Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    THAILAND
    Posts
    1,437
    Posts Thanks / Likes

    Default TOPFIELD, THE ROLLS ROYCE OF PVR'S


    AFTER BUYING A $750 TOPFIELD 5510 PVR RECEIVER, I DISCOVERED TO MY HORROR THAT SATELLITES CANNOT BE ADDED OR EDITED. ONLY ONE USERNAME IS PRESENT AT THE END OF THE SAT LIST WHICH CONTAINS ONLY EUROPEAN SATELLITES.
    AFTER TWO MONTHS OF EMAILING THEIR CUSTOMER SERVICE DPT AT TOPFIELD, FINALLY A LADY BY THE NAME OF TINA PARK REPLIED TO MY QUESTION BY EMAILING THE VEGA SOFTWARE TO BE DOWNLOADED TO THE 5510PVR WHICH ENABLES SATS TO BE ADDED/EDITED.
    BUT WHY COULD THIS NOT HAVE BEEN IN THE RECEIVER IN THE FIRST PLACE. ?
    EVEN THE CHEAPEST $50 RECEIVER HAS AN EDIT/ ADD SAT FUNCTION ?
    THE ONLY POSSIBLE REASON IS TO DIVIDE THE MARKET INTO AREAS WHERE DIFFERENT PRICING STRUCTURE PREVAILS. SO, FOR EXAMPLE THE AUSTRALIAN IMPORTER WILL RECEIVE THE MODEL WITH THE SATS FOR AUSTRALIA ETC ETC.
    IT WILL CERTAINLY TAKE SOME COMPUTER SKILLS TO DOWN AND UPLOAD VEGA, SOMETHING NOT EVERY SAT ENTHUSIAST MIGHT HAVE. A COMPUTER TECHNICIAN COULD CHARGE FIFTY OR A HUNDRED DOLLARS TO DO THIS AS FEW COMPUTER TECHNICIANS KNOW ABOUT THE WORKINGS OF A SAT RECEIVER.
    THE LAST POSTING HIT THE NAIL ON THE HEAD. THE TOPFIELD ENGINEERS WORKING ON THE 5510, WHILE EXTREMELY SKILLED WITH THE DESIGN OF THE PVR FUNCTION, DO NOT HAVE A CLUE ABOUT THE BASIC FUNCTIONS OF A SAT RECEIVER. IF THEY HAD, WOULD THEY HAVE FAILED TO INCLUDE A BASIC 0/12V SWITCH IN THIS MODEL (ITS INCLUDED ON THE CHEAPER TOPFIELD MODELS) AND INSTEAD RECOMMEND DISEQC 1.1 SWITCHING WHEN ONLY A SINGLE CO IN THE WORLD , NAMELY SPAUN, PRODUCE THIS SWITCH FOR COMMERCIAL USE. EVEN THEN VERY FEW SAT CO'S HAVE EVEN HEARD OF SPAUN OR DISEQC 1.1 SWITCHING !
    TOPFIELD...GET YOUR ACT TOGETHER !!
    PS THAI SCRIPT IS TINY THEREFORE OLDER PEOPLE NEED TO USE BLOCK CAPITALS TO SEE CLEARLY. TRY TO THINK BEFORE CRITICISING. WOULD YOU SHOUT AT A CRIPPLE FOR HIS SLOW WALK

  2. #2
    Platinum member Expert
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    29°20'N 47°59'E
    Posts
    5,711
    Posts Thanks / Likes

    Default


    THE ONLY POSSIBLE REASON IS TO DIVIDE THE MARKET INTO AREAS WHERE DIFFERENT PRICING STRUCTURE PREVAILS.
    that's why Sony lost the case on an Australian Court when the court ruled that the tweaks done on the Playstation to accept bootleg DVD games (sony playstation set the regional configuration so that players will be forced to buy the expensive Australian Region DVD Games).

    Spaun disecq switches are very expensive. good thing i see other brands (clone) coming up here in kuwait.

    i understand your sentiments C-BAND, and congratulations on finally getting the much needed attention for your STB.
    HP-Compaq DC5000 MT 1.5GB RAM
    Debian Squeeze with Smargos
    CCcam 2.1.4

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Key for Topfield TF 4100
    By Italturk in forum RDI - English
    Replies: 1
    Last Post: 18th October 2006, 06:33
  2. Topfield 5000Ci
    By ionescu in forum SD Receivers
    Replies: 0
    Last Post: 28th April 2006, 17:35
  3. Topfield + EMU
    By stas in forum SD Receivers
    Replies: 2
    Last Post: 3rd November 2004, 16:40

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top