Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    282
    Posts Thanks / Likes

    Default din nou, dreambox & hh

    salutare, a mai avut cineva probleme in combinatia de mai sus? antena nu se muta intotdeauna automat pe satelitul respectiv.
    cand ma duc in meniu "Positioner Setup" selectez goto x, am cateodata (nu am reusit sa reproduc problema) surpriza sa nu "porneasca" motorul - care a functionat fara probleme cu good old humi.

    acum folosesc newnigma. inainte cu gemini aveam surpriza sa faca new start in momentul in care intram in meniul: "positioner setup"

  2. #2
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    De obicei problema apare de la fisierul satellites.xml.
    Reinstaleaza-l conform tutorialului asta.

  3. #3
    Senior Member Expert
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,019
    Posts Thanks / Likes

    Default details?

    Quote Originally Posted by crify View Post
    salutare, a mai avut cineva probleme in combinatia de mai sus? antena nu se muta intotdeauna automat pe satelitul respectiv.
    Ce dream?
    Ce imagine exact folosesti?
    Ce motor?
    Ce setari folosesti usals sau diseqc1,2?

    Da mai sunt probleme pe dm800 cu "fine tuning-ul" motorului.
    La mine pe dm800 si gemini 4,3 in bucuresti folosesc astfel:

    - usals
    - longitudine: 25,5
    - latitudine: 44,5

    deci in loc de 26,1 la long am pus 25,5

    Merg toti satelitii de la 30 vest la 45 est -- cat imi permite limita la est.

    Reglajul si scanrea satelitilor am facut-o manual pe fiecare satelit in parte
    si nu automat - eu am dat cate un reboot dupa fiecare satelit adaugat
    la momentul scanarii canalelor.
    Motorul are "5" ani batut de ploi si vant SG2100 - uns, reglat si mentenat la 2 ani are un "joc" foarte putin sesizabil.
    Antena H-H nu am reglat-o cu dream-ul am folosit o "Nokie batrana" dar
    buna care inca face toti banii.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    282
    Posts Thanks / Likes

    Default

    merci de raspunsuri. am sa incerc cu satellites.xml

    @satlex:

    - dm 8000
    - newnigma2-release-dm8000-v2.7
    - stab HH100 (sau 90) nu mai stiu exact, deh batranetea
    - folosesc diseqc

    problema nu o constituie orientarea antenei, ci faptul ca uneori motorul nu se misca.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    282
    Posts Thanks / Likes

    Default

    din pacate nu a functionat nici dupa ce am downloadat satelittes.xml si am dat cautare atat - merci de ajutor (dongle, satlex).

    weird, la cautare muta antena pe satelitul respectiv si gaseste programele, insa in momentul in care schimb canalul de pe un satelit pe altul nu o muta
    edit: se pare ca cu Thor 0.8W are probleme (de pe Astra & Hotbird o misca)

    are cineva inca vreo idee, inainte sa fac si upgrade la multi-lnb?
    la voi a mers fara probleme combinatia dm8000 cu rotor hh? cu ce image? eu folosesc in continuare newnigma

    merci & sanatate

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    282
    Posts Thanks / Likes

    Default

    update: daca dau restart GUI functioneaza - la re-pornire muta antena pe satelitul respectiv

  7. #7
    Senior Member Expert
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,019
    Posts Thanks / Likes

    Default Bh012

    Quote Originally Posted by crify View Post
    ...
    eu folosesc in continuare newnigma
    ...
    Eu am pus de vreo luna black hole BH011 si de ieri
    testex BH012 care merge impecabil --> dm800
    Poti sa incerci BH012 si pe dm8000
    La motor -- usals --- folosesc setarile pt Buc:

    Long: 25,1 est
    Lat: 44,5 nord
    Motorul merge impecabil
    Eroarea de pozitionare exprimata in C/N = 0.2 dB testat
    cu fine tuning pe arcul 45 est - 30 west

  8. #8
    Mägar de marcä Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti
    Posts
    7,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am scos goto X de la bun inceput si nu am nici o problemä pe manual
    adevärul este inventia unui mincinos

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    crify, apar uneori discrepante pe pozitia 1 W (poate fi scrisa 0,8 sau 1). Trebuie sa fie acelasi lucru in satelites.xml si in setting.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    282
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cum se scoate goto x? din pacate n-am gasit pana acum instructiuni cum se face manual, ce inseamna goto x sau goto 0 (- asta am citit ca ar fi un reset, de fapt eu m-astept sa se duca la pozitia 0 grd motor, sau exact spre sud)

    @cartita, tind sa cred acelasi lucru: in satelittes.xml am
    <sat name="Thor 3/5/Intelsat 10-02 (0.8W)" flags="1" position="-8">
    in fisierul settings nu gasesc nimic referitor la sateliti, sau tu la care "settings" te referi?

  11. #11
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu mi-am pus satelitii manual fara usals sau go to.a durat putin dar acuma se misca fara probleme de la un satelit la altul.procedura este descrisa in manualul de utilizare
    boy2good

  12. #12
    Gold Member Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    4,738
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by crify View Post
    cum se scoate goto x? din pacate n-am gasit pana acum instructiuni cum se face manual, ce inseamna goto x sau goto 0 (- asta am citit ca ar fi un reset, de fapt eu m-astept sa se duca la pozitia 0 grd motor, sau exact spre sud)

    @cartita, tind sa cred acelasi lucru: in satelittes.xml am
    <sat name="Thor 3/5/Intelsat 10-02 (0.8W)" flags="1" position="-8">
    in fisierul settings nu gasesc nimic referitor la sateliti, sau tu la care "settings" te referi?
    Ai aici un HowTo by Brummie: Setting up a DM800 none usals.pdf - 0.85MB

    Daca editezi fisierul lamedb ai aici:
    eDVB services /4/
    transponders
    ...
    -date legate de trasponderi
    Code:
    ...
    fff80000:0020:0046
    	s 11357000:24500000:0:5:-8:2:0
    ...
    /
    end
    -date legate de servicii(TV/Radio)

    services
    ...
    057f:0e080000:000e:0046:1:0
    CANAL+ FILM HD
    p:Telenor,c:050001
    ....

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    282
    Posts Thanks / Likes

    Default

    salutare, wow, merci mult de raspunsuri

    @boy2good: am incercat sa pun si manual, in principiu nu ma doare daca setez manual sau USALS. am incercat si manual, insa tot nu merge - @first_zipper multumesc pt instructiuni, s-a confirmat ca incercarea gotox am facut-o ca la carte... asta dovedeste ca interfata e destul de intuitiva

    am verificat si "diferenta" lamedb & satelittes.xml

    @cartita, am pus nabilo/blackhole: arata bine. prima impresie pozitiva este ca merge pluginul de genuinecheck. (la newnigma nu mergea)
    acum am re-cautat programele (de pe http://satellites-xml.eu am downloadat satelittes.xml si am lasat doar satelitii care ma intereseaza) - vad ca muta antena. am sa refac buchetele si vad daca merge.

    va dau de stire

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    282
    Posts Thanks / Likes

    Default

    BlackHole rocks are toate optiunile & features generale, dar nu in ultimul rand imi misca motorul ca la carte (l-am lasat pe USALS si am folosit methoda cautarii automate a programelor).
    Probabil se datoreaza si faptului ca se bazeaza pe o versiune mai noua de Enigma2 (CVS Date: 13th of October 2009)

    multumesc pt. ajutor

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top