Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Bar sur Aube / Franta
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default NooB are nevoie de ajutor cu Dbox2 Phillips

    Am reusit in sfarsit sa fac rost de un Dbox2 Phillips "curat". Nu e inca in debug mode.
    Intrebarea mea este :
    1. Ce imaginine trebuie sa pun pentru ca am gasit o mie de variante care m-au dat peste cap si nu prea ma pricep la germana.
    2. Ce mai trebuie instalat dupa pentru o receptie gigitivi.

    Daca ma poate ajuta cine as fi foarte recunoscator.
    Multumesc anticipat.

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by naighba View Post
    Am reusit in sfarsit sa fac rost de un Dbox2 Phillips
    1. Ce imaginine trebuie sa pun pentru ca am gasit o mie de variante care m-au dat peste cap si nu prea ma pricep la germana.
    2. Ce mai trebuie instalat dupa pentru o receptie gigitivi.

    Daca ma poate ajuta cine as fi foarte recunoscator.
    Multumesc anticipat.
    1. PBenigma, GLJ, Keywelt etc...

    2. Mgcamd, cccam.

    Dbox2 daca nu este in debug modus, are piedica de scriere si nu poate fi pus LINUX pe el de un incepator.
    Iti recomand de la Dreambox 500 in sus. Cu acest rec. ai sa te descurci mult mai bine...

  3. #3
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Bar sur Aube / Franta
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca tot il am ... nu ma apuc de cumparat Dreambox. De ce e greu de adus in Debug mode ?
    Am aflat unde e pinul de reset ... astept acum cablul RS232 mama/mama am gasit si Boot manager ... mai trebuie altceva in afara de grija si atentie ?
    Artificial Intelligence is no match for Natural Stupidity.

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by naighba View Post
    Daca tot il am ... nu ma apuc de cumparat Dreambox. De ce e greu de adus in Debug mode ?
    Am aflat unde e pinul de reset ... astept acum cablul RS232 mama/mama am gasit si Boot manager ... mai trebuie altceva in afara de grija si atentie ?
    Ok vad ca ai habar si cu putin ajutor vei reusii.
    Am mai postat pe rdi metoda MHC fara scurt am s-o caut.
    Theard: http://forum.paytv.ro/showthread.php...ighlight=dbox2

    1. Ai nevoie cablu crossover, null modem.

    2. Minflsh/kernel/os si un image.

    Cind ai ce trebuie am sa-ti trimit softul necesar. Bafta

    P.S. Un adevarat fan a satelitiilor are de toate. ( 3 dm si 2 dbox nokia... )

  5. #5
    Mi se rupe Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu acuma vad , iar sa sters howtoul lui @mehy pt dBox 2 , ce uameni.

    rog un moderator sa-l puna la loc daca e posibil , altfel avem scandal.

  6. #6
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Bar sur Aube / Franta
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cablu corssover - este
    Cablu null modem + adaptor RS323 - USB - este
    Dbox2 Phillips - este
    Laptop cu Win XP sau cu Win 7 - este

    Am studiat oleaca metoda ta dar singura problema este ca antena mea nu e setata pe Astra ... e pusa pe Intelsat, Thor etc (dijitvi) si nici nu am cum sa ma urc pe bloc . Ultimul reglaj al antenei m-a costat 80 de euro (stau in Franta).
    Exista si alta medoda de a aduce dbox-ul in debug ? Am mai gasit eu ceva dar e dezastru la mine cu germana. Vad ca nici situl magic dietmarh nu mai merge ... vad ca toti trimit catre el.
    Multumesc de ajutor inca odata.
    Artificial Intelligence is no match for Natural Stupidity.

  7. #7
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Rezolvi astfel

    1. Incerci cu XP, windows7 sa-r putea sa faca figuri.
    2. Mergi cu boxa la un prieten, ruda, care receptioneaza astra19,2
    Faci update la cele 5 bare o scoti din priza si o aduci acasa unde continui procedura.
    Fara acele 5 bare nu deschide flashul...

  8. #8
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Bar sur Aube / Franta
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Offf...nu am pe nimeni cu Astra ... m-am scos.
    Uite ce am gasit eu si nu pomeneste nimic de Astra.


    • METHOD FOR ALL OTHER BOXES THAN A NOKIA 2xIntel BMON 1.0

      Start DBox Bootmanager
      (You will need Network Cable and Nullmodem Cable connected to the DBox

      Select your Network Card (No DHCP in your Network Settings!)

      9600 Baud on Com 1 and PPCBoot then click start

      Then Turn your Box on and you will see that the box tries to boot from the PC but fails (about 400k are transmitted)

      Press Arrow up and Standby, Box reset's then just hold Arrow up and you should see the long number combination.

      Let go of arrow up and the box should keep saying reset Now press arrow up and then just after the number combination shows up you connect your flashreset point. (normally 1-2 seconds)

      If this was done at the right time the box stops with 5 Bars or 1 Bar in case of a Sagem

      Now enter on the serial console icache and hit enter and you get icache is on (That shows that you are in the box)

      now type setenv product? 0 (Watch the spaces ) DO NOT HIT ENTER YET and when you have a sagem or Nokia 2x AMD you now need to disable the write protection.

      Sagem 1x Intel
      Sagem 2x AMD
      Intel 2x AMD

      Whilst you connect these points hit [enter] and leave the connection for around 2 seconds.

      Now disconnect the connection for write protection and type in reset (sagem) hit [enter] or go 10000100 hit [enter] and the box should greet you with a Debug screen.

    Ce zici?
    Artificial Intelligence is no match for Natural Stupidity.

  9. #9
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Bar sur Aube / Franta
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu mai stiu de pe unde sunt luate asa ca am facut un upload pe situl meu.

    www.rospottersbc.ro/diverse/DBox2Faq_v2.04.rar

    si o traducere bruta facuta pe net de pe un document german

    http://sysurl.systranet.fr/?systrang...FhWS9kZV9lbg==
    Artificial Intelligence is no match for Natural Stupidity.

  10. #10
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pot sa te ajut cu metoda mea, prin remote si comunicare yahoo, pentru o configurare corecta a bootmanagerului, dat masa GND la momentul potrivit.
    Ce ai gasit nu ma lumineaza deloc. Nici nu am cum sa testez fara boxa.
    Cauta un vecin care are antena fixata si pe astra 19 astfel vei rezolva.

    P.S. Multa munca si osteneala, la inceputul lui 2010 nu va mai functiona cea ce te intereseaza cu k*ys.
    Ai nevoie de linii ccc*m, un card local ca sa dai ceva la imparteala.
    Dbox2 nu citeste nimic fara MC...




    Quote Originally Posted by naighba View Post
    Offf...nu am pe nimeni cu Astra ... m-am scos.
    Uite ce am gasit eu si nu pomeneste nimic de Astra[*]METHOD FOR ALL OTHER BOXES THAN A NOKIA 2xIntel BMON 1.0


  11. #11
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Bar sur Aube / Franta
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ok ... am reusit sa il aduc in debug mode cu ajutorul medodei mele...fara Astra :P.
    Am instalat EnigmaNeutrino pe el.
    De aici ce mai fac ?

    Multumesc anticipat.
    Artificial Intelligence is no match for Natural Stupidity.

  12. #12
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by chris-walter View Post

    Dbox2 daca nu este in debug modus, are piedica de scriere si nu poate fi pus LINUX pe el de un incepator.
    Aoleooo da cum ai decis tu de unu singur acest lucru ? ...imi aduc eu aminte acum vreo 7-8 ani inca mai avea rdi-ul masca veche am vazut prima oara in viata mea un dbox2 si a durat vreo 6 ore sa pun linux pe el ...ma ajutat cineva prin tel. dar a mers cu toate ca eram varza la dbox2 .
    Cheita e sa prinzi momentul corect pentru scurtcircuitre in rest floare la ureche !

  13. #13
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Bar sur Aube / Franta
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by miloo View Post
    Aoleooo da cum ai decis tu de unu singur acest lucru ? ...imi aduc eu aminte acum vreo 7-8 ani inca mai avea rdi-ul masca veche am vazut prima oara in viata mea un dbox2 si a durat vreo 6 ore sa pun linux pe el ...ma ajutat cineva prin tel. dar a mers cu toate ca eram varza la dbox2 .
    Cheita e sa prinzi momentul corect pentru scurtcircuitre in rest floare la ureche !

    Pai cred ca am prins din prima ... momentul. In rest cum ai spus si tu...floare la ureche. Am instalat PBEnigma acum si ccam cu updateurile facute direct de pe dbox pe net si merge perfect tot pachetul jijitivi.
    Mai am o intrebare ... intrebatoare. Am vazut ca prind pe acelasi satelit si f0cusat ... pe asta cum trebuie sa fac daca nu sunt prea ... indiscret.
    Artificial Intelligence is no match for Natural Stupidity.

  14. #14
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by naighba View Post
    Pai cred ca am prins din prima ... momentul. In rest cum ai spus si tu...floare la ureche. Am instalat PBEnigma acum si ccam cu updateurile facute direct de pe dbox pe net si merge perfect tot pachetul jijitivi.
    Mai am o intrebare ... intrebatoare. Am vazut ca prind pe acelasi satelit si f0cusat ... pe asta cum trebuie sa fac daca nu sunt prea ... indiscret.
    pocus merge doar in share ...si cam au multi un card focus ....gaseste si tu pe cineva la sectia caatare :P

  15. #15
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by naighba View Post
    Am vazut ca prind pe acelasi satelit si f0cusat ... pe asta cum trebuie sa fac daca nu sunt prea ... indiscret.
    Ai nevoie de linie C: ( sh*re cu ccc*m. )
    Trebuie sa te conecteze cineva...incearca la sectiunea cccam offices exchange. Bafta

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top