Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 36
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Brasov
    Posts
    343
    Posts Thanks / Likes

    Default Hyunday 7160, ROOM 2 se vede puricos la TV

    Am un Hyundai 7160 dublu, ROOM 1 merge pe primul TV pe EUROSCART, iar ROOM 2 merge pe al 2-lea TV pe CABLU COAXIAL. Primul televizor se vede perfect ca lacrima, dar pe cel de-al 2-lea apar niste pureci foarte putini, dar sesizabili si iritanti la culoarea gri inchis sau la bej a unui program tv. Am incercat remufari, am schimbat cablul coaxial, am mers si cu receptorul la sediul RDS si mi s-a spus ca receptorul e ok si ca nu are nimic, si tot la fel se vede. Ce as putea face ca sa scap de acesti pureci? Exista un amplificator pentru asa ceva? Multumesc mult!
    Numai bine ! @ Ionut_m_bv

  2. #2
    iphone unlocker Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Costa Tropical(ESPAŃA)
    Posts
    1,561
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ionut_m_bv View Post
    Am un Hyundai 7160 dublu, ROOM 1 merge pe primul TV pe EUROSCART, iar ROOM 2 merge pe al 2-lea TV pe CABLU COAXIAL. Primul televizor se vede perfect ca lacrima, dar pe cel de-al 2-lea apar niste pureci foarte putini, dar sesizabili si iritanti la culoarea gri inchis sau la bej a unui program tv. Am incercat remufari, am schimbat cablul coaxial, am mers si cu receptorul la sediul RDS si mi s-a spus ca receptorul e ok si ca nu are nimic, si tot la fel se vede. Ce as putea face ca sa scap de acesti pureci? Exista un amplificator pentru asa ceva? Multumesc mult!
    Ai incercat cu DTT sau cu petrol?
    Lasand gluma la o parte daca ai remufat si schimbat cablul verifica si mufa de intrare de la tv si incearca si din acordul fin.
    Last edited by harry75; 11th December 2009 at 09:35.
    If you want unlock your iPhone contact me.

    Nobody is Perfect
    I am Nobody


  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Brasov
    Posts
    343
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by harry75 View Post
    Ai incercat cu DTT sau cu petrol?
    Lasand gluma la o parte daca ai remufat si schimbat cablul verifica si mufa de intrare de la tv si incearca si din acordul fin.

    Am incercat si asta, am scris mai sus ca am facut toate remufarile si cu acordul fin am incercat mai demult dar tot degeaba. Ce solutie as avea ca sa pot scapa de purecii aia? Multumesc mult!
    Numai bine ! @ Ionut_m_bv

  4. #4
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Gammapolis
    Posts
    588
    Posts Thanks / Likes

    Default

    incearca cu un cablu scurt pe fiecare televizor si daca nu merge cum trebuie problema e cu receptor.

    [DIGI-S/C Extra Complet] [0.8m Fe, LNB 0.2dB 1W+19.2E, DM500S] [0.9m Al, LNB 0.2dB Quad 1W, HSS-1160NA] [1.5m Al Motorized (15W-53E), LNB 0.2dB, Sunray4 SR4 TripleTuner] [Humax DIGI+C][15W-68.5E]

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Brasov
    Posts
    343
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am incercat si cu un cablu scurt de 3 m dar tot la fel se vede iar receptorul mi-a fost schimbat acum 3 zile, dar si cu cel vechi si cu asta nou la fel se vede. Am schimbat si televizoarele intre ele si tot asa se vede, deci problema ca TV-ul ar avea ceva e exclusa, iar inainte cand aveam cablu tv anologic de la firma de cablu din orasul meu, canalele se vedeau foarte bine, ca si cum ar fi fost pe Euroscart, inseamna ca receptoarele astea Hyunday nu au destul aperaj pentru iesire RF. Dar ce as putea face ca sa se vada bine? Multumesc
    Last edited by ionut_m_bv; 11th December 2009 at 16:58.
    Numai bine ! @ Ionut_m_bv

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    287
    Posts Thanks / Likes

    Cool

    Incearca sa schimbi scartul de la room 1 la room 2 sa vezi cum se vede pe televizorul 1 receptorul 2 daca se vede bine inseamna ca il influenteaza ceva,daca se vede la fel e defect decodorul,si eu am avut aceeasi problema si a fost defect decodorul.
    Vezi sa nu ai cabluri electrice prin preajma cablului coaxial sau a decoborului sau telefoane,la un client dupa ce am pus antena care avea semnal maxim pe anumite programe apareau macroblocuri si se bloca imaginea,am schimbat decodorul,cablul,lnb,am mutat antena si tot la fel facea pana la urma s-a dovedit a fi un telefon fix din ala fara fir care era laga decodor si il influenta.

  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Gammapolis
    Posts
    588
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Schimba canalul uhf, poate e bruiat de ceva pe canalul 36.


    Cum e bruiat in retelele RCS Fashion TV de Pro TV din eter.

    [DIGI-S/C Extra Complet] [0.8m Fe, LNB 0.2dB 1W+19.2E, DM500S] [0.9m Al, LNB 0.2dB Quad 1W, HSS-1160NA] [1.5m Al Motorized (15W-53E), LNB 0.2dB, Sunray4 SR4 TripleTuner] [Humax DIGI+C][15W-68.5E]

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    United Kingdom
    Posts
    650
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up raspunsul 100% corect

    Conserva ese supraincalzeste si se umfla condesatorii de pe placa de alimentare no sa dureze mult si crapa de tot sursa.
    Schimba amandoi condensatorii (aia mai mari la dimensiune) si ai sa vezi ce bine merge

    watch tv for free

  9. #9
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Gammapolis
    Posts
    588
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by FlorinV View Post
    Conserva ese supraincalzeste si se umfla condesatorii de pe placa de alimentare no sa dureze mult si crapa de tot sursa.
    Schimba amandoi condensatorii (aia mai mari la dimensiune) si ai sa vezi ce bine merge
    Ai dreptate cu condensatoarele. Am avut un 3169 la care mai mult vara in sunet a introdus zgomotele facute de telecomanda. Ceva de genu cum bruieaza frecventele AM dar totusi nu atat de puternic.

    [DIGI-S/C Extra Complet] [0.8m Fe, LNB 0.2dB 1W+19.2E, DM500S] [0.9m Al, LNB 0.2dB Quad 1W, HSS-1160NA] [1.5m Al Motorized (15W-53E), LNB 0.2dB, Sunray4 SR4 TripleTuner] [Humax DIGI+C][15W-68.5E]

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Brasov
    Posts
    343
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by szili_boy View Post
    Schimba canalul uhf, poate e bruiat de ceva pe canalul 36.


    Cum e bruiat in retelele RCS Fashion TV de Pro TV din eter.
    Am luat fiecare canal UHF la rand dar la toate se vede aproximativ la fel, pe unele chiar mai rau, eu stau in Brasov si am gandesc ca si asta poate fi un motiv pentru ca terestru sunt foarte multe canale pe UHF, aproximativ toata banda, ce as pute face ca sa scap de acesti pureci? Multumesc.
    Numai bine ! @ Ionut_m_bv

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    257
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ionut_m_bv View Post
    Am luat fiecare canal UHF la rand dar la toate se vede aproximativ la fel, pe unele chiar mai rau, eu stau in Brasov si am gandesc ca si asta poate fi un motiv pentru ca terestru sunt foarte multe canale pe UHF, aproximativ toata banda, ce as pute face ca sa scap de acesti pureci? Multumesc.
    Prima rezolvare care imi vine in minte e sa tragi un conductor pe care il legi la calorifer sau platbanda de impamantare (se pare ce e intrerupta masa) si celalant capat atingi partea metalica de la mufa, vezi daca se amelioreaza cu ceva. Daca nu merge o alta solutie este sa iti faci un cablu scart-scart (asta presupunand ca ai scart si la televizor), din doua mufe scart se cumpara la bucata si fir UTP de retea. Vezi ca la capete e indicat sa pui niste ferite. Sper sa te ajute.
    Last edited by trid_ovi; 20th December 2009 at 09:56.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Brasov
    Posts
    343
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu stiu daca am mentionat, dar am incercat si numai cu 2 m de cablu coaxial si absolut identic se vede. Ar mai ramane varianta SCART, dar cum pot face asta, tinand cont ca sunt cam 30 si ceva de metrii? Dar totusi, nu prea as opta pentru aceasta varianta, m-ar interesa daca s-ar putea face ceva pentru varianta coaxial pentru a scapa de acei pureci nedoriti. Multumesc!
    Numai bine ! @ Ionut_m_bv

  13. #13
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cu scart-ul ai slabe sanse , incearca cu RGB (rosu, galben , alb) , poate merge mai bine , cu conditia sa folosesti un cablu de calitate si sa-l imbini perfect si cu un pic de fludor !

  14. #14
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    prin ARDEAL .
    Posts
    1,865
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Scoate absolut tot de la Tv-ul respectiv ,in caz ca mai este conectat cu alte aparate...DVD player ,Camera or tv-pc
    Cred ca Dumnezeu a pierdut Romania la poker!
    Suntem o natie de cersetori...

    IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII



  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Brasov
    Posts
    343
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu este nimic pe TV, e numai cablul coaxial, atata. Am schimbat si televizoarele intre ele si la fel se vede, deci Tv-ul sigur nu are nimic, receptorul l-am schimbat si tot la fel se vede, deci nici receptorul nu are nimic. Oricum solutia cu scartul sau rgb nu am cum sa o aplic, as vre daca se poate rezolva privind coaxialul. Ce as mai putea face? Multumesc!
    Numai bine ! @ Ionut_m_bv

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top