Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 43
  1. #1
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default Insfarsit Ubuntu ...si mai departe ???

    Sal all ! Cu chiu cu vai am reusit sa pun Ubuntu pe un laptop , am pus varianta desktop . Acum am cateva puncte care inca nu sant clare :
    1) ce masuri de precautie trebuie sa-mi iau pentru server ?
    2) ce scripturi sa pun pentru buna functionare a cccamului ? in afara de cel pentru restart si mai e ceva ce trebuie pus ?
    3)Am citit ca se pune ip static la server ...trebuie neaparat sau pot ramane si pe DHCP
    4)Firewall trebe sa-mi pun sau nu e neaparat nevoie ?
    5)laptopul am de gand sa-l folosesc wierless mai trebuie sa iau niste masuri de precautie in acest sens (la laptop direct ) legatura la router e criptata deja si ruteru nu permite conectari fara a adauga macu respectivului device in el .
    6)cat despre carduri vreau sa pun deocamdata pe phoenix cu adaptor usb pt rs 232 de aici : http://www.hm-sat-shop.de/programmer...pter-9pol.html ...focus si un 9c4 merg amandoua sau sa iau smargo pt 9c4 ?


    Va multumesc !

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by miloo View Post
    Sal all ! Cu chiu cu vai am reusit sa pun Ubuntu pe un laptop , am pus varianta desktop . Acum am cateva puncte care inca nu sant clare :
    1) ce masuri de precautie trebuie sa-mi iau pentru server ?
    2) ce scripturi sa pun pentru buna functionare a cccamului ? in afara de cel pentru restart si mai e ceva ce trebuie pus ?
    3)Am citit ca se pune ip static la server ...trebuie neaparat sau pot ramane si pe DHCP
    4)Firewall trebe sa-mi pun sau nu e neaparat nevoie ?
    5)laptopul am de gand sa-l folosesc wierless mai trebuie sa iau niste masuri de precautie in acest sens (la laptop direct ) legatura la router e criptata deja si ruteru nu permite conectari fara a adauga macu respectivului device in el .
    6)cat despre carduri vreau sa pun deocamdata pe phoenix cu adaptor usb pt rs 232 de aici : http://www.hm-sat-shop.de/programmer...pter-9pol.html ...focus si un 9c4 merg amandoua sau sa iau smargo pt 9c4 ?


    Va multumesc !
    1 - nu prea ai nevoie de cine stie ce masuri de precautie .
    2 - singurul script ce ar mia fi nevoie e cel pentur verificarea din cand a cand a cccam-ului sa nu se opreasca, iar in caz ca s-a oprit sa il porneasca.
    3 - da e mult mia bine din punct de vedere al stabilitatii sa ai ip static.
    4 - nu e nevoie prea mare de firewall
    5 - habar n-am ...
    6 - aici intervin probleme majore : eu si inca unprieten am incercat mai multe combinatii care insa nu au reusit deloc si anume :

    a - smargo + newcs - reusita 0 % - vede cardul dar nu il initializeaza (testele s-au facut cu : dolce, focussat, AKTA si TVR);
    b - infinity usb + newcs - acelasi rezultat ca si mai sus;
    c - tevii phoenix usb + newcs - la fel 0% reusita.
    d - violet phoenix + newcs - reusita 100% - pe serial si alimentarea pe usb
    e - smargo + cccam - reusita 100%
    In acest sens iti pot recomanda niste chestii care ar merge 100 % :
    http://www.satshop.tv/Smartmose-Phoe...mmer-USB-Power
    http://www.satshop.tv/VIOLET-Smartmo...nix-Programmer
    +
    http://www.conectica.ro/display/1-60...ort_C9820.html
    sau asta in functie de laptop :
    http://www.conectica.ro/display/1-60...al_1_port.html

    Sper sa iti fie de folos sfaturile mele ...

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2002
    Location
    judetul antwerpen, republica regatul belgiei
    Posts
    824
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ma poate ajuta cineva cu crontab asta in Ubuntu? Am path var/spool/cron/crontabs. Dar directorul crontabs e gol.
    Daca incerc in putty "crontab -e", imi raspunde:
    no crontab for root - using an empty one
    29
    dupa care nu pot sa mai fac nimik ca imi raspunde cu "?".
    Mai exista un file "crontab" in directorul /etc, care arata asa:

    # /etc/crontab: system-wide crontab
    # Unlike any other crontab you don't have to run the `crontab'
    # command to install the new version when you edit this file
    # and files in /etc/cron.d. These files also have username fields,
    # that none of the other crontabs do.

    SHELL=/bin/sh
    PATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin

    # m h dom mon dow user command
    17 * * * * root cd / && run-parts --report /etc/cron.hourly
    25 6 * * * root test -x /usr/sbin/anacron || ( cd / && run-parts --report /etc/cron.daily )
    47 6 * * 7 root test -x /usr/sbin/anacron || ( cd / && run-parts --report /etc/cron.weekly )
    52 6 1 * * root test -x /usr/sbin/anacron || ( cd / && run-parts --report /etc/cron.monthly )
    #
    Dar scriptul meu de verificat cccam pe care vreau sa il execute crontab la 5 minute nu este in /bin/sh, cum arata crontab asta, ci este in var/script. Ce trebuie sa fac, sa pun scriptul in bin/sh cum vrea crontabul sau sa skimb path in crontab si sa trec var/script? Cum e mai bine fara sa risc sa mi se opreasca draq cccam sa ma dea clientii afara?
    Pe urma: am inteles de pe forumuri ca linia in crontab ca sa exe scriptul la 5 min ar arata asa:
    */5 * * * * root /var/script/checkcccam.sh
    Daca e adevarat inseamna ca tre sa adaug linia asta in crontabul de mai sus? Trebuie 755 la crontab?
    Scuze, cam multe intrebari, sunt newbie la linux.
    Merci mult

  4. #4
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by miloo View Post
    Sal all ! Cu chiu cu vai am reusit sa pun Ubuntu pe un laptop , am pus varianta desktop . Acum am cateva puncte care inca nu sant clare :
    1) ce masuri de precautie trebuie sa-mi iau pentru server ?
    2) ce scripturi sa pun pentru buna functionare a cccamului ? in afara de cel pentru restart si mai e ceva ce trebuie pus ?
    3)Am citit ca se pune ip static la server ...trebuie neaparat sau pot ramane si pe DHCP
    4)Firewall trebe sa-mi pun sau nu e neaparat nevoie ?
    5)laptopul am de gand sa-l folosesc wierless mai trebuie sa iau niste masuri de precautie in acest sens (la laptop direct ) legatura la router e criptata deja si ruteru nu permite conectari fara a adauga macu respectivului device in el .
    6)cat despre carduri vreau sa pun deocamdata pe phoenix cu adaptor usb pt rs 232 de aici : http://www.hm-sat-shop.de/programmer...pter-9pol.html ...focus si un 9c4 merg amandoua sau sa iau smargo pt 9c4 ?


    Va multumesc !
    Welcome onboard!
    Nu iti mai raspund la toate intrebarile ci doar la cateva:

    3) E bine sa ai acelasi IP intern doar pentru a te asigura ca portforward-ul iti aduca portul la serverul CCcam. Asta o poti face din setarea network Ubuntu (treci conexiunea pe manual) sau din router, unde poti lasa DHCP-ul activat, dar IP-ul sa fie alocat in functie de MAC (daca routerul stie asta).
    4) Firewall ai nevoie numai daca apar semne de flood. Combinatia cu fail2ban este foarte buna, dar destul de dificil de setat.
    5) Daca reteaua wireless e protejata WPA plus acces numai pe baza de MAC e suficient. Nu folosi WEP, este usor de spart.
    6) Confirm si eu ca Smargo sau Phoenix merg foarte bine cu CCcam, iar versiunea desktop de la Ubuntu (mai mare de 8.04) are si driverele necesare, asa ca da-i bataie.

    Daca vrei un server securizat, nu-ti recomand sa instalezi FTP si Telnet, sunt considerate vulnerabile conform standardelor Linux.

  5. #5
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by jerkoffsky View Post
    Ma poate ajuta cineva cu crontab asta in Ubuntu? Am path var/spool/cron/crontabs. Dar directorul crontabs e gol.
    Daca incerc in putty "crontab -e", imi raspunde:
    no crontab for root - using an empty one
    29
    dupa care nu pot sa mai fac nimik ca imi raspunde cu "?".
    Mai exista un file "crontab" in directorul /etc, care arata asa:

    # /etc/crontab: system-wide crontab
    # Unlike any other crontab you don't have to run the `crontab'
    # command to install the new version when you edit this file
    # and files in /etc/cron.d. These files also have username fields,
    # that none of the other crontabs do.

    SHELL=/bin/sh
    PATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin

    # m h dom mon dow user command
    17 * * * * root cd / && run-parts --report /etc/cron.hourly
    25 6 * * * root test -x /usr/sbin/anacron || ( cd / && run-parts --report /etc/cron.daily )
    47 6 * * 7 root test -x /usr/sbin/anacron || ( cd / && run-parts --report /etc/cron.weekly )
    52 6 1 * * root test -x /usr/sbin/anacron || ( cd / && run-parts --report /etc/cron.monthly )
    #
    Dar scriptul meu de verificat cccam pe care vreau sa il execute crontab la 5 minute nu este in /bin/sh, cum arata crontab asta, ci este in var/script. Ce trebuie sa fac, sa pun scriptul in bin/sh cum vrea crontabul sau sa skimb path in crontab si sa trec var/script? Cum e mai bine fara sa risc sa mi se opreasca draq cccam sa ma dea clientii afara?
    Pe urma: am inteles de pe forumuri ca linia in crontab ca sa exe scriptul la 5 min ar arata asa:
    */5 * * * * root /var/script/checkcccam.sh
    Daca e adevarat inseamna ca tre sa adaug linia asta in crontabul de mai sus? Trebuie 755 la crontab?
    Scuze, cam multe intrebari, sunt newbie la linux.
    Merci mult
    Man, ia-o incet, in ordinea asta:
    1. Citeste cum se scrie un script, apoi testeaza.
    2. Idem pentru cron;
    Abia apoi incearca sa le combini.

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    82.7° N 114.4° W
    Posts
    991
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cred ca jerkoffsky se asteapta la un raspuns de genul:
    1. pentru editarea crontabului tastezi crontab -e
    2. ca sa poti sa scrii ceva in crontab, trebuie sa intri in modul editare. Aceasta se face apasand tasta i
    3. introducerea scriptului pe care vrei sa-l rulezi din 5 in 5 minute se face prin introducerea urmatoarei linii:
    */5 * * * * /var/script/checkcccam.sh

    Salvarea se face parcurgand urmatoarea secventa:
    - se apasa tasta ESC pentru a intra in modul de comanda
    - se tasteaza ZZ (tasta Z mare de 2x) pentru salvare si iesire

    Vei vedea un mesaj de genul:
    crontab installed

    Bafta!

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2002
    Location
    judetul antwerpen, republica regatul belgiei
    Posts
    824
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Merci mult de raspuns.
    1. Nu e nevoie sa citesc cum se scrie un script, scriptul il am si funcitoneaza, adica daca il execut manual cu cccam oprit, imi porneste cccam, deci isi face treaba. Problema pe care o am e crontab pentru a putea sa il exe la interval regulat.
    2. Am vazut si eu aia, si googelesc de vreo saptamana , am citit pe o gramada de forumuri. Problema e ca nu se aplica la mine, am alt directory structure decat explica ei acolo (asa mi-a facut amicul serverul si nu am curaj sa skimb sa nu raman fara peers).
    Speram sa primesc un raspuns cu datele pe care le am, adica:
    -scriptul in var/script in loc de bin/sh cum e la "lumea buna" (dar banuiesc, cu mintea mea proasta de ne-linuxist ca pe asta l-as putea muta fara sa influentzeze functioarea cccam, rog confirmare, daca nu bineinteles ca o sa trebuiasca sa dau path adevarat in crontab)
    -unde trebuie sa se afle crontab: in var/spool/cron/crontabs, care e gol, sau in etc/crontab, unde am crontab-ul descris in postul de mai sus?
    Daca as primi un raspuns macar la una din cele doua as fi cu un pas inainte. Despre continutul crontab-ului as putea sa sap mai departe.
    Merci din nou

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2002
    Location
    judetul antwerpen, republica regatul belgiei
    Posts
    824
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Scuze ibiza, am postat inainte sa vad postul tau.
    Merci mult, o sa incerc.

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2002
    Location
    judetul antwerpen, republica regatul belgiei
    Posts
    824
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se vor distra linuxistii pe seama ignorantzei mele, dar asta e
    -Am tastat crontab -e, mi-a saspuns ca de obicei:
    no crontab for root - using an empty one
    29
    -Am tastat "i", pur si simplu a scris "i" in putty (banuiesc ca nu asta trebuia sa se intample)
    -Am bagat totusi linia "*/5 * * * * /var/script/checkcccam.sh". Nu a reactionat in nici un fel
    -Esc, Z, Z. Iarasi nu a reactionat in nici un fel, si nici nu a facut vreo skimbare, nici in var/spool/cron/crontabs, nici in etc/crontab.
    Ceva e in neregula. In afara de mine, bineinteles

  10. #10
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    82.7° N 114.4° W
    Posts
    991
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca tastezi crontab -l ce afiseaza?
    Inca ceva: posteaza continutul scriptului de monitorizare.

    Cand ruleaza din cron nu se incarca environment-ul, deci e posibil sa nu-ti execute nimic din script.
    Last edited by ibiza; 16th December 2009 at 18:18.

  11. #11
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2002
    Location
    judetul antwerpen, republica regatul belgiei
    Posts
    824
    Posts Thanks / Likes

    Default

    [email protected]:~# crontab -l
    no crontab for root

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    82.7° N 114.4° W
    Posts
    991
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Inteleg ca ai Ubuntu:
    Nu stiu daca ai daemonul pornit cu toate ca ma indoiesc sa nu fie pornit, dar incearca totusi sa-l pornesti cu comanda:
    /etc/init.d/cron start

    dupa care reia editarea crontab-ului cu pasii de mai sus.

    PS: nu trebuie sa apara tasta i, daca apare inseamna ca erai deja in modul editare si poti sa o stergi.

    In momentul salvarii cronului, trebuie sa-ti afiseze:
    crontab: installing new crontab

  13. #13
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2002
    Location
    judetul antwerpen, republica regatul belgiei
    Posts
    824
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ce e drept, am si vesti bune. CCcam e up & running in continuare, cu peers cu tot . Inca nu m-a dat nimeni afara, la cat l-am restartat . Bineinteles ca m-am jucat cu scriptul sa vad daca functioneaza, in lipsa de crontab.
    Dar nu e timpul pierdut, sunt optimist . Au tot timpul sa ma zboare din server.

  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2002
    Location
    judetul antwerpen, republica regatul belgiei
    Posts
    824
    Posts Thanks / Likes

    Default

    [email protected]:~# /etc/init.d/cron start
    * Starting periodic command scheduler crond [fail]
    apoi am reluat ca de obicei:

    [email protected]:~# crontab -e
    no crontab for root - using an empty one
    29

    am zis:
    */5 * * * * /var/script/checkcccam.sh
    mi-a raspuns politicos:

    ?

    Am iesit, m-am logat la loc, ca tot romanu' insistent, si am dat iar, cu riscul de a-l plictisi:

    [email protected]:~# crontab -e

    El, puternic pe pozitie:

    no crontab for root - using an empty one
    29

    (are el ce are cu 29 ala, putea sa-mi ceara draq vreun 69)

    Eu de colo, cezand ca de data asta il conving:

    */5 * * * * /var/script/checkcccam.sh

    El, cam ca Geoana:

    ?

    In felul asta nu cred ca mai formez vreun guvern, kem anticipate: astept sa vina omul din Romanica (adica omul care este, care mi-a fuckut serverul, crezand inocent ca imi aduce liniste in casa )

  15. #15
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Rulezi cumva ca root pe Ubuntu?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top