Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    111
    Posts Thanks / Likes

    Question HH reset la puntul 0

    Salutare.
    Am un motor HH DM 3800. Se pare ca punctul 0 este undeva langa satelitul Badr pentru ca atunci cand dau comanda din Optibox: Go to position 0 se duce in apropiere de satelit. As vrea sa il setez pe punctul 0.
    O optiune ar fi sa ma duc pe bloc si sa tin apasat pe cele 2 butoane ale HH-ul timp de 5 secunde.
    O alta optiune conform documentatiei ar fi sa fac un reset din receiver (Optibox 550s).
    Pasii ar fi urmatorii:
    1. Go to reference 0 - aici o sa pun antena pe satelitul Badr;
    2. Deconectarea HH-ului prin deconectarea cablului coaxial;
    3. Reconectarea cablului coaxial;
    4. Executarea comenzii "Shift 0" - aici m-am pierdut. Ce inseamna acest pas? Nu am gasit nici o comanda prin meniul aparatului care zice ceva asemanator.


    Ce pot face ?

    As vrea sa ma duc pe bloc dar din pacate trebuie sa astept sa vina administratorul din vacanta si inca mai dureaza (doar el are cheia).
    Daca nu se poate face reset din aparat atunci ma duc pe bloc

    Multumesc

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Pitesti
    Posts
    289
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din cate stiu eu, punctul 0 al unei monturi H-H nu se seteaza software. El este punctul in care montura are elevatia cea mai ridicata. De acolo, daca-i dai comenzi stanga sau dreapta, elevatia incepe sa scada. Daca vrei ca antena sa fie pe Badr cant executi GoTo 0, atunci n-ai decat sa te duci la antena s-o slabesti din suruburi, s-o invarti cu mana si apoi s-o strangi in aceasta pozitie.
    "Shift" inseamna mutare si in general se foloseste pentru a muta pozitiile memorate (toate pozitiile) mai la stanga sau mai la dreapta.

    Totusi, s-ar putea sa ma insel... poate cineva sa confirme sau sa infirme setarea software a punctului 0?
    KSC-570[12.01.A5]/Invacom 0,3dB/1,4m Al/ SRT V-50/ 18'/vizibilitate 62E-30W/ lat. 44.85N, long. 24.87E + DolceTV cu antena lui Digi. NOU! Acum cu montura polara ca sa vad 16E-ul!

  3. #3
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by danutz68 View Post
    As vrea sa ma duc pe bloc dar din pacate trebuie sa astept sa vina administratorul din vacanta si inca mai dureaza (doar el are cheia).
    Daca nu se poate face reset din aparat atunci ma duc pe bloc

    Multumesc
    "stilul romanesc ,fara cagule pistoale.... " ....sparge usa , darama zidu , taie lacatul fa ceva arunca blocu in aer dace e nevoie principalu e sa-ti mearga satelitu ...asa ar face un RDI-st adevarat .

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Location
    Tm
    Posts
    320
    Posts Thanks / Likes

    Default

    BADR se afla in punctul 0 al monturii doar daca locatia ta e la latitudinea corespunzatoare satelitului BADR(28,5 E daca nu gresesc)
    Daca toata montura ta s-a rotit cu cateva grade stanga -dreapta si totusi prinzi manual satelitul dorit, pacaleste tot sistemul introducand o corectie +_ X grade in coordonatele cerute de receptor(ale tale) prin incercari succesive pana prinzi perfect BADR cu setarea implicita USALS!
    Apoi vezi daca si ceilalti sateliti doriti se prind automat cu USALS, sau cat de "departe" de satelitul central BADR.
    Skystar2, SG-2100, 2xDolce, 1xDigi, poz. Strong x 1.2 Fe

  5. #5
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca BADR trebuie sa fie la zero inseamna ca trebuie sa desfaci suruburile si sa faci corectia si nu din butoane.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Location
    Tm
    Posts
    320
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by danutz68 View Post
    Salutare.
    Am un motor HH DM 3800. Se pare ca punctul 0 este undeva langa satelitul Badr pentru ca atunci cand dau comanda din Optibox: Go to position 0 se duce in apropiere de satelit. As vrea sa il setez pe punctul 0.
    O optiune ar fi sa ma duc pe bloc si sa tin apasat pe cele 2 butoane ale HH-ul timp de 5 secunde.
    O alta optiune conform documentatiei ar fi sa fac un reset din receiver (Optibox 550s).
    Pasii ar fi urmatorii:
    1. Go to reference 0 - aici o sa pun antena pe satelitul Badr;
    2. Deconectarea HH-ului prin deconectarea cablului coaxial;
    3. Reconectarea cablului coaxial;
    4. Executarea comenzii "Shift 0" - aici m-am pierdut. Ce inseamna acest pas? Nu am gasit nici o comanda prin meniul aparatului care zice ceva asemanator.


    Ce pot face ?

    As vrea sa ma duc pe bloc dar din pacate trebuie sa astept sa vina administratorul din vacanta si inca mai dureaza (doar el are cheia).
    Daca nu se poate face reset din aparat atunci ma duc pe bloc

    Multumesc
    Se pare ca problema e simpla:
    introdu coordonalele tale in meniul de motor al receptorului(lat. +long.) si treci pe USALS pentru toti satelitii vizionati!
    daca antena a fost bine montata trebuie sa se miste singura la schimbarea programelor, exact si precis
    eventual fa mici corectii la longitudine +- 0.2 grade succesiv pana obtii maximul de semnal pe BADR
    Skystar2, SG-2100, 2xDolce, 1xDigi, poz. Strong x 1.2 Fe

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    48
    Posts Thanks / Likes

    Smile sal

    Quote Originally Posted by miloo View Post
    "stilul romanesc ,fara cagule pistoale.... " ....sparge usa , darama zidu , taie lacatul fa ceva arunca blocu in aer dace e nevoie principalu e sa-ti mearga satelitu ...asa ar face un RDI-st adevarat .
    esti tare miloo

  8. #8
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am un motor HH DM 3800. Se pare ca punctul 0 este undeva langa satelitul Badr pentru ca atunci cand dau comanda din Optibox: Go to position 0 se duce in apropiere de satelit. As vrea sa il setez pe punctul 0.
    mai copii, nu mai cititi printre rinduri !
    motorul nu este asezat pe satelit la punctul zero ! trebuie desfacute suruburile de fixare pe suport, dupa ce a fost pus pe zero, apoi rotit cu mina pina vine pe satelit. acum a-ti inteles ?

  9. #9
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Tati, iete cum tre sa faci, pas cu pas:
    - se da motor pe 0 din "go to 0" din dream
    - aliniezi perfect antena cu motorul (distanta egala intre marginile laterale ale ant si tija motorului)
    - setezi elevatia (inaltimea motorului) in functie de latitudinea unde se afla motorul si tu convietuiesti pasnic cu restul membrilor comunitatii. Vezi daca nu cumva gasesti un tabel ic cartea motorului
    - pui antena paralel cu bratul motorului
    - lnb vertical
    - strange suruburile
    - du-te la receiver...
    Aici da pe cel mai apropiat satelit (Badr, din cate am inteles) la satfind. da pe un tp de care stii sigur ca bate si pe plaiurile noastre (12034 parca e unul), ASTA DUPA CE SETEZI LATITUDINEA SI LONGITUDINEA TA IN SETARI MOTOR DIN DREAM

    RESTUL E MUZICA

    A, sunt 2 programe f utile pt montarea unui HH, folosite de mine. M-au ajutat sa inteleg curba antenei cu HH in raport cu curba lu'tipu' ala, Clarke... cum tre sa setezi ca sa fie amndoua la fel.
    As pune un link, da' mi-e sa nu-mi dea moderatoru' la cap ca e de pe alt forum. Deci, dupa cum vezi arunc pisica in gradina lui... Daca imi da voie ok, imi iau pisica inapoi, si pun linku cu tutoriaalul complet

    Sa fiti iubiti
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

  10. #10
    Senior Member Expert
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,019
    Posts Thanks / Likes

    Default what to do

    Quote Originally Posted by danutz68 View Post
    Salutare.
    Am un motor HH DM 3800. Se pare ca punctul 0 este undeva langa satelitul Badr pentru ca atunci cand dau comanda din Optibox: Go to position 0 se duce in apropiere de satelit. As vrea sa il setez pe punctul 0.
    ....Executarea comenzii "Shift 0" - aici m-am pierdut. Ce inseamna acest pas? Nu am gasit nici o comanda prin meniul aparatului care zice ceva asemanator.
    ....
    Ce pot face ?
    Multumesc
    Salut,

    Nu am inteles prea bine situatia - ai o antena cu montura H-H si se pare ca este dereglata?
    Vrei numai sa dai Go-To 0 - asta inseamna Shift 0 - a-i da motorului comanda go-to-0 fie hardware din butoanele de pe el sau din receptor.

    Revenind:

    1. daca ai antena dereglata - musai te duci sus la ea cu tv-eu si rec
    2. daca pozitia ta - longitudinea este in Buc - 26,1 est atunci ai Badr-ul la 0,2 grade este - pe motor pozitie citita deci aproape de zero.
    3. te duci sus cu tot harnasamentul
    4. dai din meniu Go-To-0 sau din motor si vezi ca motorul sa se duca exact la pozitia de zero
    5. daca nu se duce - dai hardware reset - cu o agrafa ai un orificiu
    6. dupa ce l-ai resetat sau l-ai pus pe 0 dai drumul la rec si cu setarile facuta pt locatia ta - usals te pui pe satelitul Badr - 26 est - antena trebuie sa se miste 0,2 grade - fff putin la est ( pt Buc )
    7. acum desfaci suruburile de la axa motorului si pilon si sucesti milimetric usor pana ai semnal maxim - adica faci corectia axei E-W antena fiind mutata de motor corespunzator locatiei tale - 0,2 est unghiul pe motor - Badr ai nevoie sa sucesti axa polara astfel incat in momentul cand ea este pe SUD o sa ai semnal maxim pe satelitul 26 est.
    8. cand ai obtinut semnal maxim strangi usor suruburile - dar nu Final
    9 acum te duci la est la 28 - 39 - 42 est si vezi cum merge - nivel semnal
    10.apoi te duci la 1 west - ar fi cam un punct de mijloc aproximativ
    11. te duci mai jos pana la 12,5 si 30 west la Hispasat si vezi cum merge
    12. ajustezi corespunzator axa polara adica motorul fata de pilon asta inseamna "milimetrii" stanga dreapta mai ales pe capete 42 est - 12,5 vest
    sau chiar 30 west
    13.cand e ok - adica faci teste 39 est - 26 - 13 - 5 - 1 w - 12,5 w - 30w
    strangi final si gata.

    Am presupus ca declinatia antenei si antena pe motor sunt setate corespunzator precum si unghiul axei de 45 grade si reglajul de mai sus se face numai pentru axa polara - atunci cand ea ar fi dereglata pe directia E-W.

    Gata.

    Bafta.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salutare,
    Va multumesc pentru raspunsuri. Locatia mea este Bucuresti, din aceasta cauza vorbeam de Badr. Problema mea este ca USALS nu muta corect antena tocmai din cauza ca nu este pe punctul 0 (sau cel putin asa cred). Daca folosesc Disec antena se muta in apropiere de satelitii cautati si apoi trebuie sa ii o mai reglez manual pana la semnal maxim. Problema mi-a aparut la Turksat (42 grade) la Intelsat (16 grade) si Sirius - aici e ceva mai grav.
    O sa incerc in acest weekend operatiunea.
    Inca o intrebare(sper sa fi inteles bine).
    Daca dau comanda Go to 0 si incep sa caut programe ar trebui sa prin fara probleme Badr daca antena este pusa corect pe 0 ?
    Multumesc mult

  12. #12
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca dau comanda Go to 0 si incep sa caut programe ar trebui sa prin fara probleme Badr daca antena este pusa corect pe 0 ?
    spre deosebire de altii tu ai inteles, ramine sa pui in practica. succesuri !

  13. #13
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    spre deosebire de altii tu ai inteles, ramine sa pui in practica. succesuri !
    cea ce in acelasi timp nu neaparat inseamna ca antena daca e corect fixata pe punctu 0 va fi corect si in extreme (cei mai indepartati sateliti ) ..aici e defapt buba...din cele declarte de tine tu esti cam pe la 26 si ai probleme la 42E si 5E . deci extreme !

  14. #14
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salutare,
    Va multumesc pentru raspunsuri. Locatia mea este Bucuresti, din aceasta cauza vorbeam de Badr. Problema mea este ca USALS nu muta corect antena tocmai din cauza ca nu este pe punctul 0 (sau cel putin asa cred). Daca folosesc Disec antena se muta in apropiere de satelitii cautati si apoi trebuie sa ii o mai reglez manual pana la semnal maxim. Problema mi-a aparut la Turksat (42 grade) la Intelsat (16 grade) si Sirius - aici e ceva mai grav.
    O sa incerc in acest weekend operatiunea.
    Inca o intrebare(sper sa fi inteles bine).
    Daca dau comanda Go to 0 si incep sa caut programe ar trebui sa prin fara probleme Badr daca antena este pusa corect pe 0 ?
    Multumesc mult
    in cazul acesta incepe prin a verifica suportul antenei.

    @miloo:

    Quote:
    Originally Posted by nirolf
    spre deosebire de altii tu ai inteles, ramine sa pui in practica. succesuri !

    cea ce in acelasi timp nu neaparat inseamna ca antena daca e corect fixata pe punctu 0 va fi corect si in extreme (cei mai indepartati sateliti ) ..aici e defapt buba...din cele declarte de tine tu esti cam pe la 26 si ai probleme la 42E si 5E . deci extreme !

    __________________
    raspunsukl meu s-a bazat pe asta:

    Salutare.
    Am un motor HH DM 3800. Se pare ca punctul 0 este undeva langa satelitul Badr pentru ca atunci cand dau comanda din Optibox: Go to position 0 se duce in apropiere de satelit. As vrea sa il setez pe punctul 0.
    O optiune ar fi sa ma duc pe bloc si sa tin apasat pe cele 2 butoane ale HH-ul timp de 5 secunde.
    O alta optiune conform documentatiei ar fi sa fac un reset din receiver (Optibox 550s).
    Pasii ar fi urmatorii:
    1. Go to reference 0 - aici o sa pun antena pe satelitul Badr;
    2. Deconectarea HH-ului prin deconectarea cablului coaxial;
    3. Reconectarea cablului coaxial;
    4. Executarea comenzii "Shift 0" - aici m-am pierdut. Ce inseamna acest pas? Nu am gasit nici o comanda prin meniul aparatului care zice ceva asemanator.


    Ce pot face ?

    As vrea sa ma duc pe bloc dar din pacate trebuie sa astept sa vina administratorul din vacanta si inca mai dureaza (doar el are cheia).
    Daca nu se poate face reset din aparat atunci ma duc pe bloc

    Multumesc

  15. #15
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by danutz68 View Post
    Salutare,
    Va multumesc pentru raspunsuri. Locatia mea este Bucuresti, din aceasta cauza vorbeam de Badr. Problema mea este ca USALS nu muta corect antena tocmai din cauza ca nu este pe punctul 0 (sau cel putin asa cred). Daca folosesc Disec antena se muta in apropiere de satelitii cautati si apoi trebuie sa ii o mai reglez manual pana la semnal maxim. Problema mi-a aparut la Turksat (42 grade) la Intelsat (16 grade) si Sirius - aici e ceva mai grav.
    O sa incerc in acest weekend operatiunea.
    Inca o intrebare(sper sa fi inteles bine).
    Daca dau comanda Go to 0 si incep sa caut programe ar trebui sa prin fara probleme Badr daca antena este pusa corect pe 0 ?
    Multumesc mult
    Cauta programul "SATARC" si o sa intelegi unde este buba la tine. Sfaturi se pot da, multe, dar nu se compara un bordei cu altul...
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top