Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
  1. #1
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Location
    Undeva in Muntii Alpi....
    Posts
    1,163
    Posts Thanks / Likes

    Default Probleme conexiune fiberlink

    Am si eu 2 dileme. Prima, si cea mai importanta, e ca placa de retea imi negociaza automat la 10mbps. Daca o pun fortat in 100 sau in 1000 tot la 10 sta conectata. Conexiunea e PPPoE, fara dhcp din cate am vazut, baga un automatic private address cu 169.254.x.x
    Eu sunt sigur ca de vina este switch-ul lor, nu stiu daca e cu sau fara management, la tehnic mi-au spus ca ar fi fara desi omul care a venit pe teren cand s-a blocat portul, a spus ca e cu management fiindca a trebuit sa-l reseteze si mi-a confirmat ceea ce credeam, ca putea fi resetat remote fara sa astept 1 zi intreaga.

    A doua problema ar fi ca nu reusesc sa ma conectez printr-un router wireless Linksys WRT54GL. El suporta PPPoE, i-am pus ultimul firmware, service name e lasat gol, user si parola sunt puse bine, am folosit si un ipconfig -all si am luat dns-urile si le-am pus manual si tot nu s-a conectat. Restrictie pe MAC nu exista, dar totusi am clonat si degeaba. Aceeasi eroare 'Cannot get IP Address from PPPoE server'. Probabil au un fel de protectie cei de la RDS ca sa nu dai net la vecini sau mai stiu io ce. Cand am sunat mi-au zis ca se poate conecta prin router dar nu ofera support pentru ca nu e routeru lor. E ca si cum eu as veni la o emisiune si as vorbi despre 'Cum sa traiesti 100 de ani?' desi eu nu am trait 100 de ani, si nici nu am efectuat vreun studiu cu persoane care au trait.

    Cei de la tehnic sunt niste roboti. Orice le-ai explica ei o tin pe a lor. I-am spus clar fetei ca pe 2 laptop-uri imi sta in 10mbps, daca bag fir din router in laptop sta in 100, acasa la Dragasani am lucrat si in 1000, si cu PPPoE, si cu IP static, nu am avut absolut nici o problema cu router-ul sau cu vreun laptop/PC. 'Nu se poate sa fie din echipamentele noastre, verificati-va placa de retea si sistemul de operare'.

    Ma gandesc serios sa sun la OPC. Asta pentru prima problema. Eu platesc pentru un abonament de pana la 50mbps si stau in maxim 10. Am lasat torrent statea blana in 1mb/s down si 1mb/s up si crestea pingu, semn clar ca e limitat. Si pentru a 2-a problema ar trebui, fiindca prin asta ei ma obliga sa cumpar un router de la ei.
    @Serpiko

    Anunturi AUTO site de anunturi auto gratuite

  2. #2
    Wind of change Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Pretutindeni si nicaieri
    Posts
    1,477
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si care-i legatura cu Dth ?

  3. #3
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da , da , imediat , suna la OPC , te vor rezolva cat ai zice peste .

    Patetic : crezi ca aia de la OPC stiu ce e o placa de retea si ce inseamna negocierea unei viteze ?

    Crezi ca cei de la OPC stiu mai mult in acest domeniu decat cei de la ISP ?


    Asta cu routerul e gogonata rau . Am si eu Fiberlink in Romania si in casa iti intra un cablu UTP , care se ramifica in : ethernet pentru PC si cablul telefonic , pentru telefon .

    Cablul ethernet il bagi in ce vrei tu : in PC direct , in routerul tau personal , sau daca nu te deranjeaza , chiar in ....

  4. #4
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Location
    Undeva in Muntii Alpi....
    Posts
    1,163
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Bagat in routerul personal nu merge sub nici o forma, am si explicat in postul initial. De ce pe alti provideri imi merge ? Am experienta in a furniza servicii de internet, la Dragasani detin o firma de internet care ofera internet la 4-500 de abonati, dar nu inteleg absurditatile celor de de la RDS si nu inteleg de ce nu imi merge routerul cu netul de la ei.

    Toate cele bune !
    @Serpiko

    Anunturi AUTO site de anunturi auto gratuite

  5. #5
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Oradea
    Posts
    2,539
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Fiberlink-ul merge foarte bine prin router. Probabil e o problemă locală la tine sau la router, dar n niciun caz nu au protecţie să nu dai net la vecini sau mai ştiu eu ce. ncearcă nti să verifici cu alt router. Eu am folosit vreo doi ani non-stop un router de-ăla simpluţ de 60 de lei şi a mers blană!

    E adevărat că ei nu oferă suport tehnic la routere, dar nici nu ţi interzic să le foloseşti.


  6. #6
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by serpiko View Post
    Bagat in routerul personal nu merge sub nici o forma, am si explicat in postul initial. De ce pe alti provideri imi merge ? Am experienta in a furniza servicii de internet, la Dragasani detin o firma de internet care ofera internet la 4-500 de abonati, dar nu inteleg absurditatile celor de de la RDS si nu inteleg de ce nu imi merge routerul cu netul de la ei.

    Toate cele bune !
    Du-te si explica asta la OPC sa vezi ce vant va face usa care ti se va tranti in fatza

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2009
    Posts
    217
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ********* View Post
    Du-te si explica asta la OPC sa vezi ce vant va face usa care ti se va tranti in fatza
    Cel mai bine e sa ii streseze cu telefoanele la 03prefix judet400401.
    "Success is not finale, failure is not fatale, is the courage to continue that counts."

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2009
    Posts
    217
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by serpiko View Post
    Am si eu 2 dileme. Prima, si cea mai importanta, e ca placa de retea imi negociaza automat la 10mbps. Daca o pun fortat in 100 sau in 1000 tot la 10 sta conectata. Conexiunea e PPPoE, fara dhcp din cate am vazut, baga un automatic private address cu 169.254.x.x
    Eu sunt sigur ca de vina este switch-ul lor, nu stiu daca e cu sau fara management, la tehnic mi-au spus ca ar fi fara desi omul care a venit pe teren cand s-a blocat portul, a spus ca e cu management fiindca a trebuit sa-l reseteze si mi-a confirmat ceea ce credeam, ca putea fi resetat remote fara sa astept 1 zi intreaga.

    A doua problema ar fi ca nu reusesc sa ma conectez printr-un router wireless Linksys WRT54GL. El suporta PPPoE, i-am pus ultimul firmware, service name e lasat gol, user si parola sunt puse bine, am folosit si un ipconfig -all si am luat dns-urile si le-am pus manual si tot nu s-a conectat. Restrictie pe MAC nu exista, dar totusi am clonat si degeaba. Aceeasi eroare 'Cannot get IP Address from PPPoE server'. Probabil au un fel de protectie cei de la RDS ca sa nu dai net la vecini sau mai stiu io ce. Cand am sunat mi-au zis ca se poate conecta prin router dar nu ofera support pentru ca nu e routeru lor. E ca si cum eu as veni la o emisiune si as vorbi despre 'Cum sa traiesti 100 de ani?' desi eu nu am trait 100 de ani, si nici nu am efectuat vreun studiu cu persoane care au trait.

    Cei de la tehnic sunt niste roboti. Orice le-ai explica ei o tin pe a lor. I-am spus clar fetei ca pe 2 laptop-uri imi sta in 10mbps, daca bag fir din router in laptop sta in 100, acasa la Dragasani am lucrat si in 1000, si cu PPPoE, si cu IP static, nu am avut absolut nici o problema cu router-ul sau cu vreun laptop/PC. 'Nu se poate sa fie din echipamentele noastre, verificati-va placa de retea si sistemul de operare'.

    Ma gandesc serios sa sun la OPC. Asta pentru prima problema. Eu platesc pentru un abonament de pana la 50mbps si stau in maxim 10. Am lasat torrent statea blana in 1mb/s down si 1mb/s up si crestea pingu, semn clar ca e limitat. Si pentru a 2-a problema ar trebui, fiindca prin asta ei ma obliga sa cumpar un router de la ei.
    1.port cu probleme sau legaturile intre sw.
    2.nu scrie DNS si tre sa iti mearga. Reseteaza-l si scrie fara Service Name si vezi la...MTU sa fie 1492
    3. 50mbps nu e garantat.... mai cauta peer
    4. nu pune mana in foc pentru router.nu am timp ca te invatam mai multe.
    Last edited by miniatus; 5th October 2009 at 04:57.
    "Success is not finale, failure is not fatale, is the courage to continue that counts."

  9. #9
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Eire
    Posts
    1,083
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ca IT Eng,si eu as raspunde la fel ca in cazul tau:imi pare rau,nu suportam alte routers in afara celor furnizate de firma noastra.

    O explicatie:routers furnizate de noi,pot fi customised sau firmware cu toate settings pentru reteaua noastra,de asemenea in cazul la un major network upgrade,poti face totul simplu.

    De ce nu suportam routers care nu sunt ale noastre: pot avea probleme sau standarde diferite de reteaua noastra,nu putem avea staff ce cunoaste fiecare belkin sau edimax sau dlink sau...

    Eu am aceleasi probleme cu asa zisul RomTelecom aici: Cisco routers nu merg pe ADSL2 la speed-ul platit de client.RTelecom nu suporta routerul,asa ca trebuie sa instalam si sa rulam testele pe un model furnizat de ei,apoi odata confirmat speed-ul pe el,sa incercam sa 'get up&running' Cisco router.

    In momentul in care aici,cumperi un serviciu de internet,firma respectiva iti furnizeaza un device (router sau modem) setat already pe network-ul lor.Acesta se poate instala DIY or un engineer iti poate face o visita.La instalare,tu semnezi ca merge serviciul la acele parameters care tu le platesti.Si atat... Daca tu m-ai suna si mi-ai explica toate aceste issues,ti-as raspunde elegant ca nu supportam un router care nu merge pe reteaua noastra si ti-as recomanda sa incerci unul furnisat si aprobat de firma noastra.

    Deci,sfatul meu cumpara/imprumuta un router supportat de ei,ruleaza ceva teste,apoi stii de unde vine problema.Iar cand ii suni pe cei de la support,veti vorbi acelasi limbaj.Treba sa intelegi ca si cei din support au un anumit protocol de urmat.

    Re speed...verifica cu citi users imparti banda,la timpuri diferite.


    Bafta...
    Dreambox7020 & WavefrontierT90

    Cu bani poti cumpara o casa, dar nu un camin. Cu bani poti cumpara un pat, dar nu somnul linistit. Cu bani poti cumpara un ceas, dar nu si timpul ce se scurge. Cu bani poti cumpara o carte, dar niciodata cunoasterea. Cu bani poti cumpara pozitia sociala, dar nu si respectul. Cu bani poti cumpara medicamente dar nu sanatatea. Cu bani poti cumpara sex, dar nu si dragostea. Cu bani poti cumpara o asigurare, dar nu iti poti cumpara viata. Vezi tu, in viata... Banii nu sunt totul! De aceea, daca ai prea multi... Trimite-mi-i mie !


    Technics...is timeless ! ! !

  10. #10
    Moderator Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @serpiko : in ce oras esti ?

    ca iti negociaza numai in 10, inseamna ca:
    1) portul e setat in 10
    2) portul e defect
    3) cablul nu e sertizat bine in mufe, etc
    4) nu te restrictioneaza nimeni, in ce priveste folosirea unui router.
    yada yada

  11. #11
    Goin' Ape Expert
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Transylvania
    Posts
    1,864
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu exista nicio limitare in reteaua RDS in a folosi routere ... Eu folosoesc un Dlink de mai bine de un an fara nicio problema

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    c:\Outside of Bucharest
    Posts
    227
    Posts Thanks / Likes

    Default Don't try this (at home)

    Resetarea de la distanta a echipamentelor RDS,RTC etc:
    Se aplica succcesiv nulul pe pinul 1, faza pe pinii 2,3,4,5,6,7,8 apoi nulul pe pinul 2, faza pe 3,4,5,6,7,8 samd.
    "Nu atingeti firele, nici chiar cazute la pamint!"

    Serios, problema provine e de la cablul UTP.

  13. #13
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Location
    Undeva in Muntii Alpi....
    Posts
    1,163
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am explicat destul de clar ca limitarea in 10mbps vine de la o defectiune care eu cred ca provine de la un switch/port defect, unii au inteles vad, altii o tin pe a lor. Sunt perfect constient ca nu e garantat 50mbps, dar daca exista un abonament de 30 si altul de 50 probabil ar trebui sa depasesc de multe ori 30 atata timp cat platesc pentru 50 nu?

    Mufa e bine sertizata, am refacut-o personal de 3 ori, cea care a fost instalata initial nu avea firele impinse bine, dar tot functiona. Apoi a fost verificata de domnul care a venit de la RDS cu tester de cablu firele 1,2,3,6 lucreaza fara nici o problema. Placa de retea cum am mai spus e sigur buna, face la fel si pe alt laptop.

    Partea cu router-ul am s-o mai incerc, am vazut ca MTU era pe 1496 parca, eventual iau acel D-Link DI-524 pe care il am la Dragasani, poate va merge cu acela. Unii dintre voi spuneti ca e normal sa ma puna sa cumpar router de la ei. Ei bine nu e, trebuie sa fie treaba mea acel lucru, in ce bag firul de la ei. In SUA Microsoft a avut probleme pentru ca incerca sa faca lumea sa cumpere PC-uri doar cu sistemele lor de operare, si prin asta distrugeau concurenta, dar asta e alta mancare de peste. Daca va merge cu celalalt router nu mai zic nimic.

    Deranjant e ca incerc sa le explic celor de la tehnic ca deja am verificat tot ce se putea si defectiunea e de la ei, dar ei o tin pe a lor, de parca ar fi roboti. Calificarea in acest domeniu a personalului lasa de dorit.

    P.S. - @ siZan - Bucuresti

    LE: MTU era 1492, service name e gol, dns nu e bagat, tot nu merge. Sa fie poate si din cauza faptului ca nu negociaza pe 100 ci doar pe 10?
    @Serpiko

    Anunturi AUTO site de anunturi auto gratuite

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2009
    Posts
    217
    Posts Thanks / Likes

    Default optiune

    Quote Originally Posted by serpiko View Post
    Eu am explicat destul de clar ca limitarea in 10mbps vine de la o defectiune care eu cred ca provine de la un switch/port defect, unii au inteles vad, altii o tin pe a lor. Sunt perfect constient ca nu e garantat 50mbps, dar daca exista un abonament de 30 si altul de 50 probabil ar trebui sa depasesc de multe ori 30 atata timp cat platesc pentru 50 nu?

    Mufa e bine sertizata, am refacut-o personal de 3 ori, cea care a fost instalata initial nu avea firele impinse bine, dar tot functiona. Apoi a fost verificata de domnul care a venit de la RDS cu tester de cablu firele 1,2,3,6 lucreaza fara nici o problema. Placa de retea cum am mai spus e sigur buna, face la fel si pe alt laptop.

    Partea cu router-ul am s-o mai incerc, am vazut ca MTU era pe 1496 parca, eventual iau acel D-Link DI-524 pe care il am la Dragasani, poate va merge cu acela. Unii dintre voi spuneti ca e normal sa ma puna sa cumpar router de la ei. Ei bine nu e, trebuie sa fie treaba mea acel lucru, in ce bag firul de la ei. In SUA Microsoft a avut probleme pentru ca incerca sa faca lumea sa cumpere PC-uri doar cu sistemele lor de operare, si prin asta distrugeau concurenta, dar asta e alta mancare de peste. Daca va merge cu celalalt router nu mai zic nimic.

    Deranjant e ca incerc sa le explic celor de la tehnic ca deja am verificat tot ce se putea si defectiunea e de la ei, dar ei o tin pe a lor, de parca ar fi roboti. Calificarea in acest domeniu a personalului lasa de dorit.

    P.S. - @ siZan - Bucuresti

    LE: MTU era 1492, service name e gol, dns nu e bagat, tot nu merge. Sa fie poate si din cauza faptului ca nu negociaza pe 100 ci doar pe 10?
    posibil..nu am facut teste. Mai exista varianta:
    - declari deranjament fara sa le explici in detaliat, cand vine echipa de service roaga-i sa te mute in alt port liber sau in alt sw. Daca poti sa imi trimiti nr de sesizare ar fi OK. Cauta-ma pe mess poate pot sa te ajut cumva cu toate ca nu sunt din Bucuresti.
    Last edited by miniatus; 5th October 2009 at 15:31.
    "Success is not finale, failure is not fatale, is the courage to continue that counts."

  15. #15
    Junior Member Master
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Brasov
    Posts
    99
    Posts Thanks / Likes

    Default .

    Nu cred ca ti s-a zis ca nu primesti suport ca nu ai luat routerul de la ei. RDS no way nu vinde routere.

    Cat despre faza cu 10Mb negocierea e posibil dupa cum ti s-a mai spus ca fie o limitare pe port. Daca portul ala dadea tone de erori sau daca flapa la negociere pe 100 atunci s-a pus in 10 ca sa fie constant. Oricum daca e dus trebuie sa te mute in alt port si nu au ce sa comenteze. Nu poti pune problema ca platesti pentru 50Mb si iti merge in 10Mb. Platesti conexiunea pana la 50Mb deci te pot skipui repede. Anyway si in 10 trebuie sa-mi mearga routerul.
    Triax 1.1m + HH Moteck SG2100A

    KAON KSF100 - KaonTeam Firm BL2.1.9v4
    Dreambox DM500HD - Enigma 2


    Inverto - IDLB-TWNL40-ULTRA

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top