O firmă orădeană lansează o televiziune cu muzică exclusiv maghiară

Săptămna trecută, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a acordat licenţă audiovizuală televiziunii Darido TV, care va difuza muzică uşoară maghiară, din 1 noiembrie.

Potrivit agenţiei MEDIAFAX, la şedinţa CNA a fost prezentă şi Luiza Alecu, manager de distribuţie al SC Tematic Cable SRL Oradea, ce lansează televiziunea, care a precizat că Darido TV este un post tv de nişă, care va difuza muzică uşoară maghiară. "Este un program tv conceput pentru comunitatea din zona Transilvaniei. S-a ajuns la concluzia că un astfel de canal este bine primit. Va difuza muzică uşoară maghiară, pop, concerte. n traducere Darido TV nseamnă o invitaţie la petrecere, la voie bună şi veselie", a spus Luiza Alecu. Aceasta a mai spus că targetul Darido TV va fi po....ţia de pnă n 55-60 de ani.

Noua televiziune va difuza şi romanţe şi show-uri TV. "n cursul săptămnii, genurile muzicale se vor schimba din două n două ore, iar n weekend, dinamica va fi mai mare şi genul muzical se va schimba din oră n oră", a spus Luiza Alecu.

Deşi CNA a mai acordat licenţe audiovizuale unor televiziuni n limba maghiară - inclusiv societăţii Tematic Cable SRL, pentru Nota TV, un post care difuzează numai muzică po....ră maghiară (publicul ţintă - peste 65 de ani), solicitarea de licenţiere a Darido TV a strnit discuţii ntre membrii Consiliului. Aceştia nu au nţeles de ce noul post trebuie să fie un post exclusiv maghiar, cnd ar putea să difuzeze şi muzică romnească.

O părere diferită a avut Attilla Szasz, membru al CNA: "Eu nu cred că pe o gndire raţională, economică, financiară, funcţionează n această ţară un post bilingv. Din păcate nu suntem la nivelul acela n care să facem un canal bilingv", a spus el, atrăgnd atenţia că se ncearcă o "intervenţie editorială".

De cealaltă parte, Luiza Alecu a explicat că emisiunile de pe Darido TV vor fi dublate n limba romnă, doar muzica difuzată urmnd să fie n limba maghiară. "Nu dorim să fim n niciun caz exclusivişti, acesta (comunitatea maghiară din Transilvania, n.r.) a fost targetul nostru. n cadrul emisiunilor, programul va fi dublat n limba romnă. Cnd vom transmite muzică, nu vom traduce", a explicat reprezentanta SC Tematic Cable, adăugnd că ideea lansării acestui canal a venit n urma discuţiilor cu platformele digitale şi cabliştii. "E o posibilitate de a lărgi oferta pentru abonaţii lor", a argumentat ea.

n cele din urmă, membrii CNA au votat acordarea licenţei audiovizuale pentru Darido TV, cu opt voturi pentru şi unul mpotrivă.

Luiza Alecu a declarat că Darido TV se va lansa la 1 noiembrie, iar valoarea iniţială a investiţiei este de circa 800.000 de euro. Potrivit managerului, n acest moment, Tematic Cable a finalizat discuţiile cu Digi TV, platforma digitală a companiei RCS&RDS, pentru retransmiterea televiziunii Darido TV. "Acest canal va fi n pachetul opţional al Digi TV", a mai spus Alecu.

Societatea Tematic Cable SRL Oradea l are ca asociat unic pe Radu Nicolae Morar şi mai deţine licenţe audiovizuale pentru Radio Jazz, Musicmix, PV TV şi Nota TV. (Bihoreanul)