Postul de televiziune AXN īmplineşte, pe 17 octombrie, doi ani de la lansarea īn Romānia, potrivit unui comunicat difuzat de HBO Romānia. Evenimentul va fi sărbătorit prin premierea a două persoane cu cīte un ATV, īn cadrul Salonului Internaţional de Automobile Bucureşti (SIAB).

AXN s-a lansat īn Romānia pe 17 octombrie 2003, concomitent cu alte cinci ţări din Europa Centrală: Bulgaria, Cehia, Slovacia, Ungaria şi Polonia.

Structura de programe a AXN a fost creată special pentru oamenii pasionaţi de aventură, ea incluzīnd seriale de acţiune şi aventură, programe de tip reality, sport extrem şi filme de acţiune, difuzate 24 de ore pe zi, şapte zile pe săptămīnă.

Īn 2006, AXN va aduce īn Romānia varianta europeană a cursei reality-adventure “The Amazing Race”, la care vor participa şi două echipe din ţara noastră, iar probele īi vor aduce pe toţi participanţii şi prin Romānia.

Salonul Internaţional de Automobile Bucureşti se desfăşoară īn perioada 7-16 octombrie, la Romaero Băneasa.

AXN este vizionat īn 50 de ţări din Asia, America Latină, Europa şi Orientul Mijlociu, făcīnd parte din portofoliul a peste 40 de reţele globale deţinute de Sony Pictures Television International (SPTI). SPTI este deţinută de Sony Pictures Entertainment (SPE).

Īn Romānia, AXN este distribuit şi promovat de HBO Romānia