Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Arrow DIGITV TP 12643 lipsa programe?

    Servus tuturor,
    Am o rugaminte sa fiti ingaduitori in primul rand pentru faptul ca nu am limbajul tehnic destul de bogat pentru a face explicatiile usor descifrabile.. prin urmare am sa o spun mai "babeste"

    ...sunt abonat DIGITV si de 3 zile mi-au disparut unele canale tv... protv, acasa, axn si altele...
    ...la inceput am crezut ca "se lucreaza" si ca vor aparea ele de la sine (in grila receiverului sunt (au fost) prezente, doar ca aveam black screen)
    ...astazi am sunat la centru si mi s-a spus sa fac urmatoarele operatii... punctul 1. revenire la setarile fabricantului (am un Hyundai HSS-1160NA)... done that... nici o schimbare...
    ...punctul 2. a fost o verificare pe TP 12643 cu Polarizare 18V... prima data mi-a dat 10%... apoi dupa inca un reset (punctul 1.)... semnal bun 30%... insa la scanare imi spune doar... ERROR si bineinteles ca nu imi gaseste nimic. (TP cazut?)
    ...antena, receiverul sau alte componente nu au suferit modificari in ultimile zile.

    ...Solutii?

    Multumesc anticipat.
    Servus.

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Valenii de Munte
    Posts
    603
    Posts Thanks / Likes

    Default

    solutii:
    1. cheama service-ul de la digi, daca antena nu mai este pozitionata corect spre satelitul Intelsat 10-02;
    2. cardul poate ca trebuie schimbat (daca nu ai ai din ala rosu cu alb);
    3. mergi cu receiverul la service (pentru a-l repara sau a-l inlocui).
    Last edited by ia_ro; 1st December 2009 at 03:52.

  3. #3
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ia_ro View Post
    solutii:
    1. cheama service-ul de la digi, daca antena nu mai este pozitionata corect spre satelitul Intelsat 10-02;
    2. cardul poate ca trebuie schimbat (daca nu ai ai din ala rosu cu alb);
    3. mergi cu receiverul la service (pentru a-l repara sau a-l inlocui).
    1. daca antena nu ar fi pozitionata corect nu ar trebui sa pateasca la fel si pe alti transponderi cu semnal la fel sau chiar mai mic? Ex Disney Ch. (12685H). Poate doar sa fi facut lnb-ul o "buba"
    2. cardul are treaba cu semnalul? ca eu zic ca nu, sau poate nu pricep eu
    3. receiver? Hmmm eu zic ca de aici vine problema (fie ca e din setari fie ca e o defectiune hardware)

    O solutie rapida: daca ai vreo cunostinta cu digi sau cu un rec oarecare (care sa nu aiba tunerul blocat), cheama-l cu scula lui sa vezi daca el are semnal pe tp-ul respectiv. Daca are, mergi cu receiverul tau la service. Daca nu, trebuie verificata antena
    Last edited by popamare; 1st December 2009 at 10:10.
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,919
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cred ca problema e de la pozitionarea antenei. Daca ai posibilitatea sa ajungi la ea fa asa: da pe un program din alea la care nu ai semnal si misca usurel de antena cu mina intr-o parte si in alta si sus-jos - fara sa slabesti suruburile de fixare. Si cineva sa se uite la tv si sa iti spuna daca semnalul se face ok.
    SHALOM

  5. #5
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    LNB-ul si antena sunt pe pozitii... Disney Ch este prezent si activ.
    Cardul este Albastru pe o parte si Rosu-Alb pe partea cu cip-ul.
    Am sa incerc sa verific cu receiverul unui amic sa vedem poate depistam problema.
    ...intre timp daca mai sunt alte idei.. sunt binevenite.

    Servus.

  6. #6
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by isr2002 View Post
    Cred ca problema e de la pozitionarea antenei. Daca ai posibilitatea sa ajungi la ea fa asa: da pe un program din alea la care nu ai semnal si misca usurel de antena cu mina intr-o parte si in alta si sus-jos - fara sa slabesti suruburile de fixare. Si cineva sa se uite la tv si sa iti spuna daca semnalul se face ok.
    ...problema este ca acele programe la care nu mai am semnal... nu mai sunt prezente in lista receiverului (la rescanare nu le-a mai inregistrat), deci...

  7. #7
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by MarioNico View Post
    ...problema este ca acele programe la care nu mai am semnal... nu mai sunt prezente in lista receiverului (la rescanare nu le-a mai inregistrat), deci...
    Nu avea cum sa le inregistreze in lista atat timp cat nu a avut informatia de la satelit. Daca vrei sa vezi daca e sau nu de la antena da pe transponderul respectiv (tp edit sau reglarea antenei din menu).
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,919
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Exact, fa ce spune popamare. Sa se vada pe ecran semnalul de pe transponderul ala - in meniul rec. - in timp ce misti usurel de antena.
    SHALOM

  9. #9
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Servus din nou.
    Multumesc pentru sugestii.. problema este partial rezolvata.. am fost eu cu receiverul la amicul meu... a dat un reset si un rescan... surpriza... toate programele sunt prezente... am reconectat receiverul la mine acasa... functioneaza.
    ...intrebarea este... care a fost buba?

    Salutari.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top