Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
  1. #1
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    S-W RO
    Posts
    1,571
    Posts Thanks / Likes

    Default Newnigma 2.8 si Barry allen

    Am instalat in flash Newnigma2.8 si am vrut sa instalez Barry Allen ( V.5.0.1.
    Prima data mi-a cerut sa fac upgrade la secondstage 75 ( aveam 74): secondstageloader OK.
    Apoi imi spune ca imaginea nu are USB activat in kernel:
    "Looks like this image doesn't have an USB enabled Kernel (yet)"
    Nu se poate newnigma 2.8 pune in flash si barry allen ulterior sau ce nu am facut bine

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    De ce nu incerci MeoBoot 0.6
    Este mult mai simplu in comparatie cu BA, ocupa mult mai putin spatiu si merge la fel de bine.




  3. #3
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca vrei neaparat sa folosesti Barry Allen ai nevoie de o imagine cvs in flash, eu iti sugerez OoZooN, ultima e din 21.11.2009 deci foarte foarte actuala. Iar cind vrei sa iti aduci dreambox-ul la ultimele versiuni (enigma, drivers, secondstageloader) boot-ezi in flash si faci actualizare, actualizare care aproape zilnic aduce ceva nou, nu neaparat lucruri semnificative dar asa vei putea fi mereu up-to-date! Pasii sint urmatorii: instalezi oozoon in flash, apoi instalzi din el barry allen si apoi restul ce vrei.

    OoZooN o gasesti aici versiunea lean, cea indicata pt flash in cazul folosirii multiboot, fara plugin-uri dar care le poti downloada ulterior.

    Atentie insa, daca ai clona ia mana de pe versiunile oficiale de BA ca te va arde, pt clone sint versiuni "speciale" de BA.




    bafta
    19,2E + 0,8W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    10 puncte @ruk22 a vb foarte adevarat OOzooN e cea mai ok imagine de boot , desi nu mai dau 2 bani pe barry (gay pants si ala care l-a facut allen) .
    http://www.oozoon.de/main_en.html
    la cum se misca imaginile in ziua de azi nu mai merita sa faci multi boot.
    daca iti faci dm ca server , nu ca client sa butonezi toata ziua pe el tate piconurile posibile si tate pluginurile , nu merita ....
    am cedat pentru newnigma , pt ca este stabila , actualizata si are de toate, picons si skins , in favoarea la gemini pt ca avea o pb cu inregistrarile , si cu mkv-urile, dar fara deviere , imaginile merita instalate in boot.
    nu as mai folosi B.A. in locul tau , nu isi are rostul , la cat de instabil e , la cate probleme creaza si cum se integreaza , la timpul pierdut , si la faptul ca tat odata la o saptamana doua daca nu si mai iute apare o noua versiune , fara sa imi dau seama ce sa schimbat in bine , am renuntat la al mai instala....
    asteptam zilele astea newnigma 2.9 , poate ne fac o surpriza si iese cu noile emu si tot

  5. #5
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    S-W RO
    Posts
    1,571
    Posts Thanks / Likes

    Default

    THX de raspunsuri.
    Eu tin neaparat sa am in flash Newnigma. Meo BOOT 0.6 merge cu Newnigma in flash sau numai cu Nabilo

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by barghy View Post
    THX de raspunsuri.
    Eu tin neaparat sa am in flash Newnigma. Meo BOOT 0.6 merge cu Newnigma in flash sau numai cu Nabilo
    se pare ca nu ... sau cel putin nu si-a batut nimeni capul , pe tot forumul de newnigma nu exista intrebari de meo boot deci nu is curiosi , cauta solutii simple:P)

    http://www.bliner-key.net/dreambox-8...post33555.html
    e tot ce am gasit se pare ca e cam la zi ... tre cont...
    desi .. nu vad de ce nu ar merge...
    System requirements:
    MeoBoot is currently designed to work only with Enigma 2 images for Drembox series DM8xx, namely for dm800 and DM8000.
    MeoBoot can be installed on a standard CF (Compact Flash), an SD card, or a normal USB key.
    MeoBoot only accepts devices formatted in Linux (part1) and this to ensure the best performance in dreambox native environment.
    The HDD install option is not available. The HDD standby feature makes the HDD install a bad solution, and therefore the USB, CF and SD are preferred instead...


    http://www.forum-digital.net/showthread.php?p=109485

  7. #7
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Tu vrei ceva ce nu exista, de fapt exista dar e inutil. Newnigma nu face update-uri destule pt ca este o imagine modificata si toate update-urile trebuiesc "adaptate", una din putinele imagini care actualizeaza enigma "la zi" inclusiv driverii este oozoon. Toate plugin-urile ce apar nu apar pt newnigma sau gemini sai altele ci pt enigma2. Iar pt o buna functionare ai nevoie de driveri actualizati altfel va trebui sa astepti totdeuna versiunea urmatoare pt a putea "savura" noutatile. Sa intelegi mai bine, cu newnigma 2.8 in flash se poate sa nu merga gemini 4.5 bine pt ca in flash sint incarcati driverii din newnigma 2.8 care sunt mai vechi decit cei de la gemini 4.5. Lucrul asta nu se va intimpla niciodata cu oozoon deoarece e "alimentata" cu update zilnic, deci indiferent de imaginile din multiboot nu vei avea probleme cu "driver too old".


    bafta
    19,2E + 0,8W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    oozoone in flash e cea mai buna alegere
    eu am full 21.11.2009,nu lean si merge super cu newenigma 2.8,gemeni4.5,nabilo012 in usb.
    350 kg de scule!

  9. #9
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    S-W RO
    Posts
    1,571
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Gata, m-ati lamurit...
    Trec pe OOzOON si restul... THX!

  10. #10
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    NU o sa regreti, si nici nu pierzi nimica incercand. OOzoon o instalezi in flash si instalezi setinguri standard fara cam-uri, plugin-uri, picons si altele deoarece alea le vei instala in celelalte imagini, deci doar instalezi, faci un update-check si pui BA. Toata treaba nu dureaza 10 minute si apoi poti pune pe stick ce imagini vrei tu. Iar in caz ca nu-ti convine ceva poti oricind sa faci in alt fel, doar nimic nu e pe bani, toate sunt free.


    bafta
    19,2E + 0,8W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am emu,plugins,,skin,,etc...in 0ozoone ultimul,mere ok
    350 kg de scule!

  12. #12
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Perfect de acord cu tine,merge totul in oozoon, insa eu am zis ca daca foloseste oozoon doar ca suport pt stick/BA atunci nu are rost sa piarda timpul cu setari la oozoon care nu le foloseste apoi, deci asta era ideea, sa instaleze simplu si repede. Oozoon se misca super rapid, si cu skin-ul swain-hd nici nu-ti dai seama ca e skin hd asa rapid se misca. Ce e putin stinjenitor e ca instalatul cam-urilor nu e asa simplu ca la altii dar nici greu nu e, chestie de obisnuinta.



    bafta
    19,2E + 0,8W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

  13. #13
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    S-W RO
    Posts
    1,571
    Posts Thanks / Likes

    Default

    A mers perfect cu 3 imagini pe stick ( Gemini 4.5, Newenigma 2.8 si Nabilo BH 0.12) Doar Pli Jade 3 nu a vrut sa se instaleze. Oare de ce ? E ceva diferit la Pli ?
    Si inca ceva: asi putea sa salvez cumva setarile ( Cam-uri, pluginuri, liste sat ) de pe una din imaginile de pe stick ( in cazul meu Gemini ) si pe celelate imagini de pe stick ?

  14. #14
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da, folosind plugin-ul "configsaver". Pt a nu avea surprize, inainte sa instalezi backup-ul vezi sa ai instalate toate plugin-urile, cams s.a.m.d pt care ai facut back-up.
    Deci instalezi plugin-ul pe gemini, faci back-up la setinguri, cams si ce mai vrei, bootezi newnigma de ex si pornesti pluginul din nou (dupa ce l-ai instalat in prealabil) si incarci backup-ul.


    bafta
    19,2E + 0,8W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    312
    Posts Thanks / Likes

    Default dreambox 7025+ rotor

    Stie cineva va rog o imagine db 6025 care are emu si config.rotor. De ce va intreb? pentru ca de 3 zile ma lupt sa pot face rotorul sa ttreca automat de pe un canal de satelit pe alt sateli.Desi am pus coordonatele geografive nu reusesc.Gasisem o imagine lt cu care reuseam numai in meniul rotorului schimband pozitiile fixate in memoria pozitionerului, dar tot nu vroia sa mearga automat de la un satelit la altul.Sper ca m-am facut bine inteles.
    Va multumesc anticipat pentru ajutor!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top