Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9

Thread: sursa 4155

  1. #1
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default sursa 4155

    am un strong 4155 care nu pornea(ledul rosu ramane aprins)
    am schimbat toti condensatorii din sursa si acum porneste din cand in cand
    este vreun condensator care sa fie vinovat de acest lucru?
    boy2good

  2. #2
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Da !

    Evident trebuiau schimbati ... TOTI condensatorii electrolitici ! ei se devalorizeaza in timp chiar daca nu sint umflati !

  3. #3
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    e putin mai greu pentru ca sunt multi mai ales in jurul procesorului.credeam ca este doar unul care este raspunzator de pornirea receptorului
    va multumesc oricum
    boy2good

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default CUM SA REPARI O SURSA

    trebuiesc inlocuitzi numai cei de pe modulul de alimentare nu sunt multi de loc si se gasesc in orice magazin. sunt circa 11 bucatzi,daca vrei sa inlocuieshti numai pe cel defect ai nevoie de un voltmetru cu afishare numerica (digital)cu ajutorul caruia vei putea masura tensiunea de la bornelesursei de alimentare .Pe fiecare borna este specificat tensiunea ,acea tensiune care nu se afla marja de eroate +-10%sufera de condensator uscat.Exenplu de tensiuni generate de sursa :30v;23v;5v;12v;7,5v;3,3v. MULTA BAFTA

  5. #5
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: CUM SA REPARI O SURSA

    Quote Originally Posted by Gary_Star
    trebuiesc inlocuitzi numai cei de pe modulul de alimentare nu sunt multi de loc si se gasesc in orice magazin. sunt circa 11 bucatzi,daca vrei sa inlocuieshti numai pe cel defect ai nevoie de un voltmetru cu afishare numerica (digital)cu ajutorul caruia vei putea masura tensiunea de la bornelesursei de alimentare .Pe fiecare borna este specificat tensiunea ,acea tensiune care nu se afla marja de eroate +-10%sufera de condensator uscat.Exenplu de tensiuni generate de sursa :30v;23v;5v;12v;7,5v;3,3v. MULTA BAFTA
    i-am schimbat pe toti din sursa si tensiunile erau acestea dar tot nu porneste decat cu slujbe si rugaminti
    in special cand e putin rece in casa am probleme cu el.l-as readuce la viata pentru ca este si evolution
    oare sa fie si calitatea condensatorilor pentru ca pe toti am dat doar vreo 50de mii?
    boy2good

  6. #6
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Toti ...

    Toate condensatoarele de azi ... sint niste gunoaie ! in esenta este adevarat ca trebuiau ( in cazul fericit ! ) schimbate doar condensatoarele din sursa dar ... realitatea arata contrariul ! din pacate chiar daca le schimbi pe toate ... mai poti avea surprize ! eu zic asa ... il pornesti si-l lasi sub tensiune definitiv ! asta-i starea lui normala de functionare ... chiar si in stand-by procesorul merge ! cand o fi sa crape ... no sa-ti ceara parerea !

  7. #7
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Toti ...

    Quote Originally Posted by mihaip
    Toate condensatoarele de azi ... sint niste gunoaie ! in esenta este adevarat ca trebuiau ( in cazul fericit ! ) schimbate doar condensatoarele din sursa dar ... realitatea arata contrariul ! din pacate chiar daca le schimbi pe toate ... mai poti avea surprize ! eu zic asa ... il pornesti si-l lasi sub tensiune definitiv ! asta-i starea lui normala de functionare ... chiar si in stand-by procesorul merge ! cand o fi sa crape ... no sa-ti ceara parerea !
    vroiam sa-l fac si sa-l iau la reglat antene ca imi place cum are indicatorul de nivel.asta de la seria 6 este cam naspa.poate ca o sa-l i-au la bani marunti intr-o zi ca chiar e pacat de el
    boy2good

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania
    Posts
    105
    Posts Thanks / Likes

    Default sursa str 4155

    Pune din nou softul pe el.Eu am patit de citeva ori sa se strice softul cand se strica condensatorii din sursa.In mod special bara de 5 v .

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    26
    Posts Thanks / Likes

    Default rezolvare

    Mareste capacitatea condensatorilor de filtraj din sursa cu cel putin 20%
    TV NORD

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Cumpar integrat sursa
    By raks67 in forum Shop
    Replies: 2
    Last Post: 11th October 2006, 03:34
  2. Sursa Digi Tv
    By Fanta in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 25
    Last Post: 16th October 2005, 23:28
  3. Schimbare sursa: BRASOV
    By MrMxyzptlk in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 4
    Last Post: 31st August 2005, 20:29

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top