Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Ardeal
    Posts
    873
    Posts Thanks / Likes

    Default Linux & Dreambox

    salut,
    ma adresez acestui mare forum,ca poate cineva ma va lamuri.
    intrebare:daca instalez o distributie linux in calculator,pot sa o folsesc la fel de bine ca windows xp pt.dreambox?sunt compatibile toate aplicatiile ?

    va multumesc.

  2. #2
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu toate sunt compatibile, dar se gasesc solutii complementare. Pune un Linux in dual-boot si daca nu esti multumit, te intorci la windows.
    Care ar fi cele mai importante aplicatii pe care le vrei portate pe Linux?

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu folosesc ultimmul suse cu kde3 si cam toate aplicatile de windows le am cu eumlatorul wine!
    depinde pe ce masina vrei sa rulezi linuxul,daca e de ultima generatie merge brici,se stie ca linuxul este mancator de memorie asa ca e bine sa ai cat mai multa!
    350 kg de scule!

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gogi View Post
    eu folosesc ultimmul suse cu kde3 si cam toate aplicatile de windows le am cu eumlatorul wine!
    depinde pe ce masina vrei sa rulezi linuxul,daca e de ultima generatie merge brici,se stie ca linuxul este mancator de memorie asa ca e bine sa ai cat mai multa!
    Come on man! Cred ca ai vrut sa spui "Windowsul este mare mancator de resurse". Eu am openSuSE 11.2 RC2 si imi manaca mai putin decat Vista. Acum depinde si ce graphical desktop folosesti (KDE care mananca resurse dar e mai "stralucitor" sau GNOME care consuma putin si e mult mai rapid). Acum ca sa accesezi Dreamboxul poti folosi Telnetul sau SSH-ul care sunt default in orice distributie linux. Pentru DCC poti sa il pui sub Wine sau sub VirtualBox cu un WindowsXP instalat pe el asa cum fac eu . Apropo eu am un PIV la 2,8 cu 756 MB RAM si folosesc GNOME ca mananca putine resurse dupa cum spuneam.
    Last edited by danutz68; 4th November 2009 at 16:20.

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    scrie mai sus,folosesc KDE 3 ptru ca 4 seamana mult cu vista,iar pe gnome vomit,nu imi place neam
    chestia de obisnuinta
    este pe un amd64 3500+ 3gb ram ddr2 800mhz
    suse are cele mai bune aplicatii ptru amd
    amd este sponsor oficial

    http://www.opensuse.org/

    ps,daca vrei sa nu haleasca resurse fol consola sau xfce!
    350 kg de scule!

  6. #6
    Modest Member Teacher
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    138
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gogi View Post
    scrie mai sus,folosesc KDE 3 ptru ca 4 seamana mult cu vista,iar pe gnome vomit,nu imi place neam
    chestia de obisnuinta
    este pe un amd64 3500+ 3gb ram ddr2 800mhz
    suse are cele mai bune aplicatii ptru amd
    amd este sponsor oficial

    http://www.opensuse.org/

    ps,daca vrei sa nu haleasca resurse fol consola sau xfce!
    Scuze ca te contrazic ...

    Am dual boot "uindouz vista hom" in dual boot cu ubuntu desktop + compiz si alte mofturi cu grafica de grafica .
    In linux mai mult de 400MB RAM nu papa poti sa-l fu... doar daca mai pornesti un VirtualBox OSE... cu un sistem de operare de la Bill GATES .... si tine cont ca PC-ul are 1G de RAM de unde si grafica isi mai ia dinamic 256MB.
    In "Uindouz vista hom" (ca nu merita sa scriu asa cum trebuie) nemernicul ma lasa cu 3MB RAM ! ... si imi fu.. HDD-ul de il omoara ..dreaku` sa-l ia de prefetch ....

    Cum poti sa spui ca linux-ul mananca resurse mai mai decat vestitul VIRUS "UINDOUZ" !

    Windows-ul este dezvoltat in continuare ca si mare consumator de resurse ca sa tina industria de hardware in picioare. Nici un update nu e facut ca sa iti face PC-ul sa iit mearga mai rapid. din contra te fortzeaza sa faci upgradeuri ca sa arate frumos cati mai multi MHZ sau MB, similar cailor putere cu care ne dam mari la orice masina... si exemplele pot continua ...

    Deci cine doreste un OS fara dureri de cap care boteaza de fiecare data ,poate sa migreze pe linux cu incredere ... eu unul am scapat fara aspirine sau nurofen ....


    ___________________________
    In the world of Linux, who needs Windows and Gates...!?!?!


  7. #7
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Haideti sa revenim ontopic, nu discutam aici ce SO mananca mai multe resurse, cu toate ca ma mananca degetele sa ma bag si eu in discutia asta.
    Intrebarea era daca se poate controla/seta un Dreambox din Linux.
    Raspunsul meu este DA, SE POATE.

  8. #8
    Banned Mentor
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Unknown
    Posts
    819
    Posts Thanks / Likes

    Smile CCcam

    Intrebare, la modul serios:
    Pot sa fac un server cccam pe un telefon Apple 3G ?


  9. #9
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ma indoiesc ca a compilat cineva CCcam pentru procesorul si driverele din Apple 3G. Varianta ar fi sa instalezi un emulator Linux iar in masina virtuala de acolo sa instalezi CCcam. E SF, nu cred ca hardul telefonului poate sustine asa ceva. Ce sistem de operare are telefonul asta? RAM?

  10. #10
    Banned Mentor
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Unknown
    Posts
    819
    Posts Thanks / Likes

    Default CCcam

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    Ma indoiesc ca a compilat cineva CCcam pentru procesorul si driverele din Apple 3G. Varianta ar fi sa instalezi un emulator Linux iar in masina virtuala de acolo sa instalezi CCcam. E SF, nu cred ca hardul telefonului poate sustine asa ceva. Ce sistem de operare are telefonul asta? RAM?
    Sistemul de operare este OS X .

  11. #11
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Habar n-am de OS-X, dar stiu ca exista vmware pentru el. Asta inseamna (teoretic) ca s-ar putea tranti un mic Linux peste el, de unde sa ruleze CCcam.
    Oricum, topicul era despre servere Linux asa ca daca vrei sa continui subiectul OS-X, deschide alt topic. Merci de intelegere.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top