Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 28

Thread: humax 4 digi

  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Unhappy humax 4 digi

    cine ma poate ajuta si pe mine cu o problema spinoasa : am un humax 4 cu cartela digi si am mai facut rost de un humax 4 (fara cartela) pe care am incercat sa-l imterechez cu cel cu cartela conform manualului (cablu lan crossover prin dual room port + antena lnb twin) ! nu functioneaza ! amandoua sunt master (chiar daca la cel de la digi scrie slavebox este in soft master) si nu stiu cum sa schimb softulsau ce sa-i fac (in afara de a-l arunca) sa le pot cupla !

  2. #2
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    47
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by kaflix View Post
    cine ma poate ajuta si pe mine cu o problema spinoasa : am un humax 4 cu cartela digi si am mai facut rost de un humax 4 (fara cartela) pe care am incercat sa-l imterechez cu cel cu cartela conform manualului (cablu lan crossover prin dual room port + antena lnb twin) ! nu functioneaza ! amandoua sunt master (chiar daca la cel de la digi scrie slavebox este in soft master) si nu stiu cum sa schimb softulsau ce sa-i fac (in afara de a-l arunca) sa le pot cupla !
    stai un pic ca imi dai batai de cap: iti merge cu cartela de la DIGI un humax? ce fel de humax? din cate stiu eu DIGI merge numai cu "cutia" lor de cacao. sau ma insel?
    Mercic
    offset:1.2m Fe, triax 88 + technomate motor, 0.6m AL
    HD - FTA 28E, VU+DUO, conserva digi
    Latitude = 53.7568, Longitude = -2.7578

  3. #3
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Iasi / SE UK
    Posts
    1,025
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Digi au 4 receptoare Humax oficiale , ale lor din cate stiu eu . E unul din alea .

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @plictis
    "Cutia aia de cacao" se numeste Hyundai sau Humax, cele doua receivere oficiale ale lui Digi.
    @kaflix
    Nu te mai chinui, nu se poate imperechea alt Humax (chiar daca e cel oficial) cu cartela ta, iar softul nu se poate schimba prin cablu ci doar OTA.

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    47
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Merci Kroky, eu am versiunea Hyundai... Cred...

    bun, daca atasez alte LNB-uri, orientate pe satelitii vecini, o sa receptioneze "cutia" tot ce e FTA dupa o rescanare?
    offset:1.2m Fe, triax 88 + technomate motor, 0.6m AL
    HD - FTA 28E, VU+DUO, conserva digi
    Latitude = 53.7568, Longitude = -2.7578

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Bineinteles ca poti sa vezi, dar daca faci o "revenire la setarile fabricantului", va sterge tot si va cauta doar canalele Digi. Cu alte cuvinte, trebuie sa muncesti in plus dupa fiecare resetare.

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    47
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pai in 3 ani de cand am DIGI am resetat cutia o data cred. cum setez diseq? in meniul de la DIGI cutie?
    ce imi recomanzi un monobloc sau 2-3 LNB-uri separate?
    offset:1.2m Fe, triax 88 + technomate motor, 0.6m AL
    HD - FTA 28E, VU+DUO, conserva digi
    Latitude = 53.7568, Longitude = -2.7578

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    118
    Posts Thanks / Likes

    Default

    mai bine lnb simple mie imi merge bine conserva de la digi pe trei sateliti si sunt multumit

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    47
    Posts Thanks / Likes

    Default

    vassy2000, pe ce sateliti ti-ai pus inca 2 LNB-uri?
    offset:1.2m Fe, triax 88 + technomate motor, 0.6m AL
    HD - FTA 28E, VU+DUO, conserva digi
    Latitude = 53.7568, Longitude = -2.7578

  10. #10
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    192.168.0.1
    Posts
    1,277
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Luat noul HUMAX digi 4+ si am citeva nelamuriri:
    - In meniul de sateliti am semnal cu un singur LNB ! pe INTELSAT 10-02 si...HOTBIRD. La scanare totusi nu gaseste canale HOTBIRD...
    - La aceasi pozitie a antenei nu am semnal THOR ! ( desi e pe aceasi pozitie aprox...) Am cautat totusi sa "prind" semnal THOR ...nu gasesti nici sa-l bati..
    E foarte ciudat cum de exista semnal HOTBIRD care e la 13E si nu e THOR la 0,8W !
    Are cineva explicatii ? Si de ce nu se receptioneaza THOR-ul deloc ?
    Blocat din software ?
    Precizez ca am bootloader 2.02

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,916
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cu un singur lnb nu poti vedea decat o singura pozitie orbitala. E si thor acolo, pe aceeasi poozitie cu Intelasat, doar ca trebuie sa bagi manual frecventele de scan.
    SHALOM

  12. #12
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    192.168.0.1
    Posts
    1,277
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cred ca am fost inteles gresit. La setare antena ai optiunea de a activa unul sau mai multi sateliti. Numai ca pentru INTELSAT si HOTBIRD am semnal iar pentru THOR ba...
    Asadar degeaba fac si manual caci daca nu e semnal...
    Miscat de offset dar dejeaba...reusesc sa le pierd pe primele doua dar THOR nu intra cu semnal si calitate deloc...
    Am doar asa:
    - INTELSAT semnal 65%, calitate ~ 90%
    - HOTBIRD semnal 60%, calitate ~ 70%

    Si e culmea cum de am semnal de pe HOTBIRD...
    Ori e un bug de firmware ?
    Last edited by gen70; 31st August 2010 at 18:51.

  13. #13
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Valenii de Munte
    Posts
    603
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ce frecvente ai tu pe Thor?

    11.325, H, 24.500
    11.747, H, 28.000
    11.862, H, 28.000
    11.900, H, 28.000
    11.919, V, 28.000
    11.958, V, 28.000
    12.341, V, 28.000
    12.418, V, 28.000

    Cam acestea ar fi frecventele pe care receptionezi posturi free de pe satelitul Thor (0.8W).
    Daca ai aceste frecvente pe receiver si nu ai semnal deloc, atunci inseamna ca nu te afli pozitionat cu antena pe satelitul Thor, ci pe alt satelit.

  14. #14
    Haiduc Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Latitude: 44.202°, Longitude: 27.322°, Bărăgan City
    Posts
    1,735
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gen70 View Post
    Cred ca am fost inteles gresit. La setare antena ai optiunea de a activa unul sau mai multi sateliti. Numai ca pentru INTELSAT si HOTBIRD am semnal iar pentru THOR ba...
    Asadar degeaba fac si manual caci daca nu e semnal...
    Miscat de offset dar dejeaba...reusesc sa le pierd pe primele doua dar THOR nu intra cu semnal si calitate deloc...
    Am doar asa:
    - INTELSAT semnal 65%, calitate ~ 90%
    - HOTBIRD semnal 60%, calitate ~ 70%

    Si e culmea cum de am semnal de pe HOTBIRD...
    Ori e un bug de firmware ?
    Ai semnal pe Hotbird pentru ca:
    - o frecventa de acolo e identica cu Intelsat.

    Clar?
    Kworld DVB-S 100 PCI, Golden Media Wizard HD Vote, offset 0.8Fe + 1.15Fe

  15. #15
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    192.168.0.1
    Posts
    1,277
    Posts Thanks / Likes

    Default

    bibbicu: n'teles man...( acum am prins ideea )

    ia_ro: La setare manuala pe THOR am gasit in lista de scanare manuala doar prima frecventa din lista data de tine. Nu receptionez nimic pe ea. Restul nu le am in lista.
    Problema este ca nu imi intra semnal de pe THOR desi pozitia antenei e ok...
    Ar mai fi o modificare pe care am facut-o si de atunci nu mai merge: ( cu toate ca teoretic nu are legatura...) - schimbat LNB-ul stock de la diji cu un altul recuperat de pe o antena BOOM, reglat...etc.
    Nu ar trebui sa aiba o influenta decisiva dar astept sfaturi.
    Multumesc anticipat.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top