Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25
  1. #1
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default Distanita intre LNB-uri

    As avea nevoie de un binevoitor cu multifeed care sa masoare distanta dintre LNB-uri. Am cumparat o tija pt multifeed dar trebuie sa fac niste modificari la suportul tijei ca nu se potriveste cu bratul de la LNB ! De aceea as dorii daca se poate sa montez LNB-urile pe tija dinainte iar mai apoi soar sa prind tija de suport si de brat ... Daca cineva ar putea sa-mi zica distanta dintre 19.2 E - 16 E (aici am un LNB cu capul subtire ) - 13 E - 7 E - 5 E -1 W ..i-as fi foarte recunoscator !

    Multumesc ...

    PS : Daca se poate distanta de la capul LNB-ului nu cea de la suport la suport (ca alea sant diferite depide de suport )

  2. #2
    Strajernic Expert
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,884
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai uitat sa precizezi marimea antenei! Distanta intre 19E si 16 este 0 pe o antena de 1.2!

  3. #3
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default

    antena 1 M (precizez din nou astra eutelsat si hotbird voi instala 2 lnb normale pe astra hotbird si in mijloc un alps care are capul ingust !

  4. #4
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.26’24 /26.10'50
    Posts
    10,799
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by miloo View Post
    antena 1 M (precizez din nou astra eutelsat si hotbird voi instala 2 lnb normale pe astra hotbird si in mijloc un alps care are capul ingust !
    Tare mi-e teama ca dupa ce le montezi mai trebuie sa le faci un fine tunning.
    19- LNB putzos
    16 -LNB putzos
    13 -LNB putzos
    Acum la 7 est cu 5 est nu stiu ce LNB ar putea merge la 2 gr. Am inteles ca cu un singur LNB poti lua 1,5 gr. arc de cerc.
    1 W LNB normal.
    Ia si tu o toroidala.La 3 gr. arc de cerc merg LNB-uri normale
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  5. #5
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default

    inseamna ca voi renununta la unu dintre ele

  6. #6
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,129
    Posts Thanks / Likes

    Default

    renunta la 16°.

  7. #7
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    renunta la 16°.
    pai si tot nu pot rezolva problema la 7-5 E

  8. #8
    Strajernic Expert
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,884
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Bagi trei LNB din alea de care zice Nicu " puta" si ai rezolvat problema, iar pt 7 si 5 bagi unul normal, il fizezi intre si ai si 7 si 5.

  9. #9
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default

    offff...am tot instalat azi la LNB-uri . Intr-un final am reusit sa pun fiecare in parte 19E-16E-13E-(7+5E)-1W . Dupa cum ziceam fiecare in parte merge brici ...cu diseq 8in1 cred ca e o problema (e defect din fabricatie ) ca nu a putut prinde niciunde signal . Acum am pus un diseq 4in1 si initial am vrut sa leg LNB 19E-13E-5E-1W ...dar nu a vrut sub nici o forma cel putin un LNB nu avea signal , am reusit sa fac sa mearga 19-13-1W dar 5 E nu mai voia sa intre . Stie careva care ar fi problema ?

    Pana la urma am pus 19-16-13-1W si merge ok cu diseq 4in1 ...

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    14
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asa am si eu 19e-16e-13e-1w si vreau sa renunt la 16e (care este la o singura antena) si sa iau 28.2e (Eurobird 1 at 28.5°E) dar nu reusesc sa-l prin pe o antena offset de la jiji (85cm cu 77cm), stie cineva daca merge
    Last edited by Webxmax; 21st November 2009 at 15:19.

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am asa :





    1) 28.5 E - lnb alps single ;
    2) 19.2E + 16E -lnb monobloc single 3 grade;
    3) 13E - lnb alps single;
    4) 5E + 1W lnb monobloc twin 6 grade;
    5) 4/5W lnb single mini.
    Cele 6 lnb-uri de la primele 4 puncte le folosesc in cascada pe un diseqc 4/1 cu dvbviewer pe placa dvb-s2 tevii s660. De pe lnb-ul de la punctul 4 (monoblox twin de 6 grade) trag fir la receptor. Iar cel de la punctul 6 il folosesc pe alta placa dvb doar pentr teste ...
    Urmeaza sa mai pun un lnb de 4 grade pe 13E + 9E.
    Concluzia e ca nu va trebuie o gramada de lnb-uri + tot felul de suporti, folositi lnb-uri monobloc ( puneti lnb-urile in cascada ) si nu mai aveti nici un efl de problema.

  12. #12
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am asa : astra (twin ) eutelsat (single) hotbird (twin ) 5/7E single 1 W quad . Am incercat (deocamdata pe un receptor dm 500 + ) sa pun toate cele 5 LNB cu un diseq 4in1 dar nu am reusit ...tot ramanea un LNB fara signal . Chiar si cand am pus pe setup cu 4 LNB tot nu a vrut . Poate gresesc undeva ...am observsat ca LNB-urile vor sa mearga doar in anumite iesiri nu in toate ...a trebuit sa caut unde se potriveste fiecare LNB ..in conficuratia 19-13-5-1 nu a vrut nici cum . Cum am schimbat pe 19-16-13-1W a luat-o imediat !

  13. #13
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by miloo View Post
    Eu am asa : astra (twin ) eutelsat (single) hotbird (twin ) 5/7E single 1 W quad . Am incercat (deocamdata pe un receptor dm 500 + ) sa pun toate cele 5 LNB cu un diseq 4in1 dar nu am reusit ...tot ramanea un LNB fara signal . Chiar si cand am pus pe setup cu 4 LNB tot nu a vrut . Poate gresesc undeva ...am observsat ca LNB-urile vor sa mearga doar in anumite iesiri nu in toate ...a trebuit sa caut unde se potriveste fiecare LNB ..in conficuratia 19-13-5-1 nu a vrut nici cum . Cum am schimbat pe 19-16-13-1W a luat-o imediat !
    E normal, in diseqc lnb-urile merg doar intr-o anumita ordine iar asta o gasesti doar din incercari.
    P.S.: ma bate gandu sa pun 4 monoblocuri pe diseqc 4/1 ... 28.5E-23.5E ; 19.2E - 16E ; 13E - 9E ; 5E -1W .

  14. #14
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Totusi nu inteleg de ce nu a vrut sa imi mearga 5/7 E ...am in ceput sa instalez cu el dar dupaceea am ajuns la hotbird si nu mai mergea ala ...samd !

    Si mai o chestie (pentru cand imi voi lua 8in1 ) ca sa vad 5/7E in acelasi timp pe un singur LNB cum trebuie sa configurez ? (LNB e single )

  15. #15
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,129
    Posts Thanks / Likes

    Default

    azi am cumparat un suport pentru antena gibertini 85 si are pozitiile montate din fabrica, schita cu distantele intre lnb-uri arata ase :

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top