pe cutia lui scrie clar si mare ADSL .
    O sa-i spun sa-l duca inapoi la magazin...poate il schimba....cu toate ca atunci cand l-a cumparat i-a specificat clar vanzatorului sa fie ADSL
    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  6. #6
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dan de burgh View Post
    Nu are alt router...are un jaf de modem prin usb de la clicknet.
    Intr-adevar , am cautat si eu pe net la specificatii si nu are adsl.....dar pe cutia lui scrie clar si mare ADSL .
    O sa-i spun sa-l duca inapoi la magazin...poate il schimba....cu toate ca atunci cand l-a cumparat i-a specificat clar vanzatorului sa fie ADSL
    Mda, sa stii ca sunt jafuri acele modemuri prin usb. Nici macar nu duc o linie de 6mb.Daca are linie de 6 mega sa testeze viteza. Garantat nu o sa aiba mai mult de 3-400kb pe download si sa-i sune pe aia de la RTC.
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    564
    Posts Thanks / Likes

    Default router romtelecom

    1. Daca ai bagat linia de la romtelecom in router pe portul de wan si ai mai si nimerit (inchis circuitul) pe 1-2 sau 3-6, aproape ca poti sa-ti iei adio de la router (ai pus vreo 40V pe intrarea de wan)

    2. vorbeste cu romtelecomul sa-ti puna un modem adsl ALCATEL SpeedTouch
    510 sau ceva mai nou (eventual il poti cumpara ). Cu asta poti sa faci ce vrei, inclusiv forward la porturi ca presupun ca asta te intereseaza

    3. ATENTIE: romtelecomul nu garanteaza un IP routabil static (p-ala ti-l da, p-ala il ai toata viata) nici chiar pentru ADSL-ul business ! Asa ca atentie mare, daca ai de gind sa pui ceva pe ip-ul respectiv (MX, dream sau ftp...)

    Toate bune,
    val2032

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top