Bah TV, post dedicat minoritatilor - lansat in decembrie, cu o investitie de 100.000 euro

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, marti, sa acorde licenta audiovizuala prin satelit televiziunii Bah TV, un post generalist cu acoperire nationala, dedicat minoritatilor nationale, care va fi lansat in luna decembrie, cu o investitie totala de circa 600.000 de euro, anunta Mediafax.

Postul Bah TV este detinut de societatea Centrum Consulting SRL din Targu Jiu, care o are ca actionar unic pe Gabriela Radu.

La sedinta CNA a fost prezenta o echipa formata din Horia Enasel, director de programe, Mara Parva, director general, Florian Vasilache, director tehnic, si Marius Bologa, de la departamentul juridic al postului Bah TV.

Potrivit lui Horia Enasel, televiziunea Bah TV va avea acoperire nationala. "Operatiunile vor fi la Bucuresti, studioul va fi la Bucuresti si semnalul va fi ridicat de la Bucuresti", a explicat Horia Enasel.

El a mai spus ca formatul de principiu al televiziunii va fi unul tematic, dedicat minoritatilor etnice din Romania - romi, maghiari, croati, sarbi, bulgari, greci, lipoveni etc.

"Vrem ca acest post sa fie un mijloc de armonizare (...) Vrem sa aducem problemele minoritatilor in atentia publica", a spus Horia Enasel. El a precizat ca, in limba roma, cuvantul "bah" inseamna "noroc". "Vom avea si o emisiune dedicata tineretului rom", a mai spus Enasel.

De altfel, chiar actionarul societatii Centrum Consulting SRL, Gabriela Radu, este de etnie roma, potrivit directorului general al Bah TV, Mara Parva.

"Publicul tinta va fi unul generalist, cu preponderenta format din minoritati. In cadrul audientei vor intra insa si romanii. Ne intereseaza si romanii, la fel de mult ca si etniile. Emisiunile vor fi in limba romana, insa, daca vom gasi materiale in alte limbi, vor fi difuzate", a spus Horia Enasel. El a precizat ca postul Bah TV va fi lansat in luna decembrie.

In prima parte a zilei, postul va difuza in special programe din domeniul informativ si muzical, folclor, muzica usoara - romanesca si a minoritatilor nationale. Noaptea si in zilele de weekend vor fi difuzate programe culturale, documentare stiintifice etc. Linia directoare a postului va fi data de talk-show-ul "Confluente", transmis in direct la finalul zilei. Alte emisiuni care vor fi difuzate de post sunt "Si ei sunt ai nostri", "Noi te ascultam", "Arpegii" etc.

Structura programelor, dupa sursa de provenienta, va fi: programe productie proprie - 92,5% si productii audiovizuale ale altor producatori - 7,5%. Dupa tipuri de emisiuni, postul va difuza programe de informare - 47%, programe educative, culturale, religioase - 8,5%, filme - 7,5% si programe de divertisment si alte tipuri de programe - 37% (12% publicitate si teleshopping).

Valoarea initiala a investitiei in Bah TV este de 100.000 de euro, in 2009, urmand ca in 2010 sa se investeasca o suma de 500.000 de euro.

Potrivit directorului general al Bah TV, Mara Parva, Centrum Consulting SRL este o societate de consultanta financiara, de intermediere in afaceri, care s-a implicat "colateral" in activitati de televiziune. Societatea nu detine alte licente audiovizuale in afara de Bah TV. (romanialibera.ro)