http://www.mediafax.ro/sport/meciuri...te-3d-5153992/
Meciuri de la Cupa Mondială din Africa de Sud vor fi filmate 3D

Circa 25 de meciuri care se vor disputa īn cadrul Cupei Mondiale din 2010 vor fi filmate 3D pentru prima oară, potrivit unui anunţ īn acest sens făcut de FIFA, informează BBC News Online.

Deşi nu există planuri clare de a transmite meciuri filmate 3D īn direct, FIFA spune că există totuşi posibilitatea ca acest lucru să se īntāmple şi că va lua o decizie īn acest sens "īn următoarele luni".

Iniţial, imaginile vor fi prezentate īn cadrul unor evenimente publice organizate īn şapte oraşe din lume, dar şi sub forma unui film. Pentru filmarea 3D a meciurilor se va folosi tehnologia Sony, deşi compania nu a confirmat detaliile tehnologiei pe care o va utiliza.

Cele mai multe dispozitive de filmare 3D folosesc un sistem cu două camere pentru a īnregistra imagini special realizate pentru ochiul drept sau stāng. Ulterior, se folosesc ochelari speciali pentru a se vizualiza imaginile.

Cu toate acestea, anul acesta, firma niponă a lansat o cameră cu o singură lentilă despre care se spune că este potrivită pentru filmarea evenimentelor sportive. Camera surprinde o singură imagine care este apoi divizată de oglinzi şi īnregistrată prin intermediul a doi senzori.

Tehnologia 3D a fost utilizată pentru captarea mai multor evenimente speciale pānă acum, cum ar fi ceremonia de īncoronare a Reginei Marii Britanii.

Analiştii consideră că tehnologia aceasta este pe punctul de a deveni "mainstream" şi apreciază că World Cup ar putea juca un rol important īn consacrarea acesteia.