Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21

Thread: Ajutor va rog

  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Braila
    Posts
    12
    Posts Thanks / Likes

    Default Ajutor va rog

    De aproximativ 4 luni tot citesc despre sateliti, Hd, azimut, etc pe forumuri. am tot studiat si am zis ca sa iau si eu o antena si un receider Hd
    Am gasit pe okazii la cineva un ansamblu complet:
    http://www.okazii.ro/catalog/3334569...receiver-.html
    si am intrat in posesia lua acum doua zile. ieri am gasit un baiat care stia sa monteze, am urcat pe bloc si am pus antena.
    Azinoapte pana la ora doua am stat de am butonat, dar se pare ca teoria e mai usoara decat practica.

    Nu receptionez decat 3 sau 4 sateliti din toata lista: Hotbird, Hellas, Astra si cam atat.
    Programe mai deloc si despre HD, nimic. Am luat lista cu FTa Hd si nu am gasit nici un program.Ori nu stiu eu sa caut ce trebuie ori nu stiu ce naiba.


    Ma puteti ajuta cu ceva sfaturi? orice e binevenit.
    Multumesc!

  2. #2
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Braila
    Posts
    12
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am urcat si eu cu baiatul pe bloc si am vazut ca dupa ce a fixat o teava perfect dreapta, a pus antena, lnb-ul si apoi a cautat un satelit, hotbird cred. avea si un receiver si un tv.
    Cand s-a prins imaginea a strans antena si asta e.
    Am coborat la mine am pus receiverul meu, am pus pozitia mea(lat+long) in el si am cautat astra. a gasit.
    Apoi am avut treaba pana seara si nu m-am mai ocupat.
    Azinoapte am cautat satelitii, nu prinde decat vreo 3, programe hd nimic.
    Sa ii dau un factory reset la receiver si sa o iau de la capat?

    sculele cumparate sunt:
    Receptor Opticum HD 7700 CICX,. Antena 110( am masurat-o cu o ruleta si are diam 90) , LNB Inverto HD, motor Strongt Diseq, montaj HH.
    Receptorul are :
    ID 06F0A247
    H/W Version: 1.00.00
    S/W Version:11.07.2f


    cel care mi-a vandut mi-a spus ca receptorul are emulator. nu stiu ce e aia.

  3. #3
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mey,cu scuzele de rigoare...dar cum naiba va cumparati scule fara sa aveti habar chiar deloc si pe cineva apropiat care sa va ajute si sa va calauzeasca intradevar dinainte de a cumpara si dupa in asa ceva?
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

  4. #4
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by michaelro2001 View Post
    Am urcat si eu cu baiatul pe bloc si am vazut ca dupa ce a fixat o teava perfect dreapta, a pus antena, lnb-ul si apoi a cautat un satelit, hotbird cred. avea si un receiver si un tv.
    Cand s-a prins imaginea a strans antena si asta e.
    Am coborat la mine am pus receiverul meu, am pus pozitia mea(lat+long) in el si am cautat astra. a gasit.
    Apoi am avut treaba pana seara si nu m-am mai ocupat.
    Azinoapte am cautat satelitii, nu prinde decat vreo 3, programe hd nimic.
    Sa ii dau un factory reset la receiver si sa o iau de la capat?

    sculele cumparate sunt:
    Receptor Opticum HD 7700 CICX,. Antena 110( am masurat-o cu o ruleta si are diam 90) , LNB Inverto HD, motor Strongt Diseq, montaj HH.
    Receptorul are :
    ID 06F0A247
    H/W Version: 1.00.00
    S/W Version:11.07.2f


    cel care mi-a vandut mi-a spus ca receptorul are emulator. nu stiu ce e aia.

    oricum sunt putine programe HD free : http://flysat.com/hdtv.php cele care sunt FTA ( free to air) sunt cu verde mai deschis


    exista si posibilitatea sa nu fie bine reglata antena cu motorul H-H din imaginea data

    poate si partea cu transponderele sa fie problema ...deci vezi aici ce frecvente si ce sateliti au programe HD http://flysat.com/hdtv.php si le editezi tu personal daca nu cumva are in meniu optiunea de scanare oarba ( blind scan)
    45*49 N , 24* 8 E offset 180 cm Pozitioner Strong , Actuator 21' Strong

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Braila
    Posts
    12
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by valyp67 View Post
    Mey,cu scuzele de rigoare...dar cum naiba va cumparati scule fara sa aveti habar chiar deloc si pe cineva apropiat care sa va ajute si sa va calauzeasca intradevar dinainte de a cumpara si dupa in asa ceva?
    Sunt inginer si in principiu natia asta de oameni sunt buni la toate.
    Asa inveti. Try and try again.
    Sau cum spunea Stalin "Invatati invatati invatati"

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Maubeuge, FR
    Posts
    5,695
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Clar antena nu e reglata bine. Totusi, pe 19" ai cateva programe HD la liber, asa ca ar trebui sa merga.

  7. #7
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cum adica " emulator digi akta etc " ? ...in primu rand ce e ETC ala ? ...adica hai ca digi inteleg n2 , akta inteleg ceva DCW din cand in cand ... da in rest ? ... si in aldoilea rand astea nici HD nu au pt ce naiba cumperi un aparat HD cand il poti folosi doar ca unu normal ? ...iti iei undeva o conserva deaia de 2 lei la fel merge digi si cu aia ! ...

    Cu alte cuvinte iar o teapa de zile mari !

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    E clar ca antena nu e pusa cum trebuie.
    Baiatu ala priceput in ale " reglajelor " si-a batut joc de tine ... trantind antena pe Hotbird ( canale cu semnal puternic ) 100% antena nu e pe curbura necesara functionarii corecte a H-H.
    Antena trebuie sa o reglezi in functie de latitudinea / longitudinea (www.satlex.ro) localitatii tale, nu asa dupa ureche.
    In ceea ce priveste canalele HD mai mult ca sigur nu ai lista de transpondere completa sau cel putin nu sunt trecute canalele dvb-s2.
    Pana la emulatoare mai ai destule de parcurs!

    P.S.: Apropos de ce zice @miloo , e clar o tzeapa de zile mari si cu litere mari. La 1000 ron luai receptor HD (nou din magazin) care sa stie si linux iar antena + H-H maxim 200 ron.

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Braila
    Posts
    12
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ovidiumarius View Post
    Pana la emulatoare mai ai destule de parcurs!
    Mersi de informatii.
    Si ai dreptate mai e mult pana departe

  10. #10
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ovidiumarius View Post
    P.S.: Apropos de ce zice @miloo , e clar o tzeapa de zile mari si cu litere mari. La 1000 ron luai receptor HD (nou din magazin) care sa stie si linux iar antena + H-H maxim 200 ron.
    Foarte corect,la naiba cu TEPANGII astia care isi bat joc de oamenii nestiutori sa le bage pe gat tot felul de kk de receptoare gen...Opticum HD 7700 CICX care nu stiu LINUX la acelasi pret cu receptoarele HD care stiu LINUX.
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

  11. #11
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by valyp67 View Post
    Foarte corect,la naiba cu TEPANGII astia care isi bat joc de oamenii nestiutori sa le bage pe gat tot felul de kk de receptoare gen...Opticum HD 7700 CICX care nu stiu LINUX la acelasi pret cu receptoarele HD care stiu LINUX.
    nu cred ca e tepar de meserie tipul ...
    eu cred ca defapt si el a luat teapa cu acel receptor si a cautat sa il vanda cu ceva pe langa ca sa fie mai atractiv si el fiind dezamagit ca nu sunt foarte multe canale free HD pe satelit
    45*49 N , 24* 8 E offset 180 cm Pozitioner Strong , Actuator 21' Strong

  12. #12
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    93
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pana ajungi la emulatoare si alte alea, suie-te fain frumos pe bloc si ia antena la puricat.
    In primul rand pune motorul la 0 grade. Trebuie sa ai acolo pe el un buton de unde se muta est-west. Lasa receptorul in priza pt a avea curent sus la motor.
    Dupa ce il ai la 0 grade te pui in spatele lui si aduci antena(daca este cazul) pe aceeasi directie. Fati o linie imaginara care sa treaca prin centrul tevii unde e prins motorul, gradatia 0 si mijlocul lnb-ului.
    Inainte totusi de a urca cauta pe harta latitudinea localitatii unde te aflii pentru ca pe motor o sa gaseti niste gradatii, asta pentru reglaj pe verticala, si longitudinea pentru a calcula "pozitia 0" a motorului.
    Daca nu le sti calcula spune unde te aflii si te ajutam.
    Dupa ce aflii astea ne spui ca sa vedem dupa ce sateliti te poti orienta.
    E putin de munca dar nu e imposibil de facut.
    Imi stiu ip-ul si SO si navegatoru...

  13. #13
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Braila
    Posts
    12
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Azi a venit un baiat de la o firma din braila si mi-a montat antena ca lumea. am resetat receiverul si acum merge bine, fara probleme. am prins vreo 10 Hd free. e misto. sunt super incantat.
    Am vazut ca atunci cand am resetat a scris in loc de opticum, FERGUSON parca. e cumva schimbat sistemul de operare?


    Am o intrebare in continuare. Am si Dolce. Pot sa bag cardul de la dolce in receiver sau se strica?

    PS. Inca ceva. Pot instala de pe calculator in receiver ceva sa aibe toate benzile de pe fiecare satelit? sa nu stau mereu sa bag transporterele manual?
    Last edited by michaelro2001; 27th October 2009 at 21:53.

  14. #14
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Braila,Romania
    Posts
    1,249
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation :)

    Bine ca ti-a reglat-o calumea baiatul ala din Braila...
    Cam ce ti-am spus eu,vad ca ti-au raspuns si colegii de pe forum.Intr-adevar,antena reglata prost...doamne ce mai meseriasi !


    P.S.: Nici unghiul din motor nu era ok.., nici... e plin de instalatori de dupa digi incoace !
    Per aspera ad astra !

    Vu+ solose v2, Emme esse 115cm, Technisat 33cm, Triax td-78, Sky Zone 2 Triax Dish, Digipower HH SG2100

  15. #15
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Braila
    Posts
    12
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by spoealar View Post
    Bine ca ti-a reglat-o calumea baiatul ala din Braila...
    Cam ce ti-am spus eu,vad ca ti-au raspuns si colegii de pe forum.Intr-adevar,antena reglata prost...doamne ce mai meseriasi !


    P.S.: Nici unghiul din motor nu era ok.., nici... e plin de instalatori de dupa digi incoace !
    Mersi mult de ajutor. De cand ai plecat ma tot joc. Sunt vreo 10 canale HD free care le prind, cum fac sa vad si eu Digi?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top