Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Romania
    Posts
    276
    Posts Thanks / Likes

    Default DM500 conectare la net

    Desi s-a mai scris despre acest subiect trebuie sa spun ca din pacate nu reusesc sa ai dau de capat ,am configurat in comunication setup asa
    IP:192.168.0.10
    netmasc:255.255.255.0
    nameserv:80.97.255.66
    gateway:192.168.10
    Din DOS am scos DNS server ,mi-a gasit mac adres,dar cand incerc sa fac software update din internet imi da:
    C`ant resolve hostname!
    (URL:http://www.i-have-a-dreambox.com/~em...ge/catalog.xml)
    Unde gresesc ?

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Somewhere!
    Posts
    379
    Posts Thanks / Likes

    Default

    vezi ca la gateway trebuie sa pui IP-ul PC-ului tau, sau al routerului daca ai router, iar la IP trebuie sa pui IP-ul de la dreambox, care l-ai ales sau ti l-a ales dreamul daca ai facut tick la DHCP.
    sper sa iti foloseasca, daca nu da mai multe amanunte despre cum ai legat dreamul la internet ...etc

  3. #3
    Banned Friend
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    41
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salutare onorabile,

    Cum ai conectare la net prin switch, router ?
    Ai incercat cu DHCP-ul ?
    Da-ne amanunte cu vrei sa te conectezi si o sa te ajutam imediat.

    u.d.o

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Romania
    Posts
    505
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pana sa faci update la software vezi daca iti merge reteaua, da un ping la box. daca merge intra cu telnet si da un ping la www.yahoo.com, de abia dupa aia incearca update, etc.
    Vezi ca sigur ai gresit ceva ip nu e identic cu gateway, a scris si nick...
    _________________
    DM500, Kathrein 910 UFS.

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,918
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am aceeasi problema. Am router. Folosesc DCC (DreamboxControlCenter). Imi arata conexiunea ok, merge ftp... Dar cind incerc cu Dreamul sa fac update imi arata la fel ca @titolazio72.
    La 'communication setup' am pus la Gateway IP-ul routerului. Ce pun la Nameserver? Am citit ca se pune adresa IP a serverului DNS . Cum o aflu? Am dat'run', 'command', 'ipconfig/all', dar acolo unde trebuie sa imi scrie DNS servers scrie doar WINS server si oricum nu scrie nimic in dreptul lui. Am win'98SE.

    Cu DCC am dat pe Telnet, acolo imi zice
    dreambox login: root
    Password:
    BusyBox v1.01
    Enter'help' for a list of built-in commands

    Apoi am dat ping la yahoo si imi da o gramada de pinguri, nu se mai opreste, trebuie sa inchid DCC-ul.
    SHALOM

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Romania
    Posts
    276
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am pus la gateway IP-ul computerului 192.168.0.1,iar la IP am pus IP-ul dreamboxului,am conectare la net cuISDN (clicknet)

  7. #7
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    3,552
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by isr2002
    Am aceeasi problema. Am router. Folosesc DCC (DreamboxControlCenter). Imi arata conexiunea ok, merge ftp... Dar cind incerc cu Dreamul sa fac update imi arata la fel ca @titolazio72.
    La 'communication setup' am pus la Gateway IP-ul routerului. Ce pun la Nameserver? Am citit ca se pune adresa IP a serverului DNS . Cum o aflu? Am dat'run', 'command', 'ipconfig/all', dar acolo unde trebuie sa imi scrie DNS servers scrie doar WINS server si oricum nu scrie nimic in dreptul lui. Am win'98SE.

    Cu DCC am dat pe Telnet, acolo imi zice
    dreambox login: root
    Password:
    BusyBox v1.01
    Enter'help' for a list of built-in commands

    Apoi am dat ping la yahoo si imi da o gramada de pinguri, nu se mai opreste, trebuie sa inchid DCC-ul.
    la DNS pui ori IPul gatewayului or DNS de RDS care e 193.231.233.1

  8. #8
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by isr2002
    Ce pun la Nameserver?
    Daca zici ca ai router , pui acolo IP-ul routerului (cel de retea interna , bineinteles : 192.168.0.1 , 192.168.1.1 1.1.1.1 etc. )

    [img]http://img.photobucket.com/albums/v232/*********/dream500/comm.jpg[/img]

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,918
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @onyx & @*********: am rebootat dupa salvare si am obtinut apoi :
    error:server replied 404 Not Found
    (URL:http://www.i-have-a-dreambox.com/~em...ge/catalog.xml)
    Asta inseamna ca conexiunea e ok, am intrat cu Dreamul pe net, dar nu merge pagina
    SHALOM

  10. #10
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dar ping din dream spre exterior ai dat Si verifica inca o data routerul , la unele , "Mare in China`s Harbours" trebuie sa le indesi bine cablul de retea ...

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,918
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Uite, am editat postul anterior.
    Si, da, am dat :
    "Cu DCC am dat pe Telnet, acolo imi zice
    dreambox login: root
    Password:
    BusyBox v1.01
    Enter'help' for a list of built-in commands

    Apoi am dat ping la yahoo si imi da o gramada de pinguri, nu se mai opreste, trebuie sa inchid DCC-ul."
    SHALOM

  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,918
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @onyx & @*********: am rebootat dupa salvare si am obtinut apoi :
    error:server replied 404 Not Found
    (URL:http://www.i-have-a-dreambox.com/~em...ge/catalog.xml)
    Asta inseamna ca conexiunea e ok, am intrat cu Dreamul pe net, dar nu merge pagina
    Routerul e TrendNet, dar facut in China. LED-urile arata ca e ok.
    SHALOM

  13. #13
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    E ciudat ca nu se mai opreste , incearca si cu Putty


    Later edit , sper ca ai dat CTRL+C ca sa se opreasca

  14. #14
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da , pagina nu merge nici la mine , observ , nici din Dream nici din browser : HTTP-Error: 404 NOT FOUND


    Nu e problema , il poti updata manual.

    P.S. Testezi imediat daca merge netul asa: Buton Albastru > Addons >Download and Install , si va trebui daca merge netul sa iti apara imediat niste categorii . E cel mai simplu de testat .

  15. #15
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,918
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La fel si cu Putty. Ping - unul dupa altul, nu se opreste. Si cu DreamSet la fel.
    SHALOM

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ajutor conectare
    By gojil79 in forum RDI - Satelit
    Replies: 8
    Last Post: 19th October 2006, 09:13
  2. Conectare DM500 în LAN: Începator!
    By chooleen in forum DREAMBOX
    Replies: 9
    Last Post: 5th September 2006, 18:14
  3. conectare la Strong 6355
    By marta_silviu in forum RDI - Satelit
    Replies: 1
    Last Post: 3rd December 2005, 00:28
  4. conectare 2 dream-uri
    By lacusta in forum DREAMBOX
    Replies: 6
    Last Post: 23rd November 2005, 02:10
  5. Conectare 2 receptoare
    By Dany_Strong 4155 Evo in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 4
    Last Post: 20th July 2005, 11:40

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top