Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    244
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema gasire sateliti DM500

    Salutare!
    Vin cu o problema careia nu pot sa ii dau de cap!
    Am un DM500s pe care folosesc setarile lui FirstZipper (ii multumesc pe aceasta cale). Am folosit PLIJAde 3, Nabilo si acum EDG Nemesis 4.4 Mod Borsalino, insa indiferent de ce imagine pun, satelitii Intelasat 10-0.1 0.8W ; si Sirius 5E nu imi apar in zona de SatFinder, iar la Service Search daca intru, Satelitii sunt in lista de acolo, insa dupa ce aleg satelitii in cauza, lista cu transpondere este goala.
    Mai mult decat atat, daca zappez pe un canal de pe cei doi sateliti, imi apare la Program info pe ecran FREQ:0 si SR:0. Practic nu am cum sa pozitionez nicicum montura H-H pe acesti sateliti.
    Mentionez ca imaginile nu le pun cu FlasWizard ci cu DreamUP prin cablu Nullmodem (desi am incercat si cu FlashWizard).
    Am incercat si alte setari - VHannibal, insa degeaba.
    Unde pot umbla? Ce as mai putea verifica? Ce se poate face? Jtag ?
    Multumesc

  2. #2
    member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Kronstadt
    Posts
    1,752
    Posts Thanks / Likes

    Default re...

    Ai citit un readme facut de first_zipper ?
    """""""HowTo "RDI E1 Settings_XXXX2009"

    1).La DM500,DM600, DM7000 si DM7020S,amplasamentul-comun al fisierelor(testat pe imagini EDG Nemesis, Gemini, Nabilo si PLi) este:

    services and bouquets files:
    /var/tuxbox/config/enigma/

    userbouquet files:
    /var/tuxbox/config/enigma/

    satellites.xml files:
    /var/etc/

    Cu DCC 2.95, stergeti din aceste directoare, urmatoarele fisiere:
    userbouquets.radio.epl
    userbouquets.tv.epl
    bouquets
    services
    services.locked
    userbouquet.dbe....radio
    userbouquet.dbe....tv
    satellites.xml
    cables.xml
    terrestrial.xml

    ATENTIE: pt cei ce ati transferat fisiere cu "Flash Wizard PRO v6.3" sau ati folosit alte settings: daca "satellites.xml", "cables.xml" si "terrestrial.xml" nu sunt in folderele de mai sus, cautati in /var/etc, si daca le gasiti stergeti-le;

    2).Dezarhivati intr-un folder, de pe pc, arhiva "RDI E1 Settings_XXXX2009.zip"

    3).Cu DreamBox Editor 2.02.00:
    a).Click "FTP" ---> Browse ---> Select Directory/ dublu-click pe "RDI E1 Settings_XXXX2009"---> OK;
    b).Click "Send Files to Dreambox";
    asteptati pina se face transferul fisierelor;
    c).FF important:-Click "Reload settings on Dreambox", asteptati pina se termina procesul(dureaza de la citeva zeci de sec. pina la citeva minute), si nu miscati mouse-ul sau sa accesati alte programe in timpul desfasurarii proceselor de transfer/ reload settings;
    d).Close DreamBox Editor 2.02.00;
    e).Menu---> Shutdown---> OK---> Restart---> OK

    4).Stergerea fostelor setari:
    a).Menu---> Setup---> OK---> Service Searching---> OK---> Satellite Configuration---> OK--->many satellites via DISEqC Rotor---> OK , iar apoi selectati Astra 19.2E---> buton rosu=erase, si in mod asemanator toti ceilalti sateliti ce va apar in lista;
    b).dupa ce ati sters toti satelitii din lista, dati buton verde=save---> Exit---> Exit---> Exit;
    c).Menu---> Shutdown---> OK---> Restart---> OK

    5).
    a).Menu---> Setup---> Service Searching ---> selectati din lista Astra 19.2E---> buton rosu=erase---> buton galben=new---> si o sa va apara la capatul listei Astra 1F/1H/1KR/1L/1M (19.2E) ---> buton verde=save ---> Exit---> Exit
    OBS.Daca acum ati selecta bouquet-ul "P19_Astra 1F/1H/1KR/1L/1M_19.2E" ati observa ca toate serviciile sunt: Removed service!(dar nu-i bai )

    6).Refaceti punctele 1). si 3).

    Dupa repornire, antena va fi dereglata, si ca atare reglati-o din nou, dar asta o faceti o singura data, in rest la fiecare acualizare de "RDI E1 Settings_XXXX2009" ve-ti reface doar punctele 1).,2). si 3).

    Daca faceti pasii de mai sus, la imaginea Flash, ulterior la instalare de noi imagini puteti prelua setarile de la imaginea Flash, iar apoi le actualizati cu cele mai recente Settings, utilizind procedura de la pct. 1)., 2). si 3).

    Bafta,
    Numa bine si rau la nimeni """""""""""""""""



  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Weissenburg
    Posts
    424
    Posts Thanks / Likes

    Default @hotmtk

    Sanatate!
    Daca ai urmat toata procedura de mai sus corect, mai verifica sa nu ai pentru Thor intr-un loc 0.8W si in altul 1W, iar pentru Sirius 4.8E respectiv 5E.
    S-au mai vazut cazuri si poate creea necazuri.
    Bafta!
    Last edited by mateda; 26th November 2009 at 14:09. Reason: ...gresit adrisantu`...
    Amiko Alien + 1,15 Al [13E-4,8E-0,8V] pe suport TRIAX + Kathrein CAS60 [5V] + 40"HD Blaupunkt + 43"UHD LG

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    244
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @danetzd

    Iti multumesc foarte frumos! Eu faceam doar pasii 1-2-3. Am facut aseara si pasii 4-5 si am reusit sa scanez si satelitii problema.
    Acum vin sa intreb, pentru ca nu inteleg cum sa salvez aceste setari ale satelitilor (pozitiile memorate), si sa le folosesc la instalari de noi imagini!
    First Zipper a scris: "Daca faceti pasii de mai sus, la imaginea Flash, ulterior la instalare de noi imagini puteti prelua setarile de la imaginea Flash, iar apoi le actualizati cu cele mai recente Settings, utilizind procedura de la pct. 1)., 2). si 3)."
    Cum fac asta ? Cu ce program ?

    p.s. Mai am o problema privind comanda: REBOOT! Indiferent daca dau comanda din Telnet sau din Telecomanda, receiverul se blocheaza si nu mai booteaza. Acum, eu pentru a reinitializa boxul dau comanda Restart (din webif) sau Restart Enigma din Telecomanda, ori scot stecherul din priza si bag la loc. Aveti vreo idee pentru remediere ?

    YM: hotmtk

    Multumesc

  5. #5
    Gold Member Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    4,738
    Posts Thanks / Likes

    Talking

    Quote Originally Posted by hotmtk View Post
    @danetzd

    Iti multumesc foarte frumos! Eu faceam doar pasii 1-2-3. Am facut aseara si pasii 4-5 si am reusit sa scanez si satelitii problema.
    Acum vin sa intreb, pentru ca nu inteleg cum sa salvez aceste setari ale satelitilor (pozitiile memorate), si sa le folosesc la instalari de noi imagini!
    First Zipper a scris: "Daca faceti pasii de mai sus, la imaginea Flash, ulterior la instalare de noi imagini puteti prelua setarile de la imaginea Flash, iar apoi le actualizati cu cele mai recente Settings, utilizind procedura de la pct. 1)., 2). si 3)."
    Cum fac asta ? Cu ce program ?

    p.s. Mai am o problema privind comanda: REBOOT! Indiferent daca dau comanda din Telnet sau din Telecomanda, receiverul se blocheaza si nu mai booteaza. Acum, eu pentru a reinitializa boxul dau comanda Restart (din webif) sau Restart Enigma din Telecomanda, ori scot stecherul din priza si bag la loc. Aveti vreo idee pentru remediere ?

    YM: hotmtk

    Multumesc
    In ideea ca ai memorate, initial, pozitiile satelitilor in imaginea din flash, ma refeream la ideea de a transfera in imaginea din flash ultimele settings, urmand ca la noua imagine instalata(pe card sau USB), aceasta sa preia settings-urile din imaginea-flash(inclusiv pozitiile satelitilor). Cum DM500 nu are USB....

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top