Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 53
  1. #1
    Var cu Pampulea... Expert
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    UE
    Posts
    1,024
    Posts Thanks / Likes

    Default Ajutor- Instalatie Sat + DVB-T + Radio

    Salutare la toata lumea,

    m-am apucat sa-mi contruiesc si eu un acoperis deasupra capului. Cam astea sunt ideile mele ptr instalatia de sa:

    1. Instalatia de Sat si de DVB-T pleaca din pod
    2. DVB-T --De la antena cablul il impart din pod, in stea, la 6 prize
    3. Sat-ul - LNB Octo -- opt cabluri de la fiecare LNB vin in pod -- cate un cablu de la fiecare sat in prind intr-un DiSEqC -- la fiecare din cele 6 prize

    Este un plan bun?
    Va rog sa ma corectati daca gresesc.
    Acum o serie de intrebari:

    1. Cablu- Este OK "Edision Koaxkabel 120dB"?
    2. Merge bine semnalul de cablu peste semnalul de sat? Am gasit "EMP DiSEqC-Schalter 9/1 (mit DVB-T)" este bun sau nu?
    3. Ce prize sa-mi iau? Chess, Hirschmann, Technisat sau Kathrein? Ce inseamna Doza de trecere ptr Sat, doar nu poti sa duci semnalul de la o priza la alta? As avea nevoie in sufragerie de 2 prize cu cate 2 x Sat, 1 x DVB-T, 1 x Radio...
    4. LNB Octo -- Golden Star?
    5. LNB Quad -- ALPS sau Inverto?

    Sper sa nu fie prea mult sa ma ajute si pe mine cineva.

    Numai bine,
    Valentino
    HAI AI NOSTRI
    "Daca ar durea prostia ar tipa juma din ROMANIA"
    DB500S, GIBERTINI 100 cm cu SG2100 motor, Smart Titanium 0,2dB ; 1 W- 28,2 E

  2. #2
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,129
    Posts Thanks / Likes

    Default

    3. Ce prize sa-mi iau? Chess, Hirschmann, Technisat sau Kathrein? Ce inseamna Doza de trecere ptr Sat, doar nu poti sa duci semnalul de la o priza la alta? As avea nevoie in sufragerie de 2 prize cu cate 2 x Sat, 1 x DVB-T, 1 x Radio...
    doza de trecere are intrare si iesire, doza finala doar intrare. de la una la alta este o anume pierdere de semnal.
    sa iei in calcul si varianta in care vei face sharing intern situatie in care ori o faci prin cablu( de la un receiver la altul) ori vezi la technic b sunt niste adapoare prin unde radio, astea merg in functie de cit beton ai in casa.
    nu te grabi, mai studiaza.

  3. #3
    Var cu Pampulea... Expert
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    UE
    Posts
    1,024
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @nirolf

    Merci mult ptr raspuns. Asta am inteles cu prizele, eu intrebam daca are rost sa faci asa ceva cu semnalul de satelit, deoarece daca pornesti un televizor legat la o priza intermediara, atunci cel legat la cea finala nu mai merge decat pe polarizarea pe care merge cea intermediara! Si invers!
    Am dreptate, sau nu?

    Beton nu am mult, decat in placa.

    Numai bine,
    Valentino
    HAI AI NOSTRI
    "Daca ar durea prostia ar tipa juma din ROMANIA"
    DB500S, GIBERTINI 100 cm cu SG2100 motor, Smart Titanium 0,2dB ; 1 W- 28,2 E

  4. #4
    Member Mentor
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    RO
    Posts
    675
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Vreau sa fac ceva asemanator, doar ca in loc de LNB Octo pun 4 LNB-uri Quattro + multiswitch 17/x. Cablarea am facut in stea, deci am tras cate un cablu la fiecare priza (5).
    http://www.rdi-board.com/showthread....049#post826049
    Inca nici eu nu mi-am luat multiswitch-ul si prizele Sat+TV+FM, sunt in cautare.
    Outdoor: Gibertini 125 66E - 30W, Triax Unique multifocus 23E - 1W, 6 x LNB Inverto quad
    Indoor: Dr. HD D15, Amiko X-Finder, TBS-6925, TBS-6985, TechnoTrend S2-4100, Nexus-S VDR user
    QTH: Harghita, 4614'N 2511'E.


  5. #5
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,129
    Posts Thanks / Likes

    Default

    2. Merge bine semnalul de cablu peste semnalul de sat? Am gasit "EMP DiSEqC-Schalter 9/1 (mit DVB-T)" este bun sau nu?
    nu fa economie, cauta si cumpara spaun, mai tirziu vei intelege de ce si sa fie neaparat cu alimentare externa.

  6. #6
    Var cu Pampulea... Expert
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    UE
    Posts
    1,024
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @nirolf

    Dar cu Spaun merge bine sa unesc semnalul DVB-T peste semnalul de Sat?

    Valentino
    HAI AI NOSTRI
    "Daca ar durea prostia ar tipa juma din ROMANIA"
    DB500S, GIBERTINI 100 cm cu SG2100 motor, Smart Titanium 0,2dB ; 1 W- 28,2 E

  7. #7
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,129
    Posts Thanks / Likes

    Default

    la 9/1 ai 8 intrari pentru satelit si una pentru terestru.

  8. #8
    Var cu Pampulea... Expert
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    UE
    Posts
    1,024
    Posts Thanks / Likes

    Default

    adica cu un Spaun SMS 9949 NF?
    HAI AI NOSTRI
    "Daca ar durea prostia ar tipa juma din ROMANIA"
    DB500S, GIBERTINI 100 cm cu SG2100 motor, Smart Titanium 0,2dB ; 1 W- 28,2 E

  9. #9
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,129
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu am folosit niciodata modelul de care spui asa ca las pe cineva care-l cunoaste sa se pronunte.

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by valentino View Post
    3. Sat-ul - LNB Octo -- opt cabluri de la fiecare LNB vin in pod -- cate un cablu de la fiecare sat in prind intr-un DiSEqC -- la fiecare din cele 6 prize.
    Cu un LNB octo poti receptiona un singur satelit, cu maximum 8 receivere. Deci comutatorul Diseq nu are nici un sens aici, Diseq se foloseste cand ai mai multi sateliti...
    Poate vrei sa spui ca folosesti un combiner 9x1, adica poti combina semnalul terestru cu cel de satelit la toate cele 8 receivere (sau 6, cate ai tu).

  11. #11
    Var cu Pampulea... Expert
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    UE
    Posts
    1,024
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @kroky

    De fapt instalatia insumeaza in total 7 LNB octo. Deci 7 sateliti la (max) sase tv-uri. DE aceea am zis ca vin cu cablu de la fiecare LNB Octo pana in SPAUN SMS 9949. Stiu SMS 9949 nu are decat 4 iesiri, dar la inceput nu fac instalatia decat ptr parter.
    Este in regula asa?

    Numai bine,
    Valentino
    HAI AI NOSTRI
    "Daca ar durea prostia ar tipa juma din ROMANIA"
    DB500S, GIBERTINI 100 cm cu SG2100 motor, Smart Titanium 0,2dB ; 1 W- 28,2 E

  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu se poate asa, SPAUN SMS 9949 este pentru 2 sateliti la 4 receivere. Are 9 intrari (8 pentru cele 2 LNB-uri Quatro si una pentru antena terestra) si 4 iesiri pentru cele 4 receivere.
    Daca vrei 7 sateliti la N receivere, atunci iti trebuie 7 x LNB octo (asa cum ai spus tu) si N comutatoare Diseq 8x1 (cate unul pentru fiecare receiver).
    Poti folosi N comutatoare EMP DiSEqC-Schalter 9/1 de care pomeneai in primul post (8 sateliti + intrare terestra), cu conditia ca receiverele sa suporte Diseq1.1/1.2

  13. #13
    Member Mentor
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    RO
    Posts
    675
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @valentino Vezi ce am scris mai sus: daca vrei sa folosesti multiswitch, iti trebuiesc LNB-uri Quatro. Multiswitchurile cu 8 intrari (+1 pt T) folosesti pentru 2 sateliti, cele cu 12+1 intrari pt. 3 sateliti samd.
    Eu vreau 4 pozitii + 1 terestrial la 5 receptoare, de aia m-am gandit la EMP - Centauri Multiswitch Profi Line 17in/8out.
    Outdoor: Gibertini 125 66E - 30W, Triax Unique multifocus 23E - 1W, 6 x LNB Inverto quad
    Indoor: Dr. HD D15, Amiko X-Finder, TBS-6925, TBS-6985, TechnoTrend S2-4100, Nexus-S VDR user
    QTH: Harghita, 4614'N 2511'E.


  14. #14
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @JV18BAR
    Este corecta solutia ta pentru 4 sateliti, dar valentino vrea 7 sateliti, si nu stiu sa existe multiswitch 33in/8 out (adica pentru 8 sateliti, ca pentru 7 nu cred ca s-ar fabrica vreodata).

  15. #15
    Member Mentor
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    RO
    Posts
    675
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    @JV18BAR
    Este corecta solutia ta pentru 4 sateliti, dar valentino vrea 7 sateliti, si nu stiu sa existe multiswitch 33in/8 out (adica pentru 8 sateliti, ca pentru 7 nu cred ca s-ar fabrica vreodata).
    E posibil sa existe asa ceva (eu n-am vazut, si de 2 saptamani ma uit la multiswitchuri prin webshopuri si pe ebay), dar in nici un caz pt. oamenii de rand.
    Cu toate ca s-ar putea parea exagerat, eu as pune 8 antene mici (80cm) cu motor HH si LNB single, asa toata lumea se uita la ce vrea. Cum o sa arata instalatia asta, e o alta treaba, dar altfel nu vad cum dai semnal de la 8 sateliti la 8 receptoare.
    Outdoor: Gibertini 125 66E - 30W, Triax Unique multifocus 23E - 1W, 6 x LNB Inverto quad
    Indoor: Dr. HD D15, Amiko X-Finder, TBS-6925, TBS-6985, TechnoTrend S2-4100, Nexus-S VDR user
    QTH: Harghita, 4614'N 2511'E.


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top