Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 54
  1. #1
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    S-W RO
    Posts
    1,570
    Posts Thanks / Likes

    Default Servere Car*Sha*ing - probleme si rezolvari

    Avand in vedere ca tot mai multi hobbysti ai satelitilor au inceput sa foloseasca servere pentru sharing, din diverse motive , m-am gandit ca ar fi util sa postam diverse experiente traite si probleme intilnite ( mai ales rezolvarea lor) in ale sistemelor linux folosite .
    Eu unul am urmatoarea configuratie :
    Server Debian5
    - Smargo cu card D*lce (NDS)
    - Phoenix cu card A*ta (Via 24FF) aici utilizez adaptor serial-USB
    - Multiprog 2000 cu card Fo*us (Conax) pe USB
    Problema mea: cel putin zilnic un blocaj al CCcam (am incercat atit 2.1.1 cit si 2.1.2). Degeaba am creat script pentru a verifica la minut daca Cccam nu ruleaza pentru ca se intimpla ca acesta sa ramina « agatat », deci e vazut ca ruleaza dar de fapt acesta nu functioneaza. In acest caz trebuie sa-l pornesc manual. Am citit pe net si nu am gasit nici o explicatie decit ceva parca pe eurocardsharing ca in 2.1.2 ar exista un bug la varianta CCcam pentru PC...
    Si inca o observatie : de fiecare data cand incerc sa folosesc utilitare CCCam.php sau FUNSHARE CCCAM CONTROL ( pe portul 16001) si dau update pentru a vedea peersii, apare un fel de restart al Cccam, de fapt un scurt freeze al celor celor logati la server. La Dreambox nu apar aceste fenomene : sunt normale pe un server ?

    Am incercat si pe Ubuntu 9.04 varianta desktop dar acolo au fost ceva probleme la cititoarele de card..

    Cred ca ar fi util pentru toata lumea sa postati experientele voastre legate de diferitele configuratii folosite si mai ales de problemele intilnite la configurare ,stabilitate etc.
    Si o intrebare pentru expertii in linux : care credeti ca e cea mai buna distributie linux pentru a crea un server de sharing

  2. #2
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,602
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am experimentat si eu 3 configuratii pe un PC P3 700Mhz, 256MbRam Hard30Gb:debian, ubuntu, clarkconnect.
    Dintre cele 3 ubuntu mi-a parut cel mai greu de configurat si intretinut iar cel mai simplu clarkconnect, pe care-l am si acum instalat dar pe un PC mai puternic. Cccam a fost instalat pe configuratia prezentata mai sus cu un card TVR in phoenix cu linii spre skystar.
    Pe el au fost instalate si scripturi de verificare cccam, update de key, backup cccam.cfg etc...care au functionat perfect.
    Timp de aproape 2 luni cat l-am tinut in teste nu am avut nici o problema.
    Imi place clarkconnect .

    In momentul actual am renuntat la cccam pe PCclarkconnect pentru ca nu am reusit sa deschid zaharul prin phoenix si decat sa dau banii pe un smargo am preferat sa cumpar cu o clona 500 care functioneaza perfect cu miere.
    Pc-ul clarkconnect functioneaza actual perfect ca server FTP.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  3. #3
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu folosesc un o placa de baza cu un CPU Duron 950 cu 384 ram si un hdd de laptop de 60 GB si o sursa pe post de server. Merge cam de 1 an nonstop. Cccam e 2.1.2 pe el acum cu newcs, un phoenix cu un card skyit in el. CCcam se mai blocheaza aleator cam de la o saptamana de rulat in sus. In rest merge de bubuie cum ziceam de 1 an si mai e si web, ftp mysql server etc etc.
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  4. #4
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    951
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si eu folosesc Clarkconnect pe un PC la 800Mhz si 254 RAM. Am card Focus pe un smargo si un singur script ce verifica daca CCcamul e ok din 5 in 5 minute. Update_ul la DNS il face routerul.Ce pot sa zic e ca clarkconnectul e foarte stabil la configuratia care o am....am incercat si eu Ubuntu dar foarte greu l-am configurat si manca prea multe resurse ....Singura problema a fost sa ma obisnuiesc cu zgomotul facut de pc noaptea

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    395
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dan de burgh View Post
    Si eu folosesc Clarkconnect pe un PC la 800Mhz si 254 RAM. Am card Focus pe un smargo si un singur script ce verifica daca CCcamul e ok din 5 in 5 minute. Update_ul la DNS il face routerul.Ce pot sa zic e ca clarkconnectul e foarte stabil la configuratia care o am....am incercat si eu Ubuntu dar foarte greu l-am configurat si manca prea multe resurse ....Singura problema a fost sa ma obisnuiesc cu zgomotul facut de pc noaptea
    se poate folosi un laptop , chiar un intel ATOM cu SSD de 4 Gb si hub smargo , performanta garantat ! zgomot redus , se poate pune intr-un dulap , se elimina un UPS . testat cu 180 linii si 9 locale proprii !


  6. #6
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu merg cu Smargo pus pe Ubuntu (desktop edition) si niciodata nu mi-a crapat CCcam-ul (2.0.4 si 2.0.9).

    @bargy:
    Faptul ca iti crapa in momentul in care php-ul intra peste el este un semn ca serverul CCcam il tii incarcat aproape de limita maxima.
    Testeaza cum se comporta fara cardul Focus, probabil 90% din cereri sunt de fapt pentru DigiAlb sau alte conaxuri. A doua varianta, blocheaza temporar liniile care iti fac trafic mare.
    Referitor la php, vezi ca se poate seta cata memorie are la dispozitie. Si eu aveam probleme cu el, dar s-au rezolvat dupa ce i-am marit quota de la 16MB la 32MB (cred ca era in php.ini, dar nu bag mana in foc, nu sunt langa server in momentul asta).
    Singura problema pe care o am in prezent este ca trebuie sa limitez numarul de conexiuni paralele din server. Daca tin prea multe torente la seed si nu limitez numarul maxim de conexiuni, se vede ca serverul CCcam este afectat. N-am avut timp sa testez daca limitarea apare in router sau in server.

    Celor care aveti servere Linux, va recomand sa va instalati pachetul Webmin, un tool GUI foarte bun si simplu pentru configurarea sistemului (are cca 300 addon-uri care se pot pune, in functie de nevoile fiecaruia). E dezvoltat pe apache2/php si sunt foarte incantat de el.

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Timisoara
    Posts
    602
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    Eu merg cu Smargo pus pe Ubuntu (desktop edition) si niciodata nu mi-a crapat CCcam-ul (2.0.4 si 2.0.9).

    @bargy:
    Faptul ca iti crapa in momentul in care php-ul intra peste el este un semn ca serverul CCcam il tii incarcat aproape de limita maxima.
    Testeaza cum se comporta fara cardul Focus, probabil 90% din cereri sunt de fapt pentru DigiAlb sau alte conaxuri. A doua varianta, blocheaza temporar liniile care iti fac trafic mare.
    Referitor la php, vezi ca se poate seta cata memorie are la dispozitie. Si eu aveam probleme cu el, dar s-au rezolvat dupa ce i-am marit quota de la 16MB la 32MB (cred ca era in php.ini, dar nu bag mana in foc, nu sunt langa server in momentul asta).
    Singura problema pe care o am in prezent este ca trebuie sa limitez numarul de conexiuni paralele din server. Daca tin prea multe torente la seed si nu limitez numarul maxim de conexiuni, se vede ca serverul CCcam este afectat. N-am avut timp sa testez daca limitarea apare in router sau in server.

    Celor care aveti servere Linux, va recomand sa va instalati pachetul Webmin, un tool GUI foarte bun si simplu pentru configurarea sistemului (are cca 300 addon-uri care se pot pune, in functie de nevoile fiecaruia). E dezvoltat pe apache2/php si sunt foarte incantat de el.
    Intrebare,poate tampita, dar asta e: cum vezi traficul pe fiecare linie in parte ?
    DM800+3 DM500 + server Oscam+3CC ........ 93E-31,5W

  8. #8
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cea mai simpla metoda:



    Numarul de ECM/h iti da o prima indicatie.

    Daca vrei date mai precise si cu mai multe detalii, poti utiliza diverse utilitare, cum ar fi acesta:


  9. #9
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    S-W RO
    Posts
    1,570
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @satwien:Thx de raspuns.
    Am incercat sa elimin cardul de focus dar problema a peristat(disconnecting client issue) Am cautat pe net mai multe info dar se pare ca e o problema a CCcam.x86 in varianta pe PC linux. Pe eurocardsharing s-au tras ceva concluzii dar nu sunt foarte evidente, parerile fiind impartite, si anume:
    - peers cu ping mare (peste 200ms ) pot cauza deconectari
    - avand in vedere ca problemele apar la orele cu trafic mare (undeva intre orele 8 si 10 seara) va duce la ideea ca rereteau CCcam ar fi cumva "floodata" la aceea ora.
    Rezolvarea problemei:
    - schimb numai cu locale , fara hop2, dar asta nu are rost in cazul unui server care are legat dupa el 1 sau 2 dreamuri, deci automat trebuie sa ai acces pina in Hop2, si evident daca tu dai clentului drepturi numai pina in Hop 1 , e clar ca nu va fi de acord nici un peer sa schimbe cu tine.
    -folosirea unui script care sa blocheze IP care dau mai mult de un "bad command" in decurs de 15 min.IP va fi blocat pina va fi eliminat manual din IP tables sau pina la restartarea serverului. gasiti mai multe informatii legate de aceasta problema pe eurocardsharing (How to solve the disconnecting client issue ).
    Sunt curios daca si altcineva a mai intilnit aceasta problema pe un server PC linux( se pare ca problema nu tine de distributie, intilnindu-se atit pe Debian cit si pe Red Hot sau CK);
    Si se pare ca totusi e un bug al CCcam care nu poate fi rezolvat decit de uvadi team...

  10. #10
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca totusi si 2.0.9.

  11. #11
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Revin ...
    Ai o incarcare pe server mai mare decat asta?


  12. #12
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    S-W RO
    Posts
    1,570
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La mine e cam asa:
    Current time 11:29:58
    NodeID: e68b9506481ae38d
    Uptime: 00d 00:04:32
    Connected clients: 42
    Active clients: 8
    Total handled client ecm's: 160
    Total handled client emm's: 0
    Peak load (max queued requests per workerthread): 2 2 1 1

    Am pus si 2.0.9 si la fel blocaj.Eu totusi cred ca problema e intre SO si CCcam. Dar nu stiu cum sa fac sa depistez de unde.

  13. #13
    Banned Mentor
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Unknown
    Posts
    819
    Posts Thanks / Likes

    Default salutare!

    Quote Originally Posted by barghy View Post
    La mine e cam asa:
    Current time 11:29:58
    NodeID: e68b9506481ae38d
    Uptime: 00d 00:04:32
    Connected clients: 42
    Active clients: 8
    Total handled client ecm's: 160
    Total handled client emm's: 0
    Peak load (max queued requests per workerthread): 2 2 1 1

    Am pus si 2.0.9 si la fel blocaj.Eu totusi cred ca problema e intre SO si CCcam. Dar nu stiu cum sa fac sa depistez de unde.
    Discutati deja de o era CS ce deja apune...

  14. #14
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by barghy View Post
    La mine e cam asa:
    Current time 11:29:58
    NodeID: e68b9506481ae38d
    Uptime: 00d 00:04:32
    Connected clients: 42
    Active clients: 8
    Total handled client ecm's: 160
    Total handled client emm's: 0
    Peak load (max queued requests per workerthread): 2 2 1 1

    Am pus si 2.0.9 si la fel blocaj.Eu totusi cred ca problema e intre SO si CCcam. Dar nu stiu cum sa fac sa depistez de unde.
    Porneste CCcam si pune-l sa genereze un log:

    CCcam -dvnt > /tmp/cccam.log

    Lasa-l sa ruleze 10-15 min sau pana se blocheaza CCcam si apoi vezi in log tot ce s-a intamplat.

  15. #15
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    S-W RO
    Posts
    1,570
    Posts Thanks / Likes

    Default

    [email protected] satwien: problemele in log sunt "bad commands" la anumiti peersi. Nu mi-e foarte clar din ce motiv. Pe forumuri se spune ca problema ar fi de la ping mare...
    @polly75: ai si tu dreptate intr-un fel, dar tu chiar crezi ca sharingul a murit din cauza ca un prov a marit LEN ? Momentan problema ar putea fi extinsa cel mult la N*S, dar pentru a face aceleasi schimbari si celelalte sisteme (si poate cineva imi spune, daca cel putin teoretic, se poate face aceasta schimbare , fara schimbari de cartele). Si daca apare acel nou Cccam care rezolva pb cu S*y italia ?
    Ca si concluzie, eu cred si sper ca sharingul nu a murit...Dar trebuie sa existe si interese din partea dezvoltatorilor (atit hard cit si soft: dreamultimedia & uvadi team).

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top