Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default UPS - pentru electronice

    Am intreruperi de curent -1-2 pe luna - si nu vreau sa-mi buleasca sculele. Uneori intreruperile sint de 1 secunda, atunci e enervant rau
    Ma gindesc sa imi iau un UPS dar nu stiu la ce sa ma uit - puteri, curenti... vreau sa bag in el calculatorul, tv, Dream, combina audio... cam atit. Ce recomandati? Sa fiu protejat si de variatiile de tensiune, eventual modele care sa ma tina curentul vreo 10 minute dupa intrerupere. Exista asa ceva mai ieftin de 400 lei?
    SHALOM

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Romania, Cluj
    Posts
    675
    Posts Thanks / Likes

    Post minim 1000VA

    La cite chestii ai enumerat ca sint de 'bagat' in ups, cred ca ar merita
    sa investesti intr-una de calitate. Asa ceva incepe de la 350 € in sus.
    De ex APC Smart UPS 1000 VA sau 1500 VA. Cel de 1000 VA poate fi incarcat cu 670 W
    cel de 1500 VA cu 1 KW. La cit ai investit in aparatura nu te zgirci sa dai bani pe cacaturi
    de gen v-mark si altele.
    Cele doua modele enumerate mai sus se pot lua si second. Cam la 6-700 lei e cel de 1000 VA si acumulatoare de schimb noi la 30 euro perechea. (am aceasta combinatie si merge foarte bine). Acumulatoarele au o durata medie de viata de 2-3 ani.

    Alf

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am vazut ceva pe okazii, sh. Multumesc. E mai bine sa iau fara acumulatori si sa ii pun eu noi? Am vazut insa ca in spate au iesiri (sau intrari) doar pentru calculatoare/monitoare nu si pentru prize obisnuite... Alte pareri?
    SHALOM

  4. #4
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Romania
    Posts
    73
    Posts Thanks / Likes

    Smile ups

    //serviceups.ro/
    de aici am cumparat si sunt foarte multumit!
    baterii noi, garantie,seriozitate.
    Va rog nu considerati reclama,vreau doar sa ajut, si eu am cautat mult pe net si
    m-am fript cu madd .
    Skysat2
    nu am fost creati ca sa fim insule

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    951
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by isr2002 View Post
    Am vazut ceva pe okazii, sh. Multumesc. E mai bine sa iau fara acumulatori si sa ii pun eu noi? Am vazut insa ca in spate au iesiri (sau intrari) doar pentru calculatoare/monitoare nu si pentru prize obisnuite... Alte pareri?

    Se poate taia un cablu de alimentare cu mufa pt. pc si se pune o priza tripla la capatul celalalt...asa am eu.
    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  6. #6
    Bagator de seama Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2003
    Posts
    481
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Acum cateva zile a murit si acumulatorul din UPS-ul meu dupa o perioada lunga de viata (aproape 4 ani). Stie cineva daca in loc de acumulatorul lui (12v-28W) pot sa pun un acumulator mai mare ? Am un acumulator auto de 66ah aproape nou care zace nefolosit in garaj

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Location
    Tm
    Posts
    320
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poti sa-l pui dar UPS nu il incarca decat cu 0.5-1 A , deci va fi incarcat poate intr-o saptamana!
    UPS obisnuit nu scoate sinusoida pura, deci echipamentele cu transformator si motoarele fara perii pot sa "sufere" putin.( nu merg in parametrii pentru ca alimentarea e cu armonici)
    Skystar2, SG-2100, 2xDolce, 1xDigi, poz. Strong x 1.2 Fe

  8. #8
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu tin toate sculele importante pe un UPS Mustek 1000 cumparat de la Depozitul de Calculatoare si sunt foarte multumit de el (Made in Taiwan), merge de aproape 2 ani. In plus, poate fi monitorizat si de pe calculator, pe USB sau seriala.

  9. #9
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    951
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da , si eu am tot Mustek dar de 480w ...tin numai routerul si 2 dm pe el.Merge perfect.AVR-ul cupleaza cand tensiunea scade sub 215 v sau creste peste 245v.
    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cum e mai bine sa iau, online sau offline? Am citit care e diferenta dintre ele. Ma gindesc insa: la cele offline nu se simte momentul cind se face switch-ul, trecerea de pe retea pe baterie atunci cind pica curentul? Mai ales daca intreruperea curentului dureaza o secunda sau mai putin... o sa fie trecere retea-baterie si baterie-retea intr-un interval foarte scurt.
    LE: am gasit raspunsul AICI.
    SHALOM

  11. #11
    trolololo Mentor
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Parish
    Posts
    609
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da de ce nu iei matale o priza cu protectie la supratensiune ? Adica un prelungitor mai smecher. Eu am stat doi ani la Iasi intr-un apartament cu mari probleme la reteaua electrica ( fila becul non-stop etc ) si cu o priza de asta nu am avut probleme. Inainte mi-am ars doua surse si un hard. La o intrerupere de o secunda nici nu o sa simti. Acelasi prelungitor il am si azi si toate electronicele mele sint bagate in el. Si numai in ultimele zile mi-a cazut curentul de zeci de ori. ( in Militari pe la autogara, frati de suferinta )

    Daca vrei neaparat UPS, cred ca online e mai bine. Adica in serie cu reteaua electrica. Ala off-line e in paralel. Sper sa nu ma insel
    Si ia unul bun de la inceput. Si greu !
    If you're going through hell, keep going ! W Churchill

  12. #12
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Romania
    Posts
    73
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ups ramane varianta cea mai sigura.Ai si timp sa termini ceea ce lucrezi, si multe alte avantaje.Nu te necaji neaparat la unul online, si celelalte merg f bine.Eu folosesc gama APC si serios , isi fac foarte bine treaba( timpi de comutatie , etc).Am folosit tot felul de modele,si sunt super.Nu ca nu ar fi si altele mai profi...
    Skysat2
    nu am fost creati ca sa fim insule

  13. #13
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by korggis View Post
    Da de ce nu iei matale o priza cu protectie la supratensiune ? Adica un prelungitor mai smecher.... La o intrerupere de o secunda nici nu o sa simti. ...
    Am prelungitor din ala dar degeaba. Chiar azi mi-a intrerupt iar o fractiune de secunda. TV-ul si dream-ul nu s-au stins dar calculatorul , combina si pozitionerul da. Si sint in prize diferite dar cu protectie toate. Alea protejeaza doar la virfuri de sarcina.
    SHALOM

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    430
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Vezi p'aci, bune, tot ce vrei, preturi rezonabile, firma serioasa (Mondoplast):
    http://www.braungroup.ro/

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Location
    Tm
    Posts
    320
    Posts Thanks / Likes

    Default Ups

    Recomand urmatoarea combinatie:
    1. UPS ieftin cu baterie de 12V si management(setat sa nu se opreasca daca nu are sarcina)
    2. baterie de masina in tampon(55-100Ah)
    3. redresor stabilizat in comutatie(Mondoplast 5-10A) 13,8V in paralel pe baterie pentru ca UPS incarca doar cu 0.5A iar un redresor obisnuit fierbe bateria!

    Obs. Solutie verificata pentru o centrala pe lemne!tine peste 10h pompa de recirculatie si automatica.
    Last edited by ardu67; 3rd January 2010 at 17:50.
    Skystar2, SG-2100, 2xDolce, 1xDigi, poz. Strong x 1.2 Fe

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top