Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    96
    Posts Thanks / Likes

    Default Solutie hdd ssd dm800

    Salutare,

    Am 1 intrebare :

    Vreau sa pun un HDD la DM800 . Din pacate stiu ca se incinge ca un calorifer chiar si fara HDD. daca mai pun un disk inauntru sigur va fi EXTREM de fierbinte.

    Mi-a venit insa o idee:
    - Kingston SSD now 40GB este cca 100EUR
    -nu are piese in miscare
    -nu se incalzeste ca este un chip
    -NU FACE ZGOMOT chestie care ma termina nervos.

    INtrebare: a incercat cineva ? merge ? sunt compatibility issues ?
    Merci.

    Stiu ca discul pare scump dar pe linga 1800 ron cit este DM ce mai conteaza 400 ron pe SSD nu ?

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    DM800 nu se incalzeste , calorifere sunt clonele alea de apar pe aici...
    sa bagi un SSD in dm800 consider cea mai mare prostie pana acuma , pt ca unu la mana un hdd de 5400 de rotati e arhi-suficient , 7200 rpm e dejaba oricum nu stie dm si nu il va folosi veci la capacitatea aia , dai o gramana de bani pe un SSD de 40 , cand de bani aia iti iei 320 gb sigur....
    crede-ma , cu tat cu torente , mkv , inregistrari si mai stui io ce fetishisme ai tu pin cap nu iti tre mai mult de 160 gb , pur si simplu e spatiu stationat moca .....

  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    96
    Posts Thanks / Likes

    Default Ba se incalzeste

    Quote Originally Posted by sinangel View Post
    DM800 nu se incalzeste , calorifere sunt clonele alea de apar pe aici...
    .....
    Crede-ma ca nu am clona. Este cumparata din magazin de la peruvision . Daca ei vind clone m-am tepuit. Ma rog nu ia foc dar nici rece nu este.

    Stiu ca este suficient un disk cu viteza cit mai mica pt ca nu consuma mult nu face zgomot asa mare etc nu se incalzeste DAR il auzi cum misca, adica se aude ca este HDD porinit in camera ceea ce este cam urit. Un ssd rezolva problema asta.

    Pret. repet e mare dar ce DM800 este ieftin ?

  4. #4
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    zona sud
    Posts
    539
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by tebmar View Post
    Crede-ma ca nu am clona. Este cumparata din magazin de la peruvision . Daca ei vind clone m-am tepuit. Ma rog nu ia foc dar nici rece nu este.

    Stiu ca este suficient un disk cu viteza cit mai mica pt ca nu consuma mult nu face zgomot asa mare etc nu se incalzeste DAR il auzi cum misca, adica se aude ca este HDD porinit in camera ceea ce este cam urit. Un ssd rezolva problema asta.

    Pret. repet e mare dar ce DM800 este ieftin ?
    am si original si clona nu se incalzeste pre mult niciuna nu iti fa griji ,cu driverele din ultimul timp se incalzeste tot mai putin parca ,si eu am pus pen in usb de 16gb si merge ok pe ambele asa ca..... optiuni ai mai multe si tu hotarasti

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    725
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Uita usb. Nu e tot aia cu hdd dpdv viteza accesare, scriere fata de un esata hdd.
    Pune mana si ia fara grija un hdd. Treaba cu incalzirea este intradevar la limita indiferent original, clona dar merge si scapi si mai ieftin.

  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,019
    Posts Thanks / Likes

    Default plugin /hdd dm 800

    Quote Originally Posted by tebmar View Post
    Crede-ma ca nu am clona.
    Ca sa fi impacat instaleaza plugin-ul de autenticitate de la dreamultimedia si vezi ce ai cumparat este sau nu clona.Te lamuresti imediat.
    Daca e clona....sau poate uneori e mai bine sa nu sti...

    Revenind la dm800 si hdd i-am pus un HDD segate de 7200 rpm / 250 GB /16 MB buffer - pret 230 ron si merge impecabil
    Am facut record la doua streamuri HD simultan si vizionare in acelasi timp.
    La SD merge fara probleme record la 5 streamuri plus vizionare.
    Asa cum s-a mai spus nu se incalzeste foarte mult si nu apar probleme in functionare datorita acestui lucru.
    Ca si zgomot nu se aude HDD-ul am facut un test si la circa 2 - 3 cm de dream se poate auzi foarte foarte putin ceva dar insesizabil si crede-ma ca am auzul bun.
    La instalare recomand desfacerea placutei din spate si scoaterea tunerului si montarea HDD-ului apoi pozarea cablurilor de date si alimentare in mod corespunzator si back tunerul placa etc.
    Voila...merge impecabil HDD-ul se initializeaza imediat fara probleme.
    Interfata sata a discului este la 3 Gbit dar controllerul dm-ului este la 1,5 Gbit suficient pentru a avea o rata de scriere / citire de 50 - 60 MB sustinuta.
    Eu folosesc nabilo 0,11 din interfata imi arata o temperatura a HDD-ului de 39 grade nu stiu cat de precisa e masuratoarea dar asa cum am mai spus la mine nu sunt probleme datorita incalzirii. Am un dm din 2008

    Enjoy it.

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Desi am sistem de operare pe SSD in calculator, nu recomand asa ceva pentru Dreambox. Si am si cateva motive:
    - nu sunt foarte fiabile daca se scriu cantitati mari de date pe ele, e bine ca tot timpul sa ramana macar 80% din SSD nescris;
    - nu sunt fiabile in timp nici daca se scrie si sterge des de pe ele, iar in dream il pui ca sa inregistrezi pe el, sa stergi, probabil des de pe el, avand in vedere marimea foarte mica pe care ai ales-o;
    - pentru a functiona corect in timp, sistemele de operare trebuie sa stie sa formateze si sa lucreze cu aceste unitati, nu am informatii referitor la capacitatea imaginilor de pe DM de a lucra cu SSD; In cazul Windows XP stiu sa iti spun ca acesta nu numai ca nu stie sa lucreze cu SSD, dar il si strici, si asta destul de repede daca il instalezi. Cu Vista merge, cu unele setari (se anuleaza defragmentarea in background, se opresc anumite functii, etc). Win 7 este foarte bine optimizat pt SSD.
    - capacitatea extrem de mica, mai ales daca inregistrezi HD
    Are si ceva lucruri bune SSD-ul, dar nu stiu daca cantaresc prea mult, cel putin in opinia mea nu:
    - consum redus
    - caldura extrem de putina
    - zgomot 0
    P.S. nu stiu ce va tot vaitati cu caldura asta, eu am 8000, si e caldut acum deasupra sursei, ca nu mai e asa cald ca in vara in camera, iar in rest (jumatatea din stanga) e rece, mai cand e HDD-ul in standby

  8. #8
    Complicated & Antisocial Mentor
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    792
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cartita View Post
    Desi am sistem de operare pe SSD in calculator, nu recomand asa ceva pentru Dreambox. Si am si cateva motive:
    - nu sunt foarte fiabile daca se scriu cantitati mari de date pe ele, e bine ca tot timpul sa ramana macar 80% din SSD nescris;
    - nu sunt fiabile in timp nici daca se scrie si sterge des de pe ele, iar in dream il pui ca sa inregistrezi pe el, sa stergi, probabil des de pe el, avand in vedere marimea foarte mica pe care ai ales-o;
    - pentru a functiona corect in timp, sistemele de operare trebuie sa stie sa formateze si sa lucreze cu aceste unitati, nu am informatii referitor la capacitatea imaginilor de pe DM de a lucra cu SSD; In cazul Windows XP stiu sa iti spun ca acesta nu numai ca nu stie sa lucreze cu SSD, dar il si strici, si asta destul de repede daca il instalezi. Cu Vista merge, cu unele setari (se anuleaza defragmentarea in background, se opresc anumite functii, etc). Win 7 este foarte bine optimizat pt SSD.
    - capacitatea extrem de mica, mai ales daca inregistrezi HD
    Are si ceva lucruri bune SSD-ul, dar nu stiu daca cantaresc prea mult, cel putin in opinia mea nu:
    - consum redus
    - caldura extrem de putina
    - zgomot 0
    P.S. nu stiu ce va tot vaitati cu caldura asta, eu am 8000, si e caldut acum deasupra sursei, ca nu mai e asa cald ca in vara in camera, iar in rest (jumatatea din stanga) e rece, mai cand e HDD-ul in standby
    Subscriu la cele scrise de @cartita.
    Am in sarcina 8 pc-uri industriale, toate cu ssd, niciunul din ele functioneaza la parametrii stabiliti, numai din cauza ssd-urilor.
    Sistemul de operare este win xp home, ssd Traxdata, 2 programe instalate, unul pt achizitii de date, unul pentru raportare & acces de la distanta.
    La fiecare pc a trebuit sa schimbam ssd-ul dupa o jumatate de an.
    Timpul de incarcare a sistemului de operare, este mai mare ca la un hdd.
    Pierderi/corupere, ale bazei de date.
    Cam aceste au fost problemele intampinate, concluziile le trageti singuri.
    P.S
    Nu doresc sa fac publicitate negativa companiei producatoare enumerate mai sus, doar am aratat problemele intampinate in exploatarea acestor ssd-uri.
    Cumpar/colectez Caut TT-connect S2-3600/Pinnacle PCTV Pro 452e

    Vand

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sa nu intelegeti in sens general ca ar fi proaste SSD-urile, eu am un Kingston X25M de 80 GB, pe care Windows 7 Ultimate ZBOARA. Ca sa mearga bine, sa beneficiezi de performanta, OS-ul instalat trebuie sa fie optimizat, iar SSD-ul trebuie sa fie unul de calitate (se gasesc si ieftinituri care merg mai prost decat un stick USB). Hai ca deviem la calculatoare si ne muta topicul acus !

  10. #10
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    96
    Posts Thanks / Likes

    Default cred ca da

    Am sa fac mai bine un test.
    Vad ca toata lumea spune ca este ok sa bag HDD in el.
    Am sa cumpar un HDD de 2.5 .
    Daca nu ma satisface bag un ssd si pun HDD in laptop.

    Imi recomanda cineva un HDD la care nu am sigur probleme ? Adica unul silent si care consuma putin , si mai ales pe care il poate pune DM in stand-by cind nu este folosit.

    PS. CA sa nu ma intelegeti gresit , acum folosesc un Stick de 8 GB pe care mai inrgeistrez cite ceva numai ca HD nu merge. SD e super ok sunt multumit dar nu pot inregistra si eu un film , o formula 1 , un meci ceva in HD si e frustrant.

  11. #11
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    1,139
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Wrong post, sorry.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top