Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Suceava-Germania
    Posts
    122
    Posts Thanks / Likes

    Default Hard Disc nou ???

    Salutari la toti:Rog fain cine stie cum se configureaza un hard disc intern nou in bios (enable/disamble)ceva foto am un amd adlon 2,4 cu2 gb ram vreau sa bag wind xp .hd 250 gb..

  2. #2
    Junior Member Master
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Brasov
    Posts
    99
    Posts Thanks / Likes

    Default .

    In afara de a-l instala fizic corect alte configurari nu vad ce-ai mai putea face decat sa-l pui pe auto in BIOS desi va fi auto default.
    Triax 1.1m + HH Moteck SG2100A

    KAON KSF100 - KaonTeam Firm BL2.1.9v4
    Dreambox DM500HD - Enigma 2


    Inverto - IDLB-TWNL40-ULTRA

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Suceava-Germania
    Posts
    122
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Lazlow View Post
    In afara de a-l instala fizic corect alte configurari nu vad ce-ai mai putea face decat sa-l pui pe auto in BIOS desi va fi auto default.
    exact asta nu reusesc sa pun pe auto in bios (enable/disamble) unde ar trebui sa schimb Merci fain

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default ..

    Salut!Ai incercat sa-l instalezi?Ai facut ceva si nu ti-a reusit?Da mai multe detalii.In mod normal trebuie sa-i bagi cablurile si sa pornesti calcu cu el fara nici o problema,iar daca vrei sa instalezi sistem trebuie sa pornesti cu CD-ul in cd-rom.Daca nu stii nimic din toate astea spune ca sa stim ce informatii sa-ti dam.

  5. #5
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    ALBA_IULIA
    Posts
    3,695
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sper ca ai pus bine jumperul?



  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    47
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hdd nou

    jumper setat pentru Master (daca e singur pe panglica IDE)

    fara Jumper daca e SATA.

    satari pentru placa de baza, dupa cum observ nu ai / stii setari speciale, asa ca iti recomand un default reset (scoti bateriade pe placa de baza pentru 10 minute).

    daca Hdd-ul nu il vede BIOS din prima atunci trebuie sa cauti driverele pentru SATA HDD. le pui pe o discketa. (e doar un .dll e f mic) dupa care setezi BIOS sa plece BOOT-ul de pe DVD-rom, bagi un cd cu Win xp in dvd si in momentul in care incepe instalarea o sa te intrebe daca vrei sa instalezi SCASI HDD DRIVERS. va trebui sa apesi F6. (o sa zica win in bara gri de instalare). win o sa iti dea voie sa iei driverul de pe diskette.
    dupa operatia asta complicata HDD-ul va fi recunoscut de placa de baza. toata aceasta procedura s-ar evita daca ai pune vista, sau ai avea o placa de baza mai noua, a carei BIOS recunoaste implicit SATA I si II.

    Sper ca am fost destul de explicit, dar totusi iti recomand daca faci parte din aceasta categorie(placa de baza nu recunoaste implicit SATA) sa apelezi la cineva care stie sa se joace cu aceste "jucarii".

    nu poti sa strici nimic... orice ai face...

    spor, si tine-ne la curent!
    offset:1.2m Fe, triax 88 + technomate motor, 0.6m AL
    HD - FTA 28E, VU+DUO, conserva digi
    Latitude = 53.7568, Longitude = -2.7578

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Suceava-Germania
    Posts
    122
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gymi View Post
    Sper ca ai pus bine jumperul?
    jumperul este pe master si hardul cu cablu ide tot la master , am schimbat in bios la Third Boot device,la First Boot Device nici nu mai stiu cum a fost, iar acum cind il aprind este ecranul negru si se aprinde ,stinge o - linie sus in stinga.Ps hardul este nou nu a mai fost instalat Merci fain dar vreau sa mai dau ceva date despre hard : este ATA IDE 250 gb,am si un hard de 80 gb cu wind intalat dar l-am scos ptr 250 gb.

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    47
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hai ca nu e greu, ai cel mai simplu caz.
    jumper master!
    cablul nu conteaza, vezi sa fie in pozitia buna (la cablurile mai vechi e usor sa il pui invers)

    alimenteaza HDD-ul cu cablul de alimentare

    first boot decive: DVD
    second boot device: HDD
    third si altele, nu conteaza.

    vezi ca win cd tre sa fie bootabil. (intreaba daca e asa pe ala de la care il ai)
    offset:1.2m Fe, triax 88 + technomate motor, 0.6m AL
    HD - FTA 28E, VU+DUO, conserva digi
    Latitude = 53.7568, Longitude = -2.7578

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Weissenburg
    Posts
    424
    Posts Thanks / Likes

    Default O parere ...

    Quote Originally Posted by marginea29 View Post
    ... am si un hard de 80 gb cu wind intalat dar l-am scos ptr 250 gb.
    Iarta-ma, dar daca am inteles bine situatia, te-ntreb : cum vrei sa boot-eze computeru` fara sistem de operare? Chiar daca pe HDD de 250 GB a fost instalat un Windows in alt computer (alta placa de baza, in esenta) si n-a fost sters directorul WINDOWS de pe el, nu va "pleca" pur si simplu.
    A propos de jumperi, o solutie poate fi optiunea CS (cable select).
    Baga un disc boot-abil in unitatea optica si tine-ne la curent.
    Daca n-am inteles una-alta, scuze sincere.
    Amiko Alien + 1,15 Al [13E-4,8E-0,8V] pe suport TRIAX + Kathrein CAS60 [5V] + 40"HD Blaupunkt + 43"UHD LG

  10. #10
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pune si tu HDD de 80 Gb pe master si celalalt de 250 pe slave si totul va fi ok.
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  11. #11
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sunt cateva reguli simple:
    1 la instalarea unui hdd nou, jumperul trebuie sa fie pe MASTER daca hdd este singur pe cablu si pe el va fi instalat sistemul de operare. Daca pe acelasi cablu IDE se instaleaza al 2-lea HDD sau un cd-rom la acesta (hdd2 sau cdrom) jumperul va fi obligatoriu SLAVE
    2 daca acest hdd nou va fi bagat ca al 2-lea hdd indiferent pe ce cablu si este abia scos din punga, ei bine, el nu va fi vazut de windows pt simplul motiv ca nu are partitii. Cel mai simplu dai boot de pe un cd cu Xp si faci partitiile, sau folosesti un program gen Partition Magic sau daca esti mai shmeker folosesti altele.
    3 daca nu te pricepi la Bios mai bine dai default settings
    4 eu am gasit si placi de baza care nu pupau hdd mai mar
    5 alte motive nu vad sa nu mearga, poate daca e defect, sau e pe sata (eu m-am uitat cam 5 minute odata si nu pricepeam de ce nu vrea sa vada un Hdd de 320 pe sata, dar trebuia setat in bios intr-un anume fel, depinde de placa de baza... aia era o placa MSI). Acelasi caz e si la multe din laptopurile noi, care nu au nevoie de setari in bios cand bagi Vista, dar nu se impaca deloc cu Xp daca nu-ti bagi nasul acolo
    6 Daca are deja Xp bagat pe el, ca sa mearga, atunci xp-ul respectiv ar fi trebuit instalat pe un sistem similar cu al tau sau macar apropiat (sa fie aceleasi chipseturi), altfel... o sa booteze cand o sa vanam porci care zboara
    Last edited by popamare; 16th December 2009 at 00:11.
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Suceava-Germania
    Posts
    122
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by skycleaner View Post
    Pune si tu HDD de 80 Gb pe master si celalalt de 250 pe slave si totul va fi ok.
    Multam la toti am reusit merge exact asa am pus ..

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top