Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17

Thread: LNB Monoblock

  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    367
    Posts Thanks / Likes

    Default LNB Monoblock

    Intrebarea mea daca cu LNB Monoblock pot receptiona Intelsat 1 grad vest si Atlantic Bird 5 vest im trebue sa intre Digi si programele franceze France 3 etc. Daca da ce tip sa cer sau de care gradatie sa fie Merci pentru raspuns

  2. #2
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    pe mapamond
    Posts
    4,171
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by banditata View Post
    Intrebarea mea daca cu LNB Monoblock pot receptiona Intelsat 1 grad vest si Atlantic Bird 5 vest im trebue sa intre Digi si programele franceze France 3 etc. Daca da ce tip sa cer sau de care gradatie sa fie Merci pentru raspuns
    Monobloc 6 grade

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    367
    Posts Thanks / Likes

    Default

    LNB monoblock de 4,3 nu ar fi de ajuns deoarece dintre cele doa satelitii este diferenta de 4 grade

  4. #4
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    979
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut,
    Se poate cu monobloc 6 grade, dar -cel putin din experienta mea, monoblocurile sunt LNB-uri cam triste, io nu am reusit sa am receptie buna.
    Multumesc,
    Scorpio


    VU+ Solo 2/ parabola 1,8m / offset 1.85m / Bucuresti

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    367
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ce vrei sa spui nu detalieyi terog apropo eu sunt nou in domeniul monoblock

  6. #6
    Strajernic Expert
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,884
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Decat un LNB monobloc, mai bine faci tu un multifeed din doua LNBuri.... ca nu esti sigur de o receptie buna!

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cu un monobloc de 6 si o antena de 100 cm intra perfect 2 sateliti situati la 4 distanta. Monoblocul de 6 este calculat pentru o antena de 80 cm, iar la o antena de 120 cm se comporta ca un monobloc de 3.

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    367
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Militianu View Post
    Decat un LNB monobloc, mai bine faci tu un multifeed din doua LNBuri.... ca nu esti sigur de o receptie buna!
    Multifeed din doua LNB-uri nu pot face ca se istaleaza la bloc si nu pot ajunge in fata antenei sa reglezi LNB-urile. S-au se pot regla de inainte LNB-urile? si dupa acea numai antena trebuie reglata

  9. #9
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    pe mapamond
    Posts
    4,171
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by banditata View Post
    Multifeed din doua LNB-uri nu pot face ca se istaleaza la bloc si nu pot ajunge in fata antenei sa reglezi LNB-urile. S-au se pot regla de inainte LNB-urile? si dupa acea numai antena trebuie reglata
    Dai jos antena,o montezi undeva..in parc,in strada treaba ta,numai sa poti avea acces usor la lnb-uri,reglezi elevatia antenei si cele 2 lnb-uri in focar central si secundar apoi iei frumos antena cu totul si o pui din nou pe balcon,orcum si in cazul unul monoblok tot trebuie sa faci reglaj fin in focar secundar!

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Weissenburg
    Posts
    424
    Posts Thanks / Likes

    Default Monobloace, ce ti-as face ...

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    Cu un monobloc de 6 si o antena de 100 cm intra perfect 2 sateliti situati la 4 distanta. Monoblocul de 6 este calculat pentru o antena de 80 cm, iar la o antena de 120 cm se comporta ca un monobloc de 3.
    Sanatate !

    Eu am un monobloc de 6 grade de la Inverto (IDLP-40MONO) pe o antena de 1,1m si vad multumitor 0W8 (in focar) & 4E8, adica la ecart de 5,6 grade. E adevarat ca la inclinarea LNB-ului optima pentru 0W8 receptia pe 4E8 e nashpa rau, asa ca reglajul l-am facut dupa acesta din urma.
    Nu polemizez, dar [ma] intreb daca n-ar trebui testate configuratiile aflate la dispozitie inainte de a ne descuraja definitiv.
    Parerea mea.
    Amiko Alien + 1,15 Al [13E-4,8E-0,8V] pe suport TRIAX + Kathrein CAS60 [5V] + 40"HD Blaupunkt + 43"UHD LG

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    romania
    Posts
    150
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by banditata View Post
    Intrebarea mea daca cu LNB Monoblock pot receptiona Intelsat 1 grad vest si Atlantic Bird 5 vest im trebue sa intre Digi si programele franceze France 3 etc. Daca da ce tip sa cer sau de care gradatie sa fie Merci pentru raspuns

    dupa cate stiu eu cele monobloc au 3 sau 6 grade sau 13..............nu cred ca merge pt ca tu ai nevoie de 4.........Nu stiu daca exista . Merge sa pui un suport pt mai multe LNB si sa pui LNB separat cu comutator Disq .
    Nu stiu ce vreau, dar stiu exact ce nu vreau !
    Dream 800 HD, Ipbox 200s, Vu+uno2.

  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @mateda
    Eu nu vorbesc din auzite, ci numai in urma incercarilor proprii (bineinteles in zona mea). Ramane cum am scris, cu antena de 100 cm si monobloc de 6, intra perfect Thor si 5W, cu semnal de peste 90% pe ambii sateliti.
    Oricum, metoda cu monoblocul este o solutie de compromis si nu o recomand decat daca posezi deja monoblocul. Mult mai exact este cu doua LNB-uri separate.

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Weissenburg
    Posts
    424
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    ... Thor si 5W...
    Este urmatoarea configuratie pe care am s-o incerc.
    Chiar nu cred ca vorbesti din auzite, regret profund daca asta s-a inteles din interventia mea anterioara.
    Amiko Alien + 1,15 Al [13E-4,8E-0,8V] pe suport TRIAX + Kathrein CAS60 [5V] + 40"HD Blaupunkt + 43"UHD LG

  14. #14
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,528
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu folosesc 2 monoblocuri pe multifocuss maximum E 85/T 85 (91cm/71cm) si merg fara probleme .
    Monoblocurile puse sunt de 3 grade , respectiv 6 grade plus 2 lnb-uri single.
    Toate merg fara probleme pe satelitii unde le-am pus : single pe 28.5E si 13E iar monoblocurile pe 19.2E+16E (3 grade) si 5E + 1W (6 grade).

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    367
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am comandat LNB-monoblock 4,3 Antena este montată pe Intelsat Thor 1 grade Vest am pus LNB-ul cu greu am dat de GSP tv dar Amos sau Atlantig Bird 3 aflati la 3 respectiv patru grade distanta rămn vise frumoase ce este de făcut? Am riciver Echosmart 791 cum trebuie setat?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top