Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default Nu receptionez programele pe verticala!

    Salutare! Am achizitionat de curand un Oticum Multiroom la care am instalat truman_5119_house_emu_2.4.64_all.dld si este conectat la un lnb twin Inverto monobloc cu 2 iesiri (l-am conectat la o iesire), iar al doilea tuner l-am conectat prin loop si receptionez digi, numai ca dupa ce am instalat ultimul soft (truman_5119_house_emu_2.4.64_all.dld) a mers o perioada (cateva ore) si apoi am observat ca nu mai merg programele pe verticala desi semnalul mi-l arata ok. Am reinstalat o versiune anterioara de soft dar nu receptioneaza toate programele (action star...n24, etc), asa ca am revenit la noul soft dupa care a functionat ok toata seara, a doua zi din nou nu mai mergeau programele pe V dacat daca scot mufa de la loop si indiferent la ce tuner conectez lnb-ul functioneaza, dar numai un singur tuner nu amandoua odata. Am masurat tensiunea de la lnb si imi arata in jur de 18,5v atat pe H cat si pe V. De aici incolo eu nu mai inteleg nimic va las pe voi sa deslusiti aceasta problema.

  2. #2
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cind sint conectate in loop receptoarele nu sint chiar independente , in functie de ce polaritate comanda primul tot aceeasi polaritate receptioneaza cel din loop . Cel mai bine e sa ai lnc cu 2 iesiri pt fiecare satellit ca sa nu folosesti loop-ul

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by raks67 View Post
    Cind sint conectate in loop receptoarele nu sint chiar independente , in functie de ce polaritate comanda primul tot aceeasi polaritate receptioneaza cel din loop . Cel mai bine e sa ai lnc cu 2 iesiri pt fiecare satellit ca sa nu folosesti loop-ul
    Interesant este ca a functionat tot timpul ok cu o versiune de soft mai veche, numai ca nu receptinam toate programele de pe thor; de aceea am instalat ultima versiune de soft, dar nu mai merg programele pe verticala.

  4. #4
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Sep 2001
    Location
    unde vrei TU mo...
    Posts
    1,771
    Posts Thanks / Likes

    Wink

    de retinut urmatoarele :
    prin loop primul rec. devine master , al doilea slave ( sclav)
    in momentul in care master e pornit , slave trebuie oprit ( stand by) si viceversa .
    adica nu merg pornite impreuna ... CLAR ?

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu poti avea 2 receivere independente daca ai un singur cablu legat la LNB...
    Prin loop poti vedea pe receivere canalele de pe acelasi satelit, aceeasi banda si aceeasi polarizare.
    Ca sa ai independenta, trebuie sa legi fiecare receiver cu cate un cablu la monoblocul twin pe care il ai (asa cum s-a spus si mai sus).

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    Nu poti avea 2 receivere independente daca ai un singur cablu legat la LNB...
    Prin loop poti vedea pe receivere canalele de pe acelasi satelit, aceeasi banda si aceeasi polarizare.
    Ca sa ai independenta, trebuie sa legi fiecare receiver cu cate un cablu la monoblocul twin pe care il ai (asa cum s-a spus si mai sus).
    Inteleg, dar pe multiroom-ul acesta merg deoarece sunt doua receivere cu placa logica comuna si intial a mers ok tot timpul;dupa ce am instalat ultimul soft a aparut problema, dar acum in mod miraculos merg iar chiar daca sunt ambele pornite

  7. #7
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by artom View Post
    Inteleg, dar pe multiroom-ul acesta merg deoarece sunt doua receivere cu placa logica comuna si intial a mers ok tot timpul;dupa ce am instalat ultimul soft a aparut problema, dar acum in mod miraculos merg iar chiar daca sunt ambele pornite
    nu sunt probleme, numai cand pe unul e un canal cu polarizare orizontala si pe al 2-lea e un canal cu polarizare verticala....

    atunci apare blocajul pentru ca un singur LNB nu poate sa faca schimbarile necesare.
    45*49 N , 24* 8 E offset 180 cm Pozitioner Strong , Actuator 21' Strong

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2008
    Posts
    323
    Posts Thanks / Likes

    Default tensiuneverical13v

    pentru posturile din vertical tensiunea de iesire tre sa fie 13 v!
    verifica receptorul de ce nu scoate daca il masori solo 13 v in vertical?
    daca celalalt e legat cu el pe acelasi cablu si e pus pe orizontal il pacaleste si arata 18 v!daca solo pe vertical arata tot 18 se inlocuieste piesa ce face tensiunea de 13 v din receiver! succes!

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @artom
    Am mai explicat, in loop nu poti sa vezi pe un receiver un canal orizontal si simultan pe celalalt un canal vertical! Poti vedea simultan fie doua canale H (chiar si diferite), fie doua canale V!
    De exemplu, poti vedea pe un receiver TVR1 si pe celalalt Antena1 (ambele orizontale) sau CineStar si TVR Cultural (ambele verticale). Dar nu poti vedea simultan TVR1 si CineStar!

  10. #10
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.26’24 /26.10'50
    Posts
    10,799
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai daca prin loop se duc 18 V de la celalalt tuner normal ca LNB-ul "sta" pe orizontala.
    Regula
    La fiecare intrare de LNB a unui receiver se conecteaza cate un LNB.LNB-ul poate sa fie twin,quatro,octo,in functie de numarul de tunere ce trebuie alimentate cu semnal.
    Poti sa conectezi un singur LNB la toate iesirile dar LNB-ul trebuie sa fie quatro si sa fie conectat printr-un LNB switch.
    Fac exceptie receiverele dintr-un hedend mic care pot fi cascadate(loop thru) functionand pe aceiasi polaritate si domeniu de frecventa.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by horatyu View Post
    nu sunt probleme, numai cand pe unul e un canal cu polarizare orizontala si pe al 2-lea e un canal cu polarizare verticala....

    atunci apare blocajul pentru ca un singur LNB nu poate sa faca schimbarile necesare.
    Da, dar daca pun pe master verticala pana se activeaza si slave-ul pe verticala atunci merg amandoua si pe V si pe H.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2008
    Posts
    323
    Posts Thanks / Likes

    Default

    e normalcind masterul e pe v da 13v si lasa sa treaca polarizarea vericala la slave care e tot pe 13vcind ramine masterul pe 13 in vertical slavul trimite daca il schimbi in h tensiune de 18 v prin loop spre lnc si schimba el singur polarizarea din v in h !foarte normal!deci cu masterul pus in v slave vede orice vrei in polarizarea cealalta dar nu si in banda caci schimbarea de banda de la 11700 in sus se face cu un semnal de 22 pus pe on!deci iar slavul e coditionat de master de banda de jos sau sus!pina miine o sa descoperi ca slavul ia toata banda!solutie lasi masterul cu semnalul de 22 pe of!acum slavul merge si in banda joasa pina la 11700 si in cealalta cind activezi la slave semnalul de 22 on si schimba slavul banda de la 11700 in sus ! dezavantaj masterul vede doar polarizarea verticala si banda pina in 11700!avantaj slave vede tot..... probeaza...daca cheltui in plus poate vedea fiecare receiver ce vrei tu solutii o multime :asta 2 antene cu 2 lnc cabluri independente la fiecarereceiver; sau asta lnc dublu cu doua cabluri trase la fiecare receiver etc!succes!

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    256
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @artom in primul post ai spus ca receptorul multiroom "" este conectat la un lnb twin Inverto monobloc cu 2 iesiri (l-am conectat la o iesire), iar al doilea tuner l-am conectat prin loop "" . Nu inteleg ce este asa greu sa mai tragi un cablu de la lnb la intarea room2 si atunci nu mai sunt probleme.

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    287
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Dan70 View Post
    @artom in primul post ai spus ca receptorul multiroom "" este conectat la un lnb twin Inverto monobloc cu 2 iesiri (l-am conectat la o iesire), iar al doilea tuner l-am conectat prin loop "" . Nu inteleg ce este asa greu sa mai tragi un cablu de la lnb la intarea room2 si atunci nu mai sunt probleme.

    Acum depinde ce fel de lnb are el ca lnb-ul twin e una si cel monobloc e cu totul altceva,poate ne lamureste.

  15. #15
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by johnsaxon View Post
    pentru posturile din vertical tensiunea de iesire tre sa fie 13 v!
    verifica receptorul de ce nu scoate daca il masori solo 13 v in vertical?
    daca celalalt e legat cu el pe acelasi cablu si e pus pe orizontal il pacaleste si arata 18 v!daca solo pe vertical arata tot 18 se inlocuieste piesa ce face tensiunea de 13 v din receiver! succes!
    Chestiunea este ca a mers cu softuri mai vechi (chiar daca pe unul mergea pe V si celalalt pe H, functionau independent) iar softul asta (ultimul) este bun pt. ca numai cu el receptionez toate programele de pe thor (cu celelalte nu receptionam action star, cine star etc) si cu asta merge ok numai daca pe master il pun (in stand by) pe V si atunci merg toate si pe H.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top