Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Angry Internet RDS: porturi blocate ?????

    RDS-ul blocheaza porturi?
    Azi am pierdut aproape toata ziua incercand sa-i dau de cap serverului CCcam. Initial am crezut ca am troznit eu ceva in server (instalasem ceva programe noi, setasem un nou webserver, facusem curatenie in firewall etc).
    Dupa ce am facut toate modificarile, am dat reboot, atat PC-ului cat si router-ului. Si-a luat un nou IP, apoi surpriza, CCcam nu mai pornea, se bloca dupa setarea CAM-ului.
    Am stat ore intregi cautand unde este problema, tot crezand ca am setat ceva aiurea prin firewall, prin router etc. Am apelat la solutia extrema, reinstalare sistem de operare.
    Rezultatul? Identic si la fel, serverul CCcam mort.
    Si de-abia in momentul acela mi-a trecut prin cap sa verific daca portforward-ul merge. Am testat cu tot ce mi-a trecut prin minte, rezultatul e acelasi: toate porturile INCHISE!
    E o practica obisnuita a RDS-ului? Mai are cineva aceasta problema?

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    26.12°E / 44.42°N
    Posts
    473
    Posts Thanks / Likes

    Default

    mi-e greu sa cred.. probabil din cauza vreunei defectiuni in zona traficul este routat printr-un proxy

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2009
    Posts
    217
    Posts Thanks / Likes

    Default Fiberlink/Cablelink

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    RDS-ul blocheaza porturi?
    Azi am pierdut aproape toata ziua incercand sa-i dau de cap serverului CCcam. Initial am crezut ca am troznit eu ceva in server (instalasem ceva programe noi, setasem un nou webserver, facusem curatenie in firewall etc).
    Dupa ce am facut toate modificarile, am dat reboot, atat PC-ului cat si router-ului. Si-a luat un nou IP, apoi surpriza, CCcam nu mai pornea, se bloca dupa setarea CAM-ului.
    Am stat ore intregi cautand unde este problema, tot crezand ca am setat ceva aiurea prin firewall, prin router etc. Am apelat la solutia extrema, reinstalare sistem de operare.
    Rezultatul? Identic si la fel, serverul CCcam mort.
    Si de-abia in momentul acela mi-a trecut prin cap sa verific daca portforward-ul merge. Am testat cu tot ce mi-a trecut prin minte, rezultatul e acelasi: toate porturile INCHISE!
    E o practica obisnuita a RDS-ului? Mai are cineva aceasta problema?
    pe ce infrastructura esti? sau mai bine zis cum obtii adresa de IP, prin PPPoE sau DHCP? sa verific... ex: IS....890 codat sa nu iti creezi probleme.
    Last edited by miniatus; 30th November 2009 at 08:48.
    "Success is not finale, failure is not fatale, is the courage to continue that counts."

  4. #4
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sunt pe PPPoE, dar nu cred ca asta are importanta. Porturile au fost deschise pana acum, nu am avut astfel de probleme cu ei.

  5. #5
    ¨˜”°º member º°”˜¨ ®™ Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Kronstadt
    Posts
    1,752
    Posts Thanks / Likes

    Default re...

    Am avut ocazia sa am un conflict si placa de retea sa isi aloce un alt ip , verifica in local area connection ip adress si vezi daca este la fel in router pt porturile alocate !



  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    258
    Posts Thanks / Likes

    Default re

    Prea mare coincidenta (sau nu) intre curatenia de primavara (sau toamna) si fenomenul descris de tine. Au patit si altii la fel iar problema s-a rezolvat cu rescriere soft router si roleback la windows.

    Oricum, succes.

    dacianfh.

    tarnacopist de meserie...
    RESPECT YOURSELF

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2009
    Posts
    217
    Posts Thanks / Likes

    Default filtre

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    Sunt pe PPPoE, dar nu cred ca asta are importanta. Porturile au fost deschise pana acum, nu am avut astfel de probleme cu ei.
    ma uitam pe lista de filtrari si iti spuneam exact.
    "Success is not finale, failure is not fatale, is the courage to continue that counts."

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    258
    Posts Thanks / Likes

    Default re

    Quote Originally Posted by miniatus View Post
    ma uitam pe lista de filtrari si iti spuneam exact.
    Problema aceasta am avut-o si eu odata... si nu e deloc placuta si nici corecta...!
    RESPECT YOURSELF

  9. #9
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1. Routerul l-am resoftat, situatia a ramas la fel;
    2. Curatenia se referea la un server Linux dar nici asta nu este cauza. Acum am sistem proaspat instalat ... Mai mult decat atat, am 3 calculatoare in casa, pe toate am aceeasi problema (inclusiv Windows).
    3. PPPoE, asta e tipul contului pe care il am la RDS.
    4. IP-ul intern este OK.

    Ma mai gandesc la o eventuala cauza: sa fie oare oare routerul troznit (merge de 2 ani cu OC de la 200 la 225MHz)? Nu prea imi vine sa cred, pare sa mearga normal si in plus i-am reinstalat si lui firmware-ul.
    Oricum, diseara o sa activez DMZ-ul catre un IP intern ... si ultimul test va fi sa leg un calculator direct la RDS, pentru a scoate routerul din discutie.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2009
    Posts
    217
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    1. Routerul l-am resoftat, situatia a ramas la fel;
    2. Curatenia se referea la un server Linux dar nici asta nu este cauza. Acum am sistem proaspat instalat ... Mai mult decat atat, am 3 calculatoare in casa, pe toate am aceeasi problema (inclusiv Windows).
    3. PPPoE, asta e tipul contului pe care il am la RDS.
    4. IP-ul intern este OK.

    Ma mai gandesc la o eventuala cauza: sa fie oare oare routerul troznit (merge de 2 ani cu OC de la 200 la 225MHz)? Nu prea imi vine sa cred, pare sa mearga normal si in plus i-am reinstalat si lui firmware-ul.
    Oricum, diseara o sa activez DMZ-ul catre un IP intern ... si ultimul test va fi sa leg un calculator direct la RDS, pentru a scoate routerul din discutie.
    La asta ma gandeam sa iti zic sa incerci pe direct si sa iti verifici fiecare protocol ce il folosesti.
    "Success is not finale, failure is not fatale, is the courage to continue that counts."

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,919
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai incercat sa dai DMZ pentru dream?
    LE: acum am vazut ca asta o sa faci...
    SHALOM

  12. #12
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am reusit sa-l pornesc, nu stiu ce a fost. Probabil cineva s-a jucat la butoane ...

  13. #13
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default

    si mie mi s-a intamplat de vreo 2 ori de cand cu sharingu ...totul era online peste tot peeri verzi peste tot ping peste tot conexiune insa nici vorba de imagine .... dupa cateva reseturi de cccam tot nimic ...reseturi de box la fel ...apoi am scos boxu din priza si am bagat la loc (tin sa spun ca am actualizat dns inainte de asta ) ...si a luat-o ...deci e ceva cu DNS-ul nostru cateodata cred probabil de la ei ca netu mergea ! alta explicatie nu am

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Germany
    Posts
    350
    Posts Thanks / Likes

    Default raspuns

    la mine la fel acum este pentru a doua oara ca o patesc

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Germany
    Posts
    350
    Posts Thanks / Likes

    Default raspuns

    a pornit din nou fara sa-i fac nimica

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top